Şimdi Ara

Cnet modem ayarları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
175.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 62 dolar +KDV. automatic dial kısmını hallettim ama firewallu tamamen kapatmama rağmen shareware kullanabilmek için benden port istiyor. Biraz routerlar hakkında da okudum nette, her bişey için port açmak lazım. Bu bana pek pratik gelmedi, saatlerdir shareaza programını connect edebilmeye uğraşıyorum. Bir diğer sorun da bendeki firmware de port aralıkları ile private port kısmı tek satırda. O yüzden sadece aralık vermek istediğimde kabul etmiyor, invalid (geçersiz) private port ismi diyor. Yani mutlaka birşey vermemi istiyor oraya da . Ne yapmalıyım? Herhangi bişey verilebiliyor mu? Çünkü ben aralık açmak istiyorum. Ayrıca TCPde aralık açmaya çalışınca da görmüyor, hiç birşey çıkmıyor.
    Arkadaşlar Allahaşkına 2 bilgisayarı bağlayabileceğimiz routersız firewallsuz bi modem yok mu????
    Bir de ethernet yerine tekini usbden bağlasak onda da aynı sorun olacak mı?
    Her internetten oyun oynamak, shareware kullanmak ya da program açmak istediğimizde portlarla mı uğraşacağız? Bu tüm routerli modemlerde böyle mi? Bir de statik ip gerekiyormuş bunu yapabilmek için, ama dynamic ip kullanmak daha iyi değil mi?
    İlginize teşekkür ederim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moongirl -- 12 Aralık 2004, 5:00:07 >

• static ip ile alakası yok port açma olayı nı yukarda anlattım ama frimware farkjlılığından aralık açamıyosun virtual server kısmından bir resim koysanda öyle yorum yapsam daha iyi olur portu 1 kere açıyosun sonra derdin bitiyo 1 kere için dert etme
  • Öncelikle ilgin için çok teşekkür ederim. Firmware farkından dolayı biraz değişik ama yine de hemen hemen aynı şeyler var. Ben de senin gösterdiğin gibi port aralığı giriyorum bir de ben de private port ismi istiyor. Ama portforwarding.com ve shareaza.com adreslerinde okuduğuma göre static bir ip olmadan port açılmıyormuş çünkü portu açacağı IP nosu değişiyormuş. Gerçekten de host IP'e kendi IP nomu yazıp port aralığı ve private port nosu(mecburen) verdikten sonra reboot yaptığımda IP nosu değişiyor, bu sefer hosta verdiğim IP artık geçerli olmuyor ve bağlanmıyor.Acaba ayarların en başında TCP/IP özellikleri kısmında mı bişeyler yapmak lazım? Orada DNS no falan yazıyor onlara neler yazacağız? Oraya kendimiz IP no 10.0.0.3 verdik ama bağlantı IPsi o değil.
    Resmi de gönderiyorum. Çok sağolun arkadaşlar!

NOT: Aralık olarak 2000-67500 gibi port numaralarıyla da denedik, private da ortada bi 5000 gibi iki değerin arasında bir numara verdik.

Cnet modem ayarları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moongirl -- 12 Aralık 2004, 16:43:15 >

• Arkadaşlar modemi ethernet üzerinden bağladım. Fakat konfigürasyon sayfasına ulaşamıyorum. Bunun üzerine usb'den bağlıyım dedim. Belki firewall yüzünden ethernet bağlantısına izin vermiyordur diyr. Fakat sürücüler düzgün yüklenmiyor. XP için çalışan bir sürücünüz varsa buraya ekleyebilirmisiniz?

teşekkürler...
  • golgeyele,
    siteyi incele burada mevcut

moongirl,
    senin problemin Host IP Address kısmı buraya modemin sana atadığı ip adresini gireceksin bunuda
    başlat->ayarlar->ağ bağlantıları modemin bağlı olduğu ethernet kartına ait bağlantıda sağ tıkla durum u tıkla açılan penceredeki destek kısmındaki ip adresi burdan öğrene bilirsin bu değeri girince tahminimcxe problemin gitmiş olacak
  • Tribesman, kusura bakma sorup duruyoruz ama halledene kadar böyle
    Bizim işletim sistemimiz Win 98 ve senin dediğin gibi ağ bağlantılarımı bulamadık. Denetim masasında Ağ var. İçinde ethernet kartı var ama sağ tıklayınca "bu nedir?" çıkıyor. Durum diye bulamadık. Ne yapmalıyız?

