Şimdi Ara

COĞRAFYASINA GÜVENEN GELSİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Kutup Noktalarında Bütün Meridyenler Birleştiğine Göre Yerel Saat Nasıl Belirlenir

• Greenwich (tam hatırlamadım adını, böyle bişi) meridyenine göre değil miydi?
  • greenwiche göre belirlenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ama şöyle bir olay var 360 meridyen kutup noktalarında birleşiyor. Yani nokta halinde

• tamam gene gırinviçe göre :D
  • O zaman Söyleyin Şu an kutup noktalarında saat kaç
  • o kutup noktasında 1 adım ayrıl üzerinde bulunduğun meridyenin yerel saatini bul çok uç bir şey sordun hem hangi kutup kuzey mi güney mi değil mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kromatit kullanıcısına yanıt
    peki tam noktasının saati yok mu
  • Yerel saat ülkenin üzerinden geçen meridyene göre belirlenir. Bazı ülkelerde 1'den fazla yerel saat vardır.

• Zaten 6 ay gece 6 ay gündüz Var. Saatin önemi olmaz.

• meridyenler arası 4 dakikaydı hepsi orada birleştiğine göre aralarında dakika farkı kalmıyor böylece o noktada tam saat yok

herhalde baya bi saçmaladım düz mantığın dibine vurdum

• Doğru Söylüyorsun hiç o yönden bakmadım
  • Desene Orada Zaman Kavramı yok
  • elemanlar kendi ulkelerini nereyse ona gore saatleri ayarlıyorlarmıs. sen turksun mesela turk satine gore.. ama bi amerikalı kendi bulundugu merkezin saat dilimine gore belirliyormus.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

elemanlar kendi ulkelerini nereyse ona gore saatleri ayarlıyorlarmıs. sen turksun mesela turk satine gore.. ama bi amerikalı kendi bulundugu merkezin saat dilimine gore belirliyormus.

İlginç

• Bizim ulkeden bir meridyen mi geciyor hayir.Her meridyen gecen bolgenin yerel saati farkli mi hayir.Bir meridyenin saati temel aliniyor butun ulke bu saati kullaniyor.Ayni olay orada da gecerli.Dtcf cografya 1. Sinifim ama bunu az bir cografya bilgisiyle bilebilirsib.Hatta cografya bilmene gerek bile yok mantiken cok basit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.