Ben dalgıçım. Aslında bizim tüplerden birkaç tane işinizi görür. 250 - 300 ve bazıları 350 bardır. Çeşitli boylarda bulabilirsiniz. Ne kadar olur ücreti bilemem.
dalgıc tuplerı m3 metre küp olarak az almaktadır en buyugu 18lıtrelık dalgıc tupu 2 metre küp gıbı almaktadır bıze en az 18 veya 20 metre küp lük lazım lıtre olarak 80 veya 100litre olması lazım
honda civic çıkmış 400 km menzili var nasıl bir tank koymuşki bu yahu?
90 veya 100lıtrelık zaten 100 lıtrelıgın km olarak 350 400 km goturuyor 18 veya 20 metre küp alıyor 40 tl ye doluyor 40 tl ıle 400 km goturur hondalar bırazdaha az yakıyor hondalar bılırsınız
biz 2000 motor vectrayı 15 kurus olarak hesaplamıstık 1.6 hondanın 10 kurus yakması normal sayılır
benim hesaplarıma göre 7 m3 falan yakıyor civic, oda 100km de 6 tl yapıyor. Olaya bakın yahu. dönüşümü bir şekilde yaptırsak evden bunu basmak için ne kullanabiliriz teknisyen arkadaş, buzdolabı kompresörü bu kadar yuksek basınç yapabilir mi? ben 60 barları falan görüyor hatırlıyorum ama 220 barı görürmü?
kesınlıkle gormez ozel kompresorler olması lazım sanırım fıyatıda 12.000tl
fiyatı 12 bin tl mi? hızlı basması geremiyor gece boyunca doldursa yeter.. sen neyle basıyordun oksijen tupune 12bin tl lik kompressorle mi?
ankrada tek cng istasyonu gördüm ankara plevne caddesinde po satıyordu litresi 1.95
litre dedğiniz m3 se eğer bu kadar giydirme olamaz; şuan devletin son faturalarda kestiği rakam ankarada da istanbulda da 0,91 tl civarında. yuh herifler uzerine 1 tl koyup mu satyorlar yahu???
ben işyerinden tavlama ocaklarının 1.000m3 lük tanklardan dolduruyordum
izmirede gelsın cng pompa ıstasyonları yeter artık yaww lpg olmus 2.61tl 40 kurus yakıyor araba
tekniker arkadaş sen yazmışsın bu cng kompresörünü buldum diye daha onceki tarihte.bulduysan adresini verme imkanın varmı. birde bu işi ciddi anlamda düşünen sağlıklı birşey istiyorsanız eğer , yani lpg den cng ye geçmek isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle regülator , tank ve şamandırası , ve gaz borularını (çelik boru) ve (cng gaz basma aparatı) değiştirmeleri . bunun haricinde aracın ustundeki ecu yani lpg beyini ve enjoktorleri kullanabilirsiniz. lpg montajı yapan yerler yapabiliyor bu işi lovato zavoli vs vs. eğer aracınıza bu montajları yaptırabiliyorsanız 1000 - 1200 tl civarı ( yüksek basınçlı cng tankı ve şamandırası , cng regulatoru, cng gaz boru tesisatı)cng gaz basma aparatı araca sabit olan parça) . geriye sadece gaz basma kompresörü kalıyor ,aslında işin en önemli yanı bu , çünkü doğalgaz istasyonları yok denecek kadar az ve izmirde istasyon yok. olan yerlerdede ankarada istanbulda vs 2.00 tl civarında m3 ü o yüzden cazip bir yanı yok( alınan vergiler malum). dediğim gibi geriye sadece gaz basma kompresörünü edinmek kalıyor buda türkiyede yok gibi birşey aslında şehir efsanesi kimisi 12bin tl diyor kimisi 1200 tl ye bulunuyor diyor. ben yabancı 1-2 sitede buldum phiill marka orda fiyatları 2000 dolar olarak gözüküyor. eğer bu kompresörü bulabilirsem 1000 tl ye fln alıcam. şu an araştırıyorum .bu işi hayata geçirmek istiyorum.tabi ilgili arkadaşlarında yorum ve tavsiyelerini beklerim.ben kendim kompresörcüyüm, ama bu basıçnta bir kompresor yapılması ( küçük ebatta) türkiye şartlarında çok zor bugun bnm yaptığım kompresorler kademeli diye adlandırdığımız onlar bile en fazla 16 bara kadar basıyor (pistonlu kompresor) tabi burda 250 bardan bahsediyoruz buda çok büyük bir basınç.phill marka cng kompresörü netten baktığım 10 metre mesafeye 250 bar a kadar da basabiliyor buda 3-4 katta oturanlar için büyük bir şans. tabi mustakil eviniz varsa daha kolay .dediğim gibi bu işi hayata geçirebilinirse gerçekten çok uygun fiyata araçlara binilebilinir.bu iş amerikada ve arjantinde çok yaygın insanlar bunu rahatlıkla kullanıyor ve hatta devlet bile teşvik ediyor temiz bir yakıt olduğu için. cng basma kompresörünü bulan varsa msajlarını yazsın
quote:
Orijinalden alıntı: cerrahh
