Şimdi Ara

çok acil VHDL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    çok çok acil xilinx ise de çalışan örnek kodlara ihtiyacim var!!!

• Güz Dönemi Dersleri
    EBB451 Sayisal Entegre Tasarim Dili yazan yerdeki linklere bak oralarda bilgide var kodda
    http://tef.kou.edu.tr/elektronikvebilgisayar/Akademik/yselim.htm
  • arkadasim hizir gibi yetistin. hic tarzim degil boyle demek ama diycem allah razi olsun
  • Buradaki labları incele, anlamadığın yer olursa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

http://lob.felk.cvut.cz/x36lob/start.php?page=exercises&lang=en

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electronics -- 28 Kasım 2006; 1:12:35 >
  • bu da super oldu.

madem konu hakkında bilgi sahibisiniz asıl derdimi soyliyim belki yol gosterebilirsiniz. bitirme odevimde robotlar icin ogrenme algoritmasi modellemesini fpga lerle yapmam gerekiyor. algoritmalarım hazır. matlab da yazıp sonuç alabiliyorum ancak fpga de uygulayabilmek için vhdl de yazamadım.
    odevde gerçek uygulama yapmam gerekmiyor. sadece kodları yazsam mumkunse modelsimde gostersem yetecek ama vhdl e çok yabancıyım. az vaktim kaldı. çabalıyorum...
  • girişi ağırlık değerleriyle çarpıp toplama ve karşılaştırma gibi basit işlemler olacak aslında sadece...
  • Biraz geç olacak ama Matlab ile daha ayrıntılı bir şeyler tasarladığında faydalı olabileceği için yazayım dedim.

Matlab'ın Simulink aracı ile birşeyler yaparsan bunları Xilinx FPGA'leri için uygun koda dönüştürebilirsin. Bunun için Simulink kurulu bir bilgisayara systemgenerator aracını kur ve simulinkte çıkan Xilinx Kütüphanesi ile istediğin matlab elemanlarını ekle. Daha sonra Xilinx'in kod oluşturmak için kullanılan elemanını da ekleyerek kod oluştur.

Ama dediğim gibi bu daha profesyonel bir çözüm ve system generator para ile satılıyor (Belki üniversitedeki hocan temin edebilir). Sadece dediğin gibi toplama çarpma gibi işlemler yapacaksan VHDL ile yapmak daha mantıklı ama filtre filan tasarlayacak olursan bunu araştırabilirsin. Böyle birşeyden de haberin olsun diye yazdım linki de şu:

http://www.xilinx.com/ise/optional_prod/system_generator.htm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATLAB İçin Kitap Tavsiyesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merabalar arkadaşlar biz vhdl kodları ile şans oyunu yapmak istiyoruz elimizde spartan3 var 7segmentleri kullanmayı düşündük 1.segmette kullanıcı select ile sayısını girsin istedik 3bitlik olsun dedik.fakat sıkıntımız rastgele değer atmak için değer atayamıyoruz.2segmentte de rastgele sayı üretilsin istedik bir sorun da burda o sayı ile kullanıcının girdiği sayıyı karşılaştıramıyoruz yardımlarınız için şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar...
  • FPGA üzerinde gerçek rasgele sayı üretmek, gerçek hayattan öngörülmez değerler alarak işlemiyorsanız, pek mümkün değildir. Fakat fpga üzerinde sahte rastgele sayı üretmek için en sık kullanılan yapılar LFSR olarak adlandırılan yapılardır. İngilizce kaynaklarda "Pseudo Random Number Generator" olarak geçer. İsterseniz bir araştırın.
  • eğer gerçekten random sayı üretmek istiyorsanız. analog girişi kullnarak onu örnekleyebilirsiniz. havadan nem kaptığı için boşta durun bir analog input sürekli rondom sayı üretecektir. çok kullanışlı bir yöntemdir kendisi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.