Şimdi Ara

ÇOK ACİL - PARAM BOŞA GİTMEDEN BAKINIZ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 2007 ye gireceğimiz şu günlerde karasal sayısal yayın standartıyla tanışacağız.. bir süredir denemeleri sürmekte olan yayınları artık çanaksız alabilecek olmamızın yanısıra alıcılarda ciddi boyutta küçülmekte, hatta mobil hayatta dijital yayın keyfini yaşayabileceğiz...

yakın bir zamanda dizüstü bilgisayarım için seçtiğim aşağıdaki ürünler ve benzerlerinden birini almayı düşünüyorum, ancak ne varki yeni teknoloji her zaman pahalı, ülkemizde şuan için 150-200 ytl civarı paraya satılan bu ve benzeri ürünleri yurtdışından 25$ ve biraz üzerine benzerlerini bulmak mümkün...

merak ediyorum, aranızda DVB-T yayınları dizüstünde izleyenler var ise görüşlerini bildirlerse çok işime yarayacak.. ben ankarada yaşamaktayım.. ve bu ürünler bütçemi aşsa da alacam sanırım..çünkü benzerlerini bulmam şu an için mümkün değil.. başka illerde mesela istanbulda olanlar işportada satılan (sanırım siz doğubank diyorsunuz) yerler var imiş.. fiyat öğrenip bildirirlerse bütçemede katkısı olacak..

şimdiden teşekkür eder, görüşlerini beklerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunuxl -- 25 Aralık 2006; 16:53:06 >

• bende almayı düşünüyorum ama kafama takılan bi şey var ben buna uydu bağlaya bilir miyim yani bunlarda scart var mı ya da scart takılıyo mu ?
  • Hocam biraz daha açıklayın valla hiç bir bilgim yok bu konuda

Ona göre gidip fiyat sorarız ama ne diye soracağız onları da söyle hallederiz

Bunda TV izleniyor ama nasıl çalışma mantığını falan merak ettim
  • karasal sayısal yayın yani DVB-T tv kartları, dizüstü bilgisayarlar için usb veya pcmcia kart olarak mevcut...
    benim bilgisayarımda kullanabileceğim model sadece usb olanı.. diğer giriş maalesef yok..

çanak antensiz dijital yayın alabilecek bu aletler, bildiğiniz usb tak-çıkart aletlerinden farksız, bazıları sanırım adi antenlere ihtiyaç duyarken, bazı modellerde anten gerekmiyor sanırım.. ürünün özelliği yakında hayatımıza girecek yayınları heryerden yüksek kalitede almamızı sağlayacak olması..

bu da mobility olmanın keyfini sunacak elbet.. gittiğimiz yerlere artık laptop ile tv de taşıyabilecez..
    yada masaüstünde bile sadece bu usb alet yeterli olacak..

nerden bulacaz.. nasıl temin edecez.. mutlaka piyasada vardır..
    ama benim bulma imkanım yok..
    bir de hangi markanın ki daha kaliteli yada işlevsel..
    bazıları sadece DVB-T yayın alırken bazıları ek olarak klasik analog yayın ve FM bandı radyoda alabiliyoo

lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız, bayramdan sonra almayı düşünüyorum..
    tabii hasılata bağlı..

• Aslında karasal sayısal yayın yani dvb-t denilen yayınlarla tanıştık bile.Trt test yayınlarına başlamıştı. Ama türkiyede sistem 3-4 yıl içinde anca oturur gibime geliyor. Karasal sayısal yayının mantığı şöyle. Şimdi biz standart televizyonlarda basit bir antenle analog yayın alabiliyoruz bildiğiniz gibi. İşte bu standartta (televizyonlarda bu standartın yagınlığına paralel olarak dijital tunele gelecektir bazı modeller piyasaya çıktı bile) televizyondan anten vasıtasıyla dijital yayın alabileceğiz. Mantık bu. Üstte bir arkadaş sormuştu maalesef dijiatal uydu yayınları özel olarak desteklenmediği sürece bu tunerle alınmaz.Onun için dvb-s destekli bir kart gerekir.
    Ben lifeview ın fly dvb trio modelini öneriyorum. Bu kart laptopun pcmcia girişine takılıyor ve standart analog yayınlarının yanında arkadaşında bahsettiğidvb-t karasal dijital yayın ve uydu dijital yayını dvb-s destekliyor.Ayrıca fm ve dijital radyoları destekliyor ve uzaktan kumandası var. S-video ve composite video çıkışlarıda var.. Unutömadan eğer satın almaya kara verirseniz fm radyo olup olmadığını sorun çünkü bu ürünün fm radyosuz modelide var. Forumda bir süre önce bu kartı tartışmıştık. Fiyatı teknosa internet sitesinde 195 ytl diye bişeydi. Ama ben geçenlerde mecidiyeköy teknosada sordum. Adam 150 ytl dedi.
    Forumda ilgili sayfaya buraya tıklayarak gidebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ateso8634 -- 25 Aralık 2006; 18:25:55 >

• @ateso8634
    verdiğin açıklayıcı bilgilerden ötürü teşekkür ederim, önerdiğin kart gerçekten çok güzel, özelliklerine göre fiatı makul bile sayılabilir, ancak benim bilgisayarımda pcmciakart girişi yok, yeni nesillerde expresscard denen aptalca bi giriş var, henüz kartlar çıkmadı piyasaya...

o nedenle benim kullanabileceğim model sadece usb olanlardan başkası değil...
    ama ufak bir düzeltme yapmakta fayda var, sadece dvb-t yayınları alan usb aygıtlar mevcut, çanak gereksinimi şart değil, adi antenle ki tercihim yerleşik anteni olan bir model bulabilmek...

önerdiğiniz sayfalara ve forumda arama yaparak daha fazla bilgiye boş bir anımda ulaşacağım inş.. yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim,
  • Arkadaşlar ben bunu DOĞUBANKTA yarın sorayım bakayım var mı

eğer varsa ve 150 ytl gibi bişiyse beleş

Digital yayınları alıyorsa süper
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yokarıııı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.