Şimdi Ara

▓ COD Advanced Warfare için İdeal Grafik Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
12.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni bir COD oyunu daha çıktı ama her yenilik gibi bu oyun da, beraberinde bazı sıkıntılarla birlikte geldi. Bunlardan biri de oyunun grafik ayarları. Bu konuda, bu sorunların çözümüne dair kendi tecrübemi paylaşarak, yaşanılan bu sorunu gidermeyi amaçlıyorum.

Öncelikle, oyunun hızlı yüklenmesi için Shader Preload'ı kapatın.

Super Sampling'i en yüksek 2X'te tuttum. Çünkü oyunda Super Sampling'i 4X'e almanızı gerektiren detayda bir grafik yok. Bazı arkadaşların yüksek ayarlarda yaşadığı doku bozulması sorununun sebebi, Shadow Map Resolution ayarının normalin üzerine çıkartılması. Bunu normalde bırakırsanız, dokularda bozulma olmuyor. Diğer arkadaşlar bu sorunu Cache Sun Shadow Maps ve Cache Spot Shadow Maps ayarlarını kapatarak çare bulmuşlardı ama bu ayarları kapatmanıza gerek yok. Ama Super Sampling'i 4X yaparsanız, Cache Sun Shadow Maps ve Cache Spot Shadow Maps kapatmanız gerekiyor. Çünkü doku bozuluyor. Bu 2 ayarın ne işe yaradığını da anlamış değilim bu arada. Bilen varsa yazsın.

Ayrıca kapatmak isterseniz, o sizin kararınız. Aşağıda bu iki ayarın kapalı olduğu (2 numara) SS de var. Dynamic Light Limit'in açık olduğu ayarlarda 8X olarak ayarlı.

Oyunu aşağıdaki ayarlarla ve sistemle denedim. Bütün ayarlarda da min 45 FPS aldım. Ortalama ve maks FPS değişti sadece. 1. ayarda maks 80-85 civarı FPS aldım. 2. ayarda FPS 10 kadar düştü ama bazı yerlerde. 3, 4 ve 5. ayarların limitlerini FPS'yi 120 ile sınırladığım için, 120'den yukarını görmedim. Dikkatimi çeken ve garibime giden husus, oyunun akıcılığının 1 ve 2. ayarlarda daha fazla olmasıydı ya da bana öyle geldi.

Temel Sistem Özellikleri:
    FX8350
    Sapphire 280X Toxic
    8 GB 1333 MHz bellek.

1- Tüm ayarlar en yüksek ayarda. Filmic SMAA T2X açık. Kırılma, istisnalar hariç nerdeyse yok.

2- Üstteki ayardan tek farkı, Cache Sun Shadow Maps ve Cache Spot Shadow Maps'in kapalı olması.

3- Dokular extra. Diğer tüm ayarlar en düşük seviyede. Kapatma seçeneği olanlar kapalı.

4- Dokular yüksek. 2X SMAA açık. Diğer ayarlar kapalı.

5- Tüm ayarlar en düşük seviyede. Kapatma seçeneği olanlar kapalı.

Bu resmi örnek olarak yükledim. Normalde bu tip ince teller, bilirsiniz ki AA açsanız bile kırıklığı tamamen gitmez ama Filmic SMAA T2X'nın nasıl bi farkı varsa artık, resimde görüleceği üzere kırıklık sadece en uzaktaki tellerde var. O da, 1080P çözünürlüğün bile yetersiz gelmeye başlamasından kaynaklanıyor. Bu resimde dokular extra değil, yüksek ayarda üstelik.

Konunun yayınlanma tarihi: 5 Aralık 2014

uk. hardware.info sitesi, oyun için kapsamlı bir inceleme yapmış ve benim yukarıda yazdığım gibi ayarlar kullanmış. Yine yukarıda da yazdığım gibi göreceli ayarlardan Cache Sun Shadow Maps ve Cache Spot Shadow Maps'i açık tutmuşlar sadece.

Link: Call of Duty: Advanced Warfare review: tested with 21 GPUs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 13 Mart 2015; 8:45:51 >

• Gtx 680 ile bu videodaki ayarlarda akıcı oynuyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=kULnHEI9TfA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss06 -- 13 Kasım 2014; 10:16:01 >
  • Eline sağlık hocam lag sorunu çözülürse alırmısın oyunu
  • Guzel bilgilendirme,lag sorunu mutlaka cozulecektir,en cok merak ettigim nokta kendi istedigimiz serverlara girip giremeyecegimiz bf de oldugu gibi mesela?
  • lebron 7 aranıyor L kullanıcısına yanıt
    Klandaki arkadaşlardan ben hariç hepsi aldılar. Memnun 1 kişi bile yok. Hele de birisi, imkân varsa iade alsınlar diyordu. O kadar sinirliydi ki, neler dedi neler ama buraya yazamam. Hatta yemin bile etti “Bi daha cod almam" diye. Diğer ikisi de çok farklı değil.

Durum buyken, almayı düşünmüyorum. Insanlara faydalı olmayı, sorunlarına çare bulmayı seviyorum. Oyunu almayacak olsam da, konuyu açma sebebim bu.