Cnet modem ayarları
  • bende aynı dertten müzdaribim
    static ip olmadan port ekleyince reboot sonrası ip değişiyo (wan ip)

ip ye 0.0.0.0 yazınca kabul etmiyo
    modemin atadığı ip yi yazınca 10.0.0.3 kabul etmiyo (lan ip)

bende router ipisni yazdım 10.0.0.2 kabul etti ama ne derece faydası oldu port açıldımı bilmiyorum

Cnet modem ayarları
  • Tribesman Kardes
    Senin daha onceki actigin forumlarda yazilanlara guvenerek bende bir CNET aldim ama gunlerdir kafayi yemek uzereyim hala calistiramadim.
    Banada yardimci olabilirsen cok sevinirim cunku Armada dahil hickimse yardimci olamadi ve modemi degistirmek icin son 2 gunum kaldi. Eger burda da kimse yardimci olamazsa gidip en basit kurulabilen bir modemle degistiricem bendekini. En kotu ihtimal Alcatel 330 dusunuyorum ama elimde bu ozelliklerde bir cihaz varken de kaybetmek istemiyorum. Lutfen yardimci olun da calistiralim su interneti
    Oncelikle modemi ethernet uzerinden calistiramadim. Ethernetten Bagladigimda XP ne IP aldi nede modemin setup ekranina girebildim. Bunun uzerine USB den baglayip program ve driverlarini kurunca setup a girmeyi basardim. (Setup ekraninda ethernet link DOWN-Usb UP yaziyor.) Setup ekranından olabilecek tum ayarlari duzgun olarak yapmama ragmen internet baglantim bir turlu gerceklesmedi. Bunun uzerine modemi Armada ya goturdum Ramazan bey diye biri kontrol etti ve bir sorun oldugunu soyledi. Sonra hepsiburada.com a gittim ve modemi yenisi ile degistirdim. Eve geldigimde yeni modemle de ayni sikintilari yasadim. Degisen hicbirsey yoktu. Ethernet kartim ve kablolarim saglam bunlardan eminim. Telekom hattimin acildigini soyluyor ama armada daki Ramazan bey ise hattiniz acik olsa modem setup ekranida adsl kisminda hat seviyenizi(256Kb) gormeniz lazim diyor. Bende 256 yazmiyor 6144 gibi bir rakamlar var. Simdi benim hattim varmi yokmu? Kim dogruyu soyluyor? Ne yapmam lazim?
    Modem uzerinde Kırmızı power isigi sabit yaniyor ve yanindaki kirmizi ready isigi ise yanip sonuyor. Yesil Adsl isigi da sabit yaniyor ama RxD isigi hic yanmadi. Ayrica Ethernet kartin takili oldugu portun isiklarida yaniyor. Bu isiklarin nasil olmasi lazim?
    Kafam cok karisti hic bir sekilde isin icinden cikamadim. Bu modemin cok basit kuruldugunu soyleyen arkadaslara hayret ediyorum.
    Lutfen bana ACELE YARDIIIMMMMMMM

• Bütün ayarları doğru yaptığına eminmisin? Networkten göremem ilginç. network kartında ve windows'un network u tanımasında bi sorun olmasın? yani windowsda gerekli ağ ayarlarını yaptınmı? Bunlardan önce (ztn usb ile tanıtmışsın).. ADSL bağlantı olduğu zmn. power: yanık , ready: yanıp sönme , ADSL: Yanık olması lazım. RxD ışığı ise yaklaşık 10-15sn de bir çok kısa süreli olarak yanıp sönüyor olması lazım. Öncelikle kullanıcıadı ve şifreyi doğru girdiğine emin ol. daha sonra alt yapına göre doğru ayarları yaptığına emin ol. (yukarıdaki resimlere bakarak yaptıysan o alcatel altyapıyı anlatıyor.)
  • kullandığın kablo sağlam olabilir ama kablonun türü doğrumu önemli olan bu düz ethernet kablosu olacak.
    ışıklara gelince redy ışığı hep yanıp sönüyo modemin tek kötü yanı :P adsl ışığı hattın açık ise sürekli yanma konumuna geçiyor rxd ise internette veri alışverişi yaptığı zaman yanıp sönüyo
    quote:

Orjinalden alıntı: Tribesman
    Şekil2
     Cnet modem ayarları

en altta data rate kısmında bu şekilde olmalı modemde değilde santralden problemin olabilir normalde ayarları yapmak için
    quote:

Orjinalden alıntı: ajan83
     Cnet modem ayarları

burdaki ayarlarıda kullanabilirsin eğer kablon düz kablo ise hiç sorun çıkarmadan 10.0.0.2 ye erişmen lazım crosskablodada o modemin ethernet ışıkları yanıyor o yüzden kafan karışmış olabilir. başka bi hatada işletim sisteminden olabilir sistemdeki ethernetin ayarlarında problem olabilir benim aklıma gelenler bunlar bu arada bağlantı hızını kaç olarak seçtin adsl i alırken??

