Şimdi Ara

Çoğumuz babalarımızın hatasının bedelini ödüyoruz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hepimiz ebeveynlerimizin genlerini taşırız... Ebeveynin zamanında bunu düşünemediyse genlerinizin suçu ,senden büyük ihtimal ailenden etkilenceksin.(Dikkat edin , mesela çocuk 5-6kardeş dünyaya geliyor fakir bir ailede ,adalet yok diye yakınıp duruyor ailesini suçluyor ama ilerde o da ailesinin yaptığını yapıyor :) Kimi bunu geliri normalken yapıyor, kimisi düşükken ) 2k para alıp 3-4 çocuk yapanlar var .. Aslında bu tuhaf insanlardaki değişik genler bizi de etkiliyor , durmadan ürüyorlar hiç düşünmeden.
    Evi olmayan dilencinin bile 1-2 çocuğu oluyor . Doğudakiler hak getire.

Zayıf insanların , aptal insanların ceremesini biz de çekiyoruz kısacası. (En ufağından üniversite sınavına bile 3milyon kişi giriyor yaklaşık olarak , refah seviyemiz gitgide düşüyor )

Sanki biz çok refah yaşıyormuşuz gibi , din kardeşiyiz ayağına suriyelileri alıyoruz. (Kimse ateistleri veya farklı inançdakileri düşünmüyor , onlar da bu ülkenin vatandaşı )

Maalesef bu felaketler silsilesi birbirini doğurup duruyor . Yönetim insana maalesef değer vermiyor ... Gerçekçi düşünen insan sayısı gözle görülemeyecek düzeyde az .

Tabi bunları değiştiremeyiz ,zayıf insanlar illaki olcak. Şuanki dünyanın işleyişi bile zayıf insanların suçu . Afrikanın sömürülmesinin sebebi zeka seviyelerinin düşük olması, zayıf olmaları ve bunun sonucunda Avrupa'ya nazaran daha geride kalmaları . Burda tanrıyı mı suçlamalıyız? Zayıf insanlar belli bölgelerde yoğunlaştığı için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CA6EED738 -- 26 Ağustos 2017; 11:56:40 >

• Ben Ressam kullanıcısına yanıt
    Sonunda mantıklı bir yorum. Bu güzel düşünceniz için tebrik ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 yaşından 19 yaşına kadar olabilecek bir durum sendeki. Kaçımız o yaşlarda annesini babasını anladı ki? O yaşlardan sonra evden uzaklaşma evresi gelince dünyayla yüzleşince yavaş yavaş anlıyor insan. O yüzden ben seni de anlıyorum bende aynı durumlardan geçtim çok değil 5, 6 sene önce. Er ya da geç anlayacaksın aileni. Sana tek tavsiyem ailene saygını kaybetme. Telefonun olmasa eminim baban sana telefon alırdı maddi imkanı olmasa bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoftRock -- 26 Ağustos 2017; 12:6:27 >
  • watchfulprotector kullanıcısına yanıt
    Baban kazanamamış sen kazan o zaman burada aglayacagina. Ureyeceğine okusaymismis bunları dusunecegine kendin yap da babana yasliliginda refahı tattır terbiyesiz herif

• insanlar ne şikayetçi. 2 memur çocuğuyum. ortalama bir yaşantımız var. bi ev bi araba.

akrabalarımız arasında hakiki bizden 2-3 gömlek insanlar var hepsinin ailesini biliyorum. aile içindeki sıkıntıları tatminsizliklerini. hayattan zevk alamayıp pisliklerin içine baktıkları zaman destek için mütevazi insanlara ihtiyaçları olur hep. şahsi fikrim insan yaşamadığını ister arzular ama nihayetinde huzur mutluluk maddiyatla değil aç kalmıyorsaniz sorun etmeyin. veya bir iPhone niz yok diye. 5k maaş alıyorum 700 liralık telefon kullanıyorum misal. veya diğer taraftan bakayım olaya. öğrenciyken 800 liralık pc ile oyun oynarken arkadaşlarla çok eğlenirdik. simdi 10k lik donanım var. açmak için sebebim yok. kıymet bilemiyor insan işte.

• Valla babam değilde, dedelerimin hatası olduğu doğrudur. Gidip bir tanesi şöyle istanbul boğazından tarla falan almamış

Nolurdu yani gidip boğaza yerleşseydiniz. Bir ev yapsaydınız.

Milletin dedesi yalı yapmış boğaza, bizimkiler bozkıra çadır.

Ah dedeeee ahhhhh

• quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Oğlum iş buldun mu iş yok meslek öğrendin mi meslek yok. ne yaptın hazır yedim iyi halt ettin

Auua sana demedim manyak karı

• Başlıkta sadece babalara yüklenmişsin. Oysa çocuk iki farklı cinsiyetteki kişiler arasında yapılır. Yani anneler de babalarla eşit derecede suçlu. Sen çoğumuz dersin ama ben hepimiz diyorum. Hepimiz anne ve babalarımızın bencilliklerinin ürünleriyiz.

• Nankörlük ne yazık ki türk gençlerinin kanına işlemiş,kimse atasını,devletini beğenmez olmuş.Yazık ne diyeyim,sen bir şeyler yap o zaman bu ülke için,kendin için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: watchfulprotector

quote:

Orijinalden alıntı: Nomedia

Hep öyle oluyor hayat adil değil kimseye bu ailede doğmak istiyor musun diye sormuyorlar öyle olsaydı zaten maddi durumu iyi olmayanların 6 7 çocuğu olmazdı. Maalesef doğmak ailenin kararına kalıyor yani iç güdülere çoğu zaman

Bence hayat gayet adil. Babam zamanında evlenip üremeyi düşüneceğine okumayı düşünseydi bunlar olmazdı. Adaletle eşitlik aynı şey değil.

Haklisin, hem krallar gibi yasardi simdi, hemde senin gibi bir hazirciyi beslemeside gerekmezdi muhahahah

hergün daha serefsiz konular ve yorumlar acilmaya basladi, yaziklar olsun böyle bir genclige.

• Bende dedemlere kızıyorum eski tarlarında şuan türkiyenin en büyük 3 fabrikası var ama zamanında bizim geri zakalılar bu tarları yok pahasına başkalarına satmışlar şuan dursalar milyonlar ediyor sonuç olarak dedemden 3ün biri kaldı

• Anne veya Babanın bedelini ödemiyorsun, Cehaletin bedelini ödüyorsun.
  • Anne babalarin hatasi olsa olsa yanlis partilere oy vermek olabilir, yoksa o donemde ne acilar cekildigini bilen iyi bilir

• 3-5 çocuğu olup hiç aile planlaması yapmayanları kast ediyorsan doğru fakat herkesin en azından asgari ücrette alsa bir çocuk için hakkı var bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

hoşgeldiniz arkadaşlarım.büyüdükçe bu tür düşüncelerden vazgeçiyorsunuz, takmayın kafaya.birileri mütevazı hayat yaşayıp başkalarının yükünü çekmek zorunda.herkes zengin olsa, iyi standartlarda yaşasa kimse birilerinin üzerinden para kazanamaz.her şey fazla meydandayken gösterişli şeylere aldanıp daha fazlası olsaydı mutlu olurdum demek yerine sizde olup başkasında olmayanlara bakıp mutlu olun, daha güzel yaşayalım.sağlığınız ve keyfiniz yerindeyse gerisini boşverin.herkes dünyanın adil olup olmadığına karar verirse, adalet çizgisini kendisine göre çizerse ne olur halimiz? isyan yerine hak hukuk dengesini olabildiğince doğru yere çekmek için uğraş verelim.yaşamaya devam

2006 dan beri üyeyim, forumda okuduğum en güzel yorum bu.

çerçeveletip forumun girişine asmak lazım.

• DonhanımNaber kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: adroid

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur561

Yaşın kaç senin.

Yaş küçük de bu yüzden almamazlık yaptığını zannetmiyorum görgüsüzlük ile alakalı

Hocam kaç kere sordum yaşını niye söylemiyon dövecek miyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: ThePscho

quote:

quote:

Yaşın kaç senin.

Yaş küçük de bu yüzden almamazlık yaptığını zannetmiyorum görgüsüzlük ile alakalı

Ne yapacaksınız ki yaşımı babama kalsaydım zaten şuan 2017 yılında nokia 3310 kullanmak zorunda kalırdım 40 yaşımda bile olsam yine haklı olacağım büyük ihtimal yaşımla başımla dalga geçip velet diye ortalıkta gezineceksiniz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ThePscho

quote:

quote:

Yaşın kaç senin.

Ne yapacaksınız ki yaşımı babama kalsaydım zaten şuan 2017 yılında nokia 3310 kullanmak zorunda kalırdım 40 yaşımda bile olsam yine haklı olacağım büyük ihtimal yaşımla başımla dalga geçip velet diye ortalıkta gezineceksiniz

Yardımcı olmaya çalışırız biz de o yaşlardan geçtik. 3-5 tane troll dalga geçecek diye alınganlık yapma.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.