Arkadaşlar Beko BH673MT marka notbook bilgisayarım var. Üzerinde Vista yüklü. Ben Vistayı kaldırıp XP yüklemek istiyorum ancak kurulum başladıktan sonra mavi ekran hatası verip donup kalıyor. Stop 0x0000007b hata mesajı çıkıyor. Vista ve Windows 7 kurulabiliyor ancak XP kurulamıyor ne yapmam gerekir. Setup ise kısıtlı sadece MAIN, BOOT ve EXIT secenekleri var. Sorunun AHCI moduyla ilgili olduğunu düşünüyorum ancak etkinleştiremiyorum. Elinde bu modelin driverları olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Yada Bios update nasıl yapabilirim. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.
wista yüklü sistem e drek olarak xp kurasmazsın wista yüklü sistem e önce dos ortamında format atman lazım yada vista dvd sini takıp c bölümü formatlayacaksın tam dosyaları atmadan dvd rom un kapağını açıp hata verdireceksin sistemi yeniden başlatıp xp cd si ile bölümleri yeniden oluşturup formatlayacaksın
Arkadaşım bendede aynı sorun vardı ben driverleri kendi kuran xp sp 3 cd si buldum ve onu full sata ile kurdum olay çözüldü.galiba sata hatası veriyor. İnşallah işine yarar bu bilgi...