Crytek'in ücretsiz oynama imkânı sunduğu Warface'e bakacağım. Sen de öyle yap bence. Sistem gereksinimleri çok düşük üstelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 13 Kasım 2014; 12:33:22 >

• melinoz M kullanıcısına yanıt
    O gelmeyecektir. Olsaydı, baştan olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

O gelmeyecektir. Olsaydı, baştan olurdu.

Yapmayin ya,su an oyunun gozumdeki tek eksigi bunlar cabuk biten rauntlar ve oyunun kendi buldugu serverlarda oynama zorunlulugu.
    Ben değil, firma yaptı. Daha doğrusu yapmadı.
  • quote:

Çok Teşekkürler.

@bocekgrafik
  • Güle güle kullanın efendim.
  • quote:

Oyunda hizli kosmak icin bir perk var mi peki?
    Ilk sıradaki Lightweith ti sanırım. Düzgün yazamamış olabilirim. Buna benzer bi yazılışı vardı.
    Lightweight.
  • Tesekkurler
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, oyun kısa bir süre sonra elimde olucak imzamdaki sistemle tüm ayarları denicez artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Teşekkürler, oyun kısa bir süre sonra elimde olucak imzamdaki sistemle tüm ayarları denicez artık
    ben sadece multisini oynuyorum ayarlari ultra yaptim fakat antialis..... kapali shader kapali ,gölge kapali ,cogu sey kapali sadece ultra ayari acik dedigim gibi 90 fps den asagi inmiyor saniyede kare sayisi ,lakin oyun tam istedigim gibi cikmadi ben pusmayi,yatip ates etmeyi severim claymore kuramadigim icin cevreme gelip arkamdan vuruyorlar , explostive drone claymore nin yerini tutmuyor yoksa oyunu sevdim ,yani devamli kosmak gerekiyor ben suraya pusuyum cevreye tuzak kurayim tarzi gibi degil ,birde sniper olayi iyi olmuyor hemen vuruyorlar cünkü haritalar kücük

• quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

ben sadece multisini oynuyorum ayarlari ultra yaptim fakat antialis..... kapali shader kapali ,gölge kapali ,cogu sey kapali sadece ultra ayari acik dedigim gibi 90 fps den asagi inmiyor saniyede kare sayisi ,lakin oyun tam istedigim gibi cikmadi ben pusmayi,yatip ates etmeyi severim claymore kuramadigim icin cevreme gelip arkamdan vuruyorlar , explostive drone claymore nin yerini tutmuyor yoksa oyunu sevdim ,yani devamli kosmak gerekiyor ben suraya pusuyum cevreye tuzak kurayim tarzi gibi degil ,birde sniper olayi iyi olmuyor hemen vuruyorlar cünkü haritalar kücük

Tipik bf oyuncususunuz bence yanlis alandasiniz.
  • Pusuculuk kötü bir şey. Bu şekilde kendini geliştiremezsin.

Bahsettiğin ayar seçeneğini de yukarıda ekledim ve 3. madde dikkat ettiysen. Bu ayarda genelde 70-90 civarlarında dolanıyordu bende FPS. Yukarıda yazdığım 45 FPS, anlık olarak gördüğüm dip nokta.

Haritalar çok küçük değil. Hatta önceki COD'lara göre büyütmüşler ama hareket çok hızlı olduğu için küçükmüş hissi veriyor. Haritaların büyüklüğü bence makul ama hız biraz düşürülmüş olsa, makul seviyeye gelir herşey. Bu kadar yüksek hızda da sniper ve LMG'ler yalan olmuş haliyle.
  • quote:

Pusuculuk kötü bir şey. Bu şekilde kendini geliştiremezsin.

Bahsettiğin ayar seçeneğini de yukarıda ekledim ve 3. madde dikkat ettiysen. Bu ayarda genelde 70-90 civarlarında dolanıyordu bende FPS. Yukarıda yazdığım 45 FPS, anlık olarak gördüğüm dip nokta.

Haritalar çok küçük değil. Hatta önceki COD'lara göre büyütmüşler ama hareket çok hızlı olduğu için küçükmüş hissi veriyor. Haritaların büyüklüğü bence makul ama hız biraz düşürülmüş olsa, makul seviyeye gelir herşey. Bu kadar yüksek hızda da sniper ve LMG'ler yalan olmuş haliyle.
    dogru cok bf4 oynadim fakat cod da oynadim pusuculuk dogru iyi bir sey degil hatta tepki aliyorum oyun icindeki arkadaslardan bazen lakin zevk meselesi iste bende pusuculugu seviyorum ama bu cod aw beni bu huyumdan vaz gecirecek gibi gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Kreuger

dogru cok bf4 oynadim fakat cod da oynadim pusuculuk dogru iyi bir sey degil hatta tepki aliyorum oyun icindeki arkadaslardan bazen lakin zevk meselesi iste bende pusuculugu seviyorum ama bu cod aw beni bu huyumdan vaz gecirecek gibi gözüküyor

Alıntıları Göster
    bf4 haritaları grafikleri nerde bu nerde ama exosuit işi bozuyor :D
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.