• 98 için nerden bakıldığını şimdi kestiremiyorum ancak şöyle bir yöntem izleyebilirsin başlat ->çalıştır command
    ms dos penceresi açıldıktan sonra oraya ipconfig.exe yazıp enter a bastyığın zaman bilgsayarında bulunan bütün bağlantıları listeler ip -kısmından öğrenebilirsin ip adresini modemin atadığı
    ajan83 ve moongirl sizin probleminiz ip adresi ile ilgili orda yazan ip adresi kısmına 10.0.0.x gibi bi değer girmeniz gerekmekte ip adresini bulma ile yaptığım açıklama xp altındada geçerli ondada sonuç vermekte bu sayede modemin atadığı lan adresini bulabilirsiniz
  • bu arada arkadaşlar bu modemde en azından benim frimware sürümümde kötü bir yanını gördüm modem internetten erişimde açık durumda bunun çözümünü buldum ama daha hazırlamaya vaktim olmadı bu ayarın kapalı olması kötü niyetli kişilerin işini daha da zorlaştıracak bu arada aklınızdsa bulunsun her zaman admin ve user şifrelerini değiştirin
  • Arkadaslar cevaplar icin cok tesekkurler
    Ama degisik birsey yok hic. Hepsini zaten denedim. Bilgisayarin network ayarlari normal cunku baska bir yere goturunce her turlu network e giriyor. Kablo ise kutudan cikan orjinal kablo ama ben yinede baska yerde dogru calisan bir kablo ile de deneme yaptim. Ayarlara gelecek olursak onlarinda dogrulugundan eminim cunku bircok kombinasyonu denedim hem yukardakileri yaptim hem armada yetkilisi ile yaptik hemde telekom yetkilileri ile yaptik ayrica bende extra bir suru degisiklik yaptim ama sonuc hicbir sekilde degismedi :(
    Daha oncede soyledigim gibi yukardaki yazilanlara gore bende sadece 2 degisiklik var ve cozumunde bunlardan birinde gizli olduguna inaniyorum. Birincisi Modem setuplarina girdigimde ethernet DOWN yaziyor... Ikincisi ise benim firmware im yukardakinden daha farkli (3.30) ve anlatildigi gibi ekran goruntuleri yok ama cok benziyor :) Neyse... dedigim gibi data rate yazan kisimda bende 256 falan yazmiyor 6144 gibi bir rakam var bazen de N/A cikiyor.. Ama telekomdan da hattimin acik oldugu soyleniyor. Zaten adsl isigimda surekli yaniyor.
    Iste boyle...
    Eger bugunde bu isin caresini bulamazsam artik vazgeciyorum
    Allah rizasi icin yokmu bu isi cozecek birisi??? Bakirkoyde oturuyorum birisi gelir yaparsa gerekirse parada verebilirim.
    COK CARESIZIIIMMMMM

• Bu olay sizin firmware a ait bi sorun veya özellik değil hatta denediğim firewall lu ADSL modemlerin hepsinde böyle hatta böyle olması iyi ve gerekli bence. ilk aldığımda direk kendi makinamla explorerdan IP numaramı girerek denedim merak ettiğim için. dışarı makinadan erişmeyide sonra denedim oldu. ADSL kullanan biton ark. ile denedik hepsinin modemlerinde bu özellik var ve bence gerekli. Ewt kısacası IP adresi ile modemin sayfasına ulaşabiliyorsunuz. Kötü yanı eğer default şifreyi kullanıyorsanız ve başkaları sizin IP adresiniz + modeminizin markasını (dolayısıyla default şifresini biliyorsa) modeminize girebilir. bunun en kolay ve basit çözümü; şifreyi değiştirmek. Bu niye olması gereken bi özellik; Bnm işime yaradı, diğerlim ki makinam açım arkadaşımdayım bnm makinama erişmem gerekti default ayarlarda firewall açık olduğu için bu imkansız. (remote desktop - pcanywhere vs. ile) Remote desktop vb. aktif iken kullanılan portu açık bırakmanın haricinde. başında bulunduğunuz bilgisayardan modemin sayfasına girerek öncelikle Port Fwd. ile o an kullandığınız makinanın IP sini tanımlayarak girişe serbest bırakabilirsiniz, ve kullanıdğınız programın portunu açarak dilediğiniz ayarı yapabilirsiniz. Bence güzel ve gerekli birşey.