tekniker arkadaş sen yazmışsın bu cng kompresörünü buldum diye daha onceki tarihte.bulduysan adresini verme imkanın varmı. birde bu işi ciddi anlamda düşünen sağlıklı birşey istiyorsanız eğer , yani lpg den cng ye geçmek isteyen arkadaşlara tavsiyem kesinlikle regülator , tank ve şamandırası , ve gaz borularını (çelik boru) ve (cng gaz basma aparatı) değiştirmeleri . bunun haricinde aracın ustundeki ecu yani lpg beyini ve enjoktorleri kullanabilirsiniz. lpg montajı yapan yerler yapabiliyor bu işi lovato **** vs vs. eğer aracınıza bu montajları yaptırabiliyorsanız 1000 - 1200 tl civarı ( yüksek basınçlı cng tankı ve şamandırası , cng regulatoru, cng gaz boru tesisatı)cng gaz basma aparatı araca sabit olan parça) . geriye sadece gaz basma kompresörü kalıyor ,aslında işin en önemli yanı bu , çünkü doğalgaz istasyonları yok denecek kadar az ve izmirde istasyon yok. olan yerlerdede ankarada istanbulda vs 2.00 tl civarında m3 ü o yüzden cazip bir yanı yok( alınan vergiler malum). dediğim gibi geriye sadece gaz basma kompresörünü edinmek kalıyor buda türkiyede yok gibi birşey aslında şehir efsanesi kimisi 12bin tl diyor kimisi 1200 tl ye bulunuyor diyor. ben yabancı 1-2 sitede buldum phiill marka orda fiyatları 2000 dolar olarak gözüküyor. eğer bu kompresörü bulabilirsem 1000 tl ye fln alıcam. şu an araştırıyorum .bu işi hayata geçirmek istiyorum.tabi ilgili arkadaşlarında yorum ve tavsiyelerini beklerim.ben kendim kompresörcüyüm, ama bu basıçnta bir kompresor yapılması ( küçük ebatta) türkiye şartlarında çok zor bugun bnm yaptığım kompresorler kademeli diye adlandırdığımız onlar bile en fazla 16 bara kadar basıyor (pistonlu kompresor) tabi burda 250 bardan bahsediyoruz buda çok büyük bir basınç.phill marka cng kompresörü netten baktığım 10 metre mesafeye 250 bar a kadar da basabiliyor buda 3-4 katta oturanlar için büyük bir şans. tabi mustakil eviniz varsa daha kolay .dediğim gibi bu işi hayata geçirebilinirse gerçekten çok uygun fiyata araçlara binilebilinir.bu iş amerikada ve arjantinde çok yaygın insanlar bunu rahatlıkla kullanıyor ve hatta devlet bile teşvik ediyor temiz bir yakıt olduğu için. cng basma kompresörünü bulan varsa msajlarını yazsın
cerrah kardes bız bu işle 1 sene ugrastık ve sonunda opel vectra 2.0 aracıma yaptık calıstırdık denedık tank bulamıyoruz ve ıstasyon yok kompresorude bulundugun ilin gaz fırmasına faturasıyla bırlıkte goturup onaylatıyosun ole baglıyolar ve gazın m3 fıyatını ev ıcın 50 kurussa arac ıcın gecen sene 1.00tl den verıyordu boru samandıra aparat felan bız hepsını bulduk hesapladık sehır efsanesı felan degıl gecen seneyerlı marka 12000tl fıyatı yurt dısındada 2000 dolara felan yok yenı cıktıysa bılmıyorum buyuk ekovatlar en fazla 16 bara kadar basabılıyor oda bıse yaramıyor. eger kompresorcuysen dalgıc tuplerıne oksıjen basan pompalar var (250 bar)onları degıstırıp yapabılırsın kımse apartmanın yuzune boru dosetmez hele hele 250 bargececek olmaz ızınde vermezler ve pompanın sesını dusunun camasır makınesının sıkmadakı sesı 70db
pompa ıstasyonlarında m3 fıyatını 2.00tl alsak bıle 2.0 motor aracın km dekı yakıtı 15 kurusu gecmez
bızde devlet tesvık etmez ordan yarıyarıya vergı kazanıyor bındıgı dalı kesermı devler ve devlet
bızde en az 3 veya 5 senesı var ulkeye yayılması ıcın
kardeş sehir efsanesi ben senin için demedim o konuda rahat ol .muhahakkak uğraşmışsındır yürüttüysende aracı tebrik ederim.ben yabancı sitede phill marka kompresörü 2000 dolarak olarak gördüm. o konuda bi yanlış yok. benim dediğim zaten bu ebatta phill marka gibi yüksek basınca çıkaran bi kompresör yok . senin dediğin dalgıç tüplerine basan yüksek barlara çıkıyo ama gürültüsü ve büyüklüğü malum biliyosundur bırak apt manı mustakil evde zor çalıştırırsın.önemli olan bu işte ebat ve sessizlik ve tabi istenilen basınçta gaz basması.buda phill marka gibi ev tipi kompreorlerle mumkun.senin 1200 tl dediğin markası ne ve ya nerde bulabiliriz bu kompresoru.ben bu kompresoru aptmanın ana hat borusundan almıycam gazı. evin içinden mutfak hattından alıp basıcam gazı .benim sanayide arkadaşlarım var lpg cng ci aracın dönüşüm işi kolay benim için.ben gazı araca basmayı düşünüyoruyum. bu konuda detaylı önerilerini bekliyorum senin benden daha fazla bu konuyla ilgilendiğin ve daha tecrubeli olduğun belli o konuda saygı duyuyorum sana.
opel corsa 1,2 2004 model aracıma taktırdım çok şey duydum yaptırma diye ama taktırdım 35tl 210 km gidiyorum herkese tavsiye ederim temiz yakıt hemde ucuz saygılar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme