Şimdi Ara

ÇOK ACİL -NTSC-PAL Dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1) Amerikadan Sony KLV S32A10 model LCD tv getirdim.
    2) Fakat görüntü sistemi anladığım kadarıyla sadece NTSC, KİTAPÇIĞINDA TV system olarak American tv system yazıyor.
    3) TV de tüm girişler mevcut(HDMI, HD ready, RGB, composite,...)
    4)Digitürk ü bağladığımda görüntü renksiv ve çizgili oluyor.

Sizden yardımcı olmanızı isteyeceğim konular:

1) Uydudan yada Digitürk ten izlemek için ne yapmalıyım

a) NTSC-PAL dönüştürücüler var diye duydum, bu dönüştürücülerde görüntü kaybı olur mu? Nereden temin edebilirim?
    b) NTSC-PAL otomatik dönüştürücülü uydu alcılar varmış diye duydum? Kullanan arkadaşlar varsa model ve fiyat bilgisi verebikirmi? Bu uydu alcılar gelen PAL sinyali NTSC ye çevirip TV ye aktarabilirmi?
    c) NTSC-PAL destekli DVD kaydedici alıp TV yi monitor olarak kullanabiliyormuş? Bu şekilde sonuç alabilimiyim.

2) DVD player ve/veya ses sistemlerinde de aynı sorunları yaşar mıyım. Multi-sistem dev ve/veya ses sitemleri ile sonuç alabilirmiyim.

Yukarıdakiler dışında iyi sonuç alabileceğim alternatifleri bekliyorum.
    İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...
    Saygılarımla,

• Pal tvler scarttan ntsc destekler genelde ama amerikan tv lerin desteklememesi pal desteklememesi ilginç doğrusu.
  • ntsc tv için çözüm bulabildin mi? ben de getirdim ama digiturk seyredemiyorum.
  • Ben de getirdigim TV'de ayni problemi yasamistim. Calistigini bildigim iki cozum onerebilirim:

1. Uydu alici olarak HTPC kullanmak ve DVI uzerinden baglamak.
    2. Next YE-2000 CX veya CIS uydu alicisi kullanmak. Bu alicinin video cikisini NTSC olarak secebiliyorsun, component cikisi var, CVBS'e gore daha kaliteli. Digiturk icin de kart okuyucusu mevcut, Digiturk kartini takinca cozuyor. (Benzer ozellikte baska modeller de olabilir).

Biz su anda Digiturk icin ikinci cozumu kullaniyoruz. Yalniz sunu da belirteyim, goruntu oyle ahim sahim degil. PAL-NTSC cevirisinden oturu bazi video satirlari kayip oluyor, ayrica altta akan yazilar cok duzgun degil, duraksama farkediliyor (muhtemelen frekans farkindan kaynakli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpi0 -- 15 Ağustos 2008; 9:34:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: can_donanim

ntsc tv için çözüm bulabildin mi? ben de getirdim ama digiturk seyredemiyorum.

Bu arkadas ilk ve son mesajini 19 Aralık 2006 da yazmis. muhtemelen bizim yazdiklarimizi okuyamayacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilgeolun

quote:

Bu arkadas ilk ve son mesajini 19 Aralık 2006 da yazmis. muhtemelen bizim yazdiklarimizi okuyamayacak..

Bu arada çok baba bir hort da olmuş

Edit: Başlıktaki acil ifadesi ile 2006 tarihi de bayağı manidar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amf23 -- 15 Ağustos 2008; 11:15:27 >

• quote:

başlık hortlatmak yerine yeni başlık açmak forumun sıhhati açısından daha iyi olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PAL-NTSC AYARLARI SS'Lİ
    13 yıl önce açıldı
    PS2 için tv önerisi[ACİL]
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence baslık hortlatmak ayrı konuda burası bır forum sadece bir kisiye hizmet etmiyor soz konusu bılgıler her zaman kullanılabılır diyor paylasılan bilginin zamanı olmaz dıye dusunuyorum
  • ntsc-pal dönüşüm için bir yöntemde eski video oynatıcıları kullanmak
    veya piyasadaki tüm uydu alıcıları içinde ntsc çıkışı var
    digiturk için ise digiturk plus cihazı alıp ebay den 120 dolara ntsc-pal hdmi çevirici almak
    ben öyle kullanıyorum
    çok süper
  • hort oldu ben başka şey sorayım
    ntsc de 30fps fln oluyor ve görüntü daha akıcı

arkaşımın evine gittim 120 ekran philps lcdleri ve dijiturkleri vardı televizyon hd ama yayın değil
    herneyse dvdyede bağlasa dijiturkede görüntü çok akıcıidi evdeki yavaşdeğil ama bu bir farklıydı .
    full motion teknolojisi fln mı nasıl bişey
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.