Şimdi Ara

Çocuk için birikim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
6.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yenidoğan çocuğum için birikim hesabı açmayı düşünüyorum. Her ay 250-300 TL veya 100 $ veya çeyrek altın alıp kenara koymak ve unutmak istiyorum. Yapı Kredi ve Garanti bankasına ait kredi kartlarım, Vakıfbank, Ziraat ve TEB'de hesaplarım var, hayatıma bir banka daha katmak istemiyorum. Yapı Kredi'de "Kartopu Hesabı", Garanti'de Garantili Gelecek hesapları var, ikisi de fon üzerinden yatırım yapıyor. Bunları mı seçmeli, vadeli dolar veya altın hesabı mı açmalı yoksa BES mi düşünmeli? Türk lirasının akibeti belli olmadığından BES veya TL'de uzun vadede zarar eder miyim? Araştırdıkça kafam karıştı :) Yardımcı olursanız sevinirim.

• Fikri olan yok mu
  • Bence uzun dönem için yatırım fonları güzel enstrümanlar. Eğer takibe vakit ayırabileceksen borsada sert düşüşlerde (5000 veya 10000 puan gibi) hisse senedi yoğun fonların ağırlığını artırmak ve yükselince azaltmak iyi bir strateji olabilir. Ekonomik koşullara göre tahvil ve bono fonlarına da geçebilirsin zaman zaman.

Sanırım Garanti ve Yapı Kredi fon sepeti falan da sunuyor ama hangi fonları içeriyor bu sepetler bilgim yok o yüzden getiri açısından yorum yapmiyim ancak risk tercihine göre ayırmışlardır muhtemelen. Eğer çok takip etmiyorsan piyasayı falan bunlar daha iyi olur heralde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cartographer -- 9 Eylül 2015; 23:23:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cartographer C kullanıcısına yanıt
    @cartographer yorumunuz için teşekkürler. Finans işinden pek anlamam, borsa, piyasa takibini de beceremem. Tek derdim bu fon hesaplarında biriken paranın 10 sene sonra enflasyon karşısında kuşa dönmemesi. Dolar bu kadar yükselmeseydi direk marifetli hesap vb açtırıp ayda 100$ atmayı düşünüyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerozgur

@cartographer yorumunuz için teşekkürler. Finans işinden pek anlamam, borsa, piyasa takibini de beceremem. Tek derdim bu fon hesaplarında biriken paranın 10 sene sonra enflasyon karşısında kuşa dönmemesi. Dolar bu kadar yükselmeseydi direk marifetli hesap vb açtırıp ayda 100$ atmayı düşünüyordum.

Rica ederim. Takip yapmayacaksan tahvil, repo ve hisse senedi içeren bir yatırım fonu olabilir. Ancak borsada çok sert düşüş olursa belli bir dönem için eksiye düşme riski var ama uzun vadede getirisi tahvil fonlarından daha iyidir genelde.
  • Çocuk icin birikim yapacaksaniz egitim sigortalari var yada orta vadeli planlar var .
    Bes uzun vadeli birikim planidir. Ayrica zarar etme riski herzaman vardir.
    Aegon emeklilik ve hayat. Tavsiye ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • parayı birikim yapmak güzel ancak acil bir durumda parayı çekebilme ihtimali de olması iyi olur
    bu durumda altın hesabı veya döviz hesabı açmak mantıklı
    fon tarzı şeyleri önermiyorum çünkü saçma sapan karışımlar yapmışlar eninde sonunda zararda olursunuz
    geçmişte açılan kumbara hesaplarının getirilerini incelerseniz bırakın birikim yapmayı yatırdığınız parayı bile kurtaramadığınızı anlarsınız

uzun vadede mantıklı gelen şey altındır.10-20 sene sonra altının ne olacağını kimse kestiremez.
    vadeli hesapları önermiyorum. sonuçta para az az artacaktır ama onunda hayrını göremezsiniz

her ay hisse senedi almak da mantıklıdır. uzun vadede zarar ettirmeyecek sağlam kağıtlardan alıp biriktirilebilir.
    en büyük firmaları tercih ederseniz yıllar sonra da bu firmalar en büyük firmalar arasında olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuğum için birikim
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Görüşler için teşekkürler, altın veya döviz hesabı açmak daha mantıklı olacak gibi. TEB'in marifetli hesaplarını kontrol edeyim.
  • Kesinlikle bes açın. Neden?

1-Bes teki parayı normal hesaptaki para gibi kullanamazsınız. Yani istediğiniz zaman çekemezsiniz. Bu uzun vadeli yatırım için çok önemli bir husus.
    2-Kredi kartından aylık ödeyeceğiniz için ruhunuz duymaz.
    3-Şuanda devlet katkısı var. Bundan faydalanmak lazım.
    4-6 kere fon değişim hakkı var isterseniz yine altın döviz borsa gibi fonlarda değerlendirebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

Kesinlikle bes açın. Neden?

1-Bes teki parayı normal hesaptaki para gibi kullanamazsınız. Yani istediğiniz zaman çekemezsiniz. Bu uzun vadeli yatırım için çok önemli bir husus.
    4-6 kere fon değişim hakkı var isterseniz yine altın döviz borsa gibi fonlarda değerlendirebilirsiniz.

Bes den kesinlikle uzak durun. Tamamen aldatmaca.

Bes in tek amacı zengin para babalarına uzun vadede sıcak likidite sağlamaktır.

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuventhh

quote:

Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

Kesinlikle bes açın. Neden?

Bes den kesinlikle uzak durun. Tamamen aldatmaca.

Bes in tek amacı zengin para babalarına uzun vadede sıcak likidite sağlamaktır.

Sakin ol şampiyon. Ve hemen elindeki parayla hisseli arsa al !!!

• hocam bende dolar al diyecektimde sen zaten kararını vermişsin :),

Dolar almanın altına göre şöyle bir faydası olabilir istediğin zaman paranı dolara olarak çekebilirsin, ihtiyacin olursa, tbanka değiştirme ihtiyacin vs olursa tlye çevirmeden de paranı alabilirsin.

Altında ise sanırsam fiziki olarak en az 1 kg olması gerekir o da zor biraz ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.