• @hakanozkul
    Arkadaşım başına gelen sorun hakikaten can sıkıcı bi durum burdan yardım edebiliceğimiz bukdr ayarlar ortada herşey ortada görmeden daha fazla bişiler kestirmek zor. Bu durumda yapman gereken çalışan durumda olan bir ADSL hat üzerinde modemini denemek. Denediğin hatta göre doğru ayarlarla sorun çıkmarmadan bağlanırsa %99.9 modemde sorun yok demektir çünkü bu modemi 1 ton kişi çok çeşitli hatlarda kullanıyor gördüm denedim hiç bi hatla altyapıyla uyumsuzluk sorun vs. çıkardığını görmedim. Buda Cnet i kurarken ayarlarda bi sorun olmadığını düşünürsek büyük olasılıkla yeni alıcağın modemlede sorun yaşayacağını gösterir. Modemi 1 kere değiştirdiğini söylüyorsun genelde hiç sorun olmazken sana 2 defa üst üste sorunlu cihaz denk gelmesi büyük bi şanssızlık ve düşük bi olasılık. Kolay gelsin. Bu arada kullandığın altyapı nedir?
  • tonythetonguc dediğin özellik o açıcan cok güzel haklısın üstelik port açmadan bi haber olan arkadaşımda başka bi modem vardı onun yarlarını yaptırana kadar cnm çıktı bu şekil olsa 2 dk sürmezdi ama şöyle birşey varki ilk geldiğinde bu özelliğin açık olması mantıksız hani sonra ben istersem açarım. bende o açıdan bakıldığında çok hoşuma gitti ama netten ayar yapmadığım sürece kapalı kalmasını tercih ederim ne kadar şifre koruma olsada adamlar yolunu aryolar ne için zarar vermek onu neden yapıyolar çözemedim ama ekstra önlem
  • hakanozkul
    adsl olan bir arkadaşında dene modemi 6144 = 6mbit lik bi ağ olarak görünüyor modemde 8 mbiti destekliyor problemsiz olması lazım ama kablolardan,splitterdan kaynaklanan hata olabilir senin hattından kaynaklanan hata olabilir birçok seçenek var en basiti adsl i çalışan başka bir arkadaşında modemi test etmen
  • işte çözümün

xp de ethernet karının tcp ip ayarlarına gir
    (usb den vazgeççen tabi eskiye dönerek)

ip adresi: 10.0.0.3
    alt ağ makinesi: 255.000.000.000
    varsayılan ağ geçidi : 10.0.0.2

aşağıda ki kısımda yerel dns : 10.0.0.2
    diğeri boş bunu yap olay bitmiş demektir modem ayarlarını yapmışsın zaten
    (aynı olaylar başıma geldi böyl eyapınca düzelmişti sendede düzelir umarım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tribesman

tonythetonguc dediğin özellik o açıcan cok güzel haklısın üstelik port açmadan bi haber olan arkadaşımda başka bi modem vardı onun yarlarını yaptırana kadar cnm çıktı bu şekil olsa 2 dk sürmezdi ama şöyle birşey varki ilk geldiğinde bu özelliğin açık olması mantıksız hani sonra ben istersem açarım. bende o açıdan bakıldığında çok hoşuma gitti ama netten ayar yapmadığım sürece kapalı kalmasını tercih ederim ne kadar şifre koruma olsada adamlar yolunu aryolar ne için zarar vermek onu neden yapıyolar çözemedim ama ekstra önlem

Demek istediğim denediğim tüm modemlerde default olarak açık bu özellik bunlar arasında Zyxel, zoom, pikatel linksys vs. vs. biton marka-model var. Aslında bu wi-fi modemlerde daha tehlikeli başımıza gelen şöyle çok ilginç bi olayı anlatıyım ark.ın evinde laptop la wi-fi taraması yaptık. Linksys adsl modem buldu:) direk internete bağlanabildik laptop ile:) encryption yoktu:) adam hiç şifre mifre hiç bişi koymamış modemin web sayfasınada girebildik:) Adama erişebilsek uyaracaktıkta çok kasmadık. Çok paylaşımcı bi arkadaşmış heralde:)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.