Şimdi Ara

Öğrenci Arkadaşlar için Bedava Yaşam Taktikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
6
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum ekonomik zorluklar öğrencilerin belini iyice bükmüşken 3 yıl neredeyse sadece kyk bursuyla hayatta kalan bir abiniz olarak sizlere minimum masraf maksimum verimle geçirdiğim öğrencilik hayatımdan taktikleri paylaşmak istedim.

1. Barınma: Öğrenci için nerdeyse bedavaya kalabileceği en iyi yer kyk'dır. Her ne kadar kyk'nin kendine has zorlukları olsa da bedavaya yakın bir ücretle kaldığınız için bunları telafi edecek yollar bulunabilir. Kyk'ya yerleştiniz,birçok şeye ihtiyacınız olacak bunları temin etmek için acele etmeyin oncelikle diyeceğim taktikleri deneyin.

Yurdunuzda mezun olup gidecek olan birçok öğrenci bulunur,gidip odaları gezin ve bunlari öğrenin,çoğu fazlalik olan eşyaları bırakır mesela oda için kurutmaliga ihtiyaciniz olacak gidin o mezun olacak ogrencilerden alin.

Deterjan,yumusatici,su isiticisi binbir çeşit şey var ogrenci ogrencinin dostudur çoğu kisi bunlari sizle paylasacaktir mesela bir kutu deterjan çok büyük ve pahali oluyor zaten bir kişisiniz fazla kullanmiyorsunuz,yarim paket birinden alsaniz size tüm donem yeter.

Bölümünüzden üst dönemlerle arkadaşlık kurun,mesela tıp için lam-lamele ihtiyaciniz olacak bir paket içerisinde çok fazla oluyor ve bir öğrenci hepsini kullanamiyor üst dönemlerden elinde fazladan olan ve artik ihtiyaci kalmayan ogrenciler olacaktir gidip onlardan alin.

Aynı zamanda yine üst dönemler ellerindeki kitaplari ikinci elden satmaya çalışacaktır gidip keriz gibi hemen almayın satamazsa bedavaya verebilir tanıdığınız birini araya sokabilir veya elindeki kitaplardan bir ikisinin satılmasına önayak olup bir ilişki kurabilirsiniz, ya da üst dönemlerden tanıdığınız arkadaşınız varsa size kitaplarını bedavaya verecektir o da zaten ise yaramayan kitaplarını elden çıkarmak istiyor sizin de ihtiyacınız var karşılıklı ilişki.

2.Kyk Yemekleri: Benim en çok sıkıntı yaşadığım konu buydu çünkü kuş kadar yemek veriyorlar kesinlikle karın doyurmaya yetmiyor bunun için de bir iki taktik mevcut,her arkadaş çevresinde çelimsiz,şuna buna alerjisi olan biri olur,işte bu kişi bundan sonra sizin de dostunuz,yurttaki yemeklerden hiç yemez sürekli dışarıdan yer,yemek hakkı durur,bu arkadaşın yemek hakkını siz yiyeceksizin,arkadaşıniz parmak basıp yemegi alacak size verecek bir tur bu şekilde yiyorsunuz,ikinci tur kendi hakkinizla yiyorsunuz,üçüncü tur yemek isterseniz yemek yememis bir arkadaşınızı yanınıza alin yemek sirasina beraber girin parmak basma kısmında kontrol yapan görevliyle arkadaşınız konuşurken siz de sisteme kayıtlı olmayan parmaginizi okutuyormus gibi yapip geçin hemen arkanizdan da arkadaşınız kendi parmağını okutsun veya şu şekilde de yapabilrisiniz yanınıza kap alın oda arkadaşım hasta yemeğini odasına götürecegim diyin arkadasinizin bilgilerini aldiktan sonra yemek veriyorlar bizim yurtta iki ayri bilgisayar sistemi vardi yemek almak için hasta diyip yemeğini aldığım arkadaş diğer tarafa gidip yemegini alıyordu normalde bir öğrenci sisteme girip bir kez yemek alınca gidip diğer taraftan da alamaz sistem hakkını kullandığı için uyarı verir ama bu yöntemde görevliler elle bilgileri girdiği için sanırım bu tarz bir hata olmuyordu yani bi açıdan sistemin bug'i gibi bir şeydi her yurtta aynı olmayabilir bu konuda dikkatli olun,görevliler sizi mimlemesin.

Bu şekilde yapıp hala doymayan benim gibi bir ayı yarmasiysaniz ikincil en iyi yontem bir yumurta makinesi almaktır ayni zamanda spor yaptığım için bu yumurta makinesi hayat kurtarıcı oldu.

Barınma ve yemek işini hallettik ama Barınma için para veriyoruz hala bunu da halletmenin bir yolu var,yurtlarda manevi rehberlik tarzı yerler olur,yurttaki öğrencilerin çoğu ilgi göstermez fakat bu manevi rehberlik hocası haftada bir etkinlik düzenler devlet kurumlari ve vakiflarla işbirliği içerisinde, diyanet işbirliğiyle düzenlenen bir etkilikte koca yurttan 5 kişi katılmıştık işte peygamber hayatı,islamiyet zart zurt bir şeyler anlatıyorlar program sonunda katılan herkese burs bağlanmıştı,bir dönem boyunca yurt ucretimizi ödediler,sonra baska bir etkinlikte 3 aylık burs verdiler,yemege goturduler,gezi ayarladilar falan filan. Malum kesim ülkenin her kaynağıni kendilerine akittiklarindan bu tarz etkinliklerde burs dağıtımı falan çok oluyor ama gitmeden hocanın ağzını falan yoklayin bir seyler verecekler mi diye yoksa bos bos gidip hutbe dinlemeyin orda.

3.Kıyafet alışverişi: kiyafet alışverişi en acele edilmeden yapılması gereken alisverislerden biri, bu noktada daima orta-iyi kalite yerlerden kiyafet begenmenizi tavsiye ederim bir kere alın ömürlük olsun peki nasıl ucuza akacaksiniz ilk yol magazanin online sitesinden indirim kovalamak,kuponla falan birlstirip o sekilde almak,ikinci yol kendi kıyafetinizi diktirmek başta pahalı bir yol gibi gözüküyor ama malum ekonomide bence çok daha karliya denk geliyor,şimdi nasıl yaptığımdan bahsedeyim oncelikle iyi bir kumasci bulmanız lazım bu satilan kumaşlardan deseni yamuk basılan veya top sonu olup bir iki kusuru olan kumaşlar oluyor bunları pazarlıkla beraber uygun bir fiyata alıyoruz ben genelde pantolon diktirdigim için pantalon kumaşı alıyordum şöyle alacalı bulacali olunca kumastaki kusur da belli olmuyor kendinden deseniymis gibi duruyor,ardindan iyi bir terzi bulmak lazim burada iyi bir arastirma yapmanız gerek, benim bulduğum terzi ara sokaklarda bir yerdeydi usta pek iyi dikemiyordu bence çırak çok daha iyi dikiyordu benimle yaşıttı yaklaşık olarak baya becerikli bir kardeşimizdi ben de sürekli ona diktiriyordum pantolonlarimi, terziyle sohbet-muhabbetimiz de olunca indirim yapıyordu biraz. Bu şekilde hem tam bedeninize göre bir kiyafetiniz oluyor hem kumaşı kaliteli olunca uzun süreler gidiyor hem de mağaza ürünlerine nazaran çok daha şık duruyor bence.

4. Sosyal harcamalar: Pub,Cafe tarzı yerler öğrenciyi kaziklamaya yönelik çalışır,özellikle pub tarzı yerlerde takılmak cebinize baya zarar verir,bunun bedava yolu kulüp etkinlikleri düzenleyip mekan sahibiyle etkinlik için anlaşmaktır,kulup başkaları olarak tek içimlik içkilerden ücretsiz faydalaniyorduk,ikinci icimler de anlastigimiz fiyat uzerinden oluyordu,mekan sahibi de bizim getirdigimiz ogrenciler sayesinde o gun sürümden kazanıyordu ama bu tarz ortamlara bir iki kere gitmeniz yeterlidir bence ben sevgilimle beraber gittiğimde böyle kokteyl mi olur şusu eksik busu eksik ben olsam şöyle hazırlarım falan filanla kendime çekiyordum okları böyle yapınca içmek istediğimizde gidip malzemeleri kendim alıp,kokteylleri kendim hazirliyordum bu şekilde hem daha ucuz hem daha lezzetli oluyor hem de sevgiliniz karşısında karzimaniz artıyor.

Kykda kalınca şöyle doya doya et yemekten mahrum kalıyorsunuz bunun için de kulüp etkinlikleri düzenlemek bütçe açısından çok iyi oluyor, taa eskiden para toplayıp aldığımız mangal var mesela düzenlediğimiz piknik etkinliklerinde öğrenciler para getirir biz de et alır hep beraber pisiririz hem sosyalleşme açısından bir fırsat hem de ucuza mis gibi mangal eti yersiniz. Mangal da bende durduğu için arada arkadaşlarla toplanip mangal yaparız mangalı,içeceği,tatlilari,tabak çanağı ben getiririm,bu sayede et için para koymam, icecek,tatli,tabak çanak masrafı et için koyulan paradan daha ucuza gelir benim için,bunun yolu da bu tarz şeyleri gidip toptancilardan almaktir,okuduğunuz ildeki toptancilari keşfedin toptan ucuza alabileceginiz bir çok şey bulunur,toplu içecek,şekerleme,plastik bardak,tabak vs. buralardan toplu alırsanız iyi bir fiyata denk gelir. Tabi büyük miktarlarda alıyorsunuz ben hep bu tarz etkinliklerin icinde olduğum için bu şekilde toptan almak baya kar getirdi.

5. Eldeki kalan parayı değerlendirme: Bunun için tavsiye verebilecek doğru kişi olmayabilirim fakat bu konuda hayatım boyunca izlediğim yol para oldugu yerde durmamali para parayi getirmeli metodudur. Bu yolda çok düşüp kalktığım için net bir şey demeyeceğim fakat kalan paranızı degerlendirecek yollari bulun yoksa enflasyon karşısında kenarda duran paraniz eriyip gidecektir kazanmasaniz bile paranizin değerini koruyun.

Çoğu konuda deneyimlerim yönünde bir iki şey anlatmaya çalıştım,sizin benden daha iyi şartlarda ilerleyeceginizden eminim,benimki biraz kadersizlik biraz da kendi esekligimden oldu ki bu şekilde yaşamak için yollar bulmaya çalışıtim dh ölücüsu abilerimiz kadar olmasa da bir iki şey yaptık bizde,bunca yazıdan sonra size verebileceğim en önemli tavsiye aileniz ile papaz olmayin belki farkında değilsiniz ama onlar arkanizdaki çok önemli bir maddi destek,turkiyede yaşamak zor,öğrenci olarak yaşamak ise daha zor. Okuyan arkadaşlardan önerileri ve ekleyecegi taktikleri olanlar ise konu altına yazabilir,daha çok öğrencinin görmesine yardımcı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Doru söylüyorsun valla zengin z*ppeler çok var, ulan hayat Öğrenci Arkadaşlar için Bedava Yaşam Taktikleri Öğrenci Arkadaşlar için Bedava Yaşam Taktikleri 

• Zengini de vardır fakiri de vardır hocam,benim ailemin durumu kötü değildi mesela ama destek çıkmadilar ortada biraktilar beni,benzer durumları yaşayanlar olabilir,maddi durumu yetersiz olup burada açık açık yazmayan da olabilir,ben bu süreçte forumdan çok fayda gördüm belki benim de faydam dokunur diye yazdım ihtiyacı olan okur.

• Büyük boy ekonomik pecetedir, deterjandır ıvırdır zıvırdır oda arkadaşlarıyla ortak girin, hem büyük boy aldığınız için ucuz olur hem de boşa gitmez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam sanki kykdaki yemek mevzusunda aradan başka birinin de yemeğini yedin shskahkshsksh

• ahmetfeyiz kullanıcısına yanıt

Jsjsksks hocam bahsettiğim arkadaş sürekli dışarıdan yiyordu öyle olunca yemek hakkı boşa gidiyordu boşa gitmesin diye de ben yiyordum işte jdjskjsmjdjd

• Öğrenci Arkadaşlar için Bedava Yaşam Taktikleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Donanım haber ölücüsü olursan beleşe gelir sizin bu taktikler yalan aksjaksksks

• Aynen kardeşim altımızda arabayla sabancıda okuyoruz

Bütün paramız yemeğe gidiyor olum ne arabası

• kıyafet diktirme muhabbeti mantıklı geldi. böyle outdoor tarzı kumaşları bulmak kolay olur mu sizce? çünkü pantolonlar 900den başlıyor

• maddi durumum o kadar yoktu ki okuyamadım.

• Hocam asıl yoksa okuman lazım

• ElonBayraktar kullanıcısına yanıt

Hdjfhkddk dh ölücüsu abilerim karşısında saygıyla eğiliyorum onların seviyesine çıkamadım daha

• 3Rayy kullanıcısına yanıt

Hocam sadece kumaş satan yerler var bulunduğunuz ilde mutlaka vardır,önce iyi bir terzi bulun olcunuzu alsın size ne kadarlık kumaşa İhtiyacınız olduğunu söyler sonra kumaşciya gidip pantalon için kumaş istediğinizi söyleyin ınce kalın çeşit çeşit kumaş oluyor beğendiğinizi alırsınız, en son 200 kumaşa 100 de dikime vermiştim ben,kumaş kaliteliyse çok uzun süre götürür sizi tam olcunuze gore yapildigi icin de çok çok iyi duruyor bence.

• Eski donanım haber ölücülerinden kim kaldı bee

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.