Şimdi Ara

Coax hoparlör yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arabamda pioneer x1650ub teyp var. 4 Adet koaksiyel hoparlör almak istiyorum düşündüğüm hoparlörler:

-Alpine SPG-17c2

-Hertz DCX 165

-Kicker DS 650 Coax

Ayrıca bu hoparlörler için f/p uygun olarak bi amfi öneriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mahr -- 12 Ocak 2015; 19:39:10 >

• Güncel...
  • Coax lar düşük güçte teyp çıkışı için imal edilmiştirler anfide dayanmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 rms görünüyo bu hoparlörler, benim teyp ise 20-22rms güç üretiyo diye okumuştum. Sorun olmayacak mı?

• Bilgisi olan yok mu

• Mahr kullanıcısına yanıt
    Hoparlörler teypte sıkıntı olmaz,, rahatlıkla kullanabilirsiniz,, bass sesi iyi olan bir koax olsunki,, ses daha güzel olur.
    100w rms koax lar bile var,,, onlaradamı anfi dayanmazmış,,, yaw şu 90ların güzelim koaxları şimdi mini speaker oldu insanların gözünde
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    90 larin 6x9 coax lari candir ya. Hele pioneer in bir modeli vardi 200 watt di ve efsane olmustu.

Bende de taninmamis bir alman mali 150 watt lik coax cifti var. Zamaninda arabadaydi ve amfi yoktu. Sesi acinca teypin isiklari can cekisiyordu Belki verdigi ses simdiki komponentler kadar net degil ama basslar arabadan zangir zangir sesler getirtcek cinstendi.

• Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Ben de bu modellerin hangisinde bass ağırlıklı ses alırım diye merak ediyorum. Kicker comp. İyi ama coax da bilmiyorum hertz de çok övüyolar

• Güncel...

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Birde 90ların hoparlörüne bakınca, mıknatısı falan kaba duruyordu. hııı bundan bu bass çıkar dersin gibi.
    geçen merak ettim, pioneer 6995 modeline 85 de olabilir. kutuyu açtım inceledim, ses kalitesi için alınabilir, bass olarak gözüm tutmadı; bilemiyorum 50tl ye 1 çift woofer aldım idare ediyor.. dikiz aynaları bagaj titriyor, göğüs diyaframımdada hissediyorum..
    6985 se onlarin degisik cesitleri var bir de sahteleri var tabiki. Harbisine denk gelmissindir umarim

Bu arada 50 liralik woofer cifti neymis hocam ya merak ettim. Suan benim arabada full komponent var dolayisiyla bass yok denecek kadar az. 50 liraligin modelini soylerseb sevinirim. Hatta 70-80 liralik bile olabilir.

Edit: Arkadasin konuyu da dagittik biraz kusura bakmasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 15 Ocak 2015; 22:39:10 >
    O gittiğim malzemecide sahtesini satarsa, çok sevdiğim bir yer, ayıp eder. elektronik elektrik malzemeciler caddesi var,, bu işyeri hem oraya uzak hemde kuytu bir yerde. fiyatları oraya göre mesela caddede 250tl ise en ucuz,, ordan 10-15 aşağı oradan alırsınız. öyle bir fiyatı olduğu için satış yapıyor.
    Hoparlör bu;http://i116.photobucket.com/albums/o20/chapkkin/LPIC0002.jpghttp://image5.sahibinden.com/photos/00/98/17/171009817chk.jpg
    4 ohm olsa daha fazla ses verecek belki,, bir yerde daha merak edildi, video çeksem anlaşılırmı bilmiyorum.. 30cm woofer gibi değil tabiki..

Hocam Adanadasınız herhalde. Ordan alamam ama model ismi numarası falan varsa alabilirim bu hoparlörü dicektim ki resimlerin birinde sahibinden.com ilan numarası dikkatimi çekti. Ordaki satıcı 16 cm demiş. Ben 16 lıkları yeni değiştirdim ve mallık yapıp jvc komponent taktırdım. Ha ses gayet net ve kaliteli oldu ama bass yok ne yazıkki. Bileydim bunları alırdım. Hem de benim bulundugum ildeymiş ilan.

Çok pis kafama takıldı ya. Hocam sesleri bozmadan kayıt edebilecek bir video aletin varsa kayıt alabilirmisin. Aklıma girdi gerekirse jvc leri söküp bunları takarım.

Edit: 30 cm lik bass beklemiyorum hocam zaten. Araçtan çıkan fabrikasyon hoparlörler kadar bass versin yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 15 Ocak 2015; 23:02:20 >
    Olabilir siz sesi kaliteli dinlyorsunuz,, ben ses kalitesinden yoksun biraz bass ağırliklı. müziğin yarısını siz dinliyorsunuz yarısınıda ben
    bunun markası phılıps arkasında önünde ne yazıyorsa o. resimler alıntı ama bendekide aynı, başka zımbırtısı yok. sinema sistemi veya müziksetinin yedek parçası olabilir,,, işe yarar diye piyasaya fazladan sürmüş olabilirler, bir ara gene bir woofer vardı, çok nadir çıkıyor böyle. yoksa şu zamanda 16cm tek hoparlör bulmaz zor. malzemeciler artık hoparlör satmıyor (oto hoparlörü hariç), hifi stereo nun yerini 5+1 alınca olacağı bu
    Aynen öyle yarım ses alıyoruz

Aslında banada ev tipi stereo kolon hoparlörü gibi geldi çünkü tasarımı çok güzel belliki güzel gözüksün istemişler

Ben sahibindendeki satıcıya mesaj attım bakalım koparabilcekmiyim

Teşekkürler tekrardan hocam iyi akşamlar.
    Videoyu hazırladım,, yalnız telefon duymamız gereken baslara tepkisiz kalmış,,, mikrefona yaptığı basınçtan belki fikir verebilir.
    Ortadaki 2 adet hoparlör yanıltmaması için devre dışı bırakıldı. böyle daha iyi stereo alanı arttı. onları bağlayınca sağ sol dengesi kayboluyor,, az olsun temiz olsun. >> normal teybin sesi sağdecehttp://youtu.be/8lDuvinPKhY
    telefon bassları tam çekmesede biraz saçma ama titreyen yerleri çektim >>> bu videoda teypten biraz fazla ses veren arada cihaz var, teypten çok ses çıkıyormuş diye yanıltmasınhttp://www.youtube.com/watch?v=6BJwQgmqP0s&feature=youtu.be
    şimdi fark ettim,, kamera ile ön tarafa geçme anında derin baslar duyuluyor, arkaya yaklaşınca kesiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 17 Ocak 2015; 1:03:13 >

Teşekkürler hocam video için. Videonun başında çalan parça herşeyi anlatıyor zaten. Basları çok tatlı vuruyor. Şuan pişmanlıgım 2 katına cıktı.

İzmirdeki satıcıyla görüştüm "emin değilim ama müzik setinden çıkmıştı sanırım" diyor. Biz de öyle düşünmüştük zaten. Pazarlığa girdim alabilirsem alıcam
  • arkadaşlar hoparlör tavsiyesi istiyorum bu cihaza (pioneer appradio 3 sph-da110) ön kapılarda 16 cm lik yuva arka kapılarda 10 cm lik hoparlör yuvası var arka şapkalığada 2 adet 6x9 koaksiyellerden koyabilirim (şart değil) öyle çok bangır bangır bağıran bi şey istemiyorum kaliteli ses versin müzik dinlerken bütün enstrümanları seçebileceğim bi şey olsun yani bu cihazdan maksimum verim alabileceğim hoparlör istiyorum bu işlerden de pek anlamadığım için tavsiyelerinizi bekliyorum bütçe derseniz 300-500 arası gibi
    Cihaz buhttp://www.pioneer.eu/t...ive/SPH-DA110/page.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • impreza2004 İ kullanıcısına yanıt
    Arka kapilardaki 10cm likkeri eleyin. Sagdece 16cm ön kapilara ve arkaya bagaj bölumune 6x10 larin uzerine harici pandizot ile 16cm veya büyük oval koyabilirseniz. Bu 4 lü ile teypten verimli ses alirsiniz. Hoparlorler orjinal Alpine///,, pioneer,, sony gibi markalarin 50-60rms coax ürunlerinden olmali..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.