Şimdi Ara

cok acıl yardımlarınıza ıhtıyacım varr hemde cokkkk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya arkadaslar bu gun bılgısayarıma tam 3 kere format attım..ama bılgısayarım acılınca kılıtlenıyor acılırken 5 6 dakkada acılıyor acılıncada kılıtlenıp kalıyor bunların nedenı nedır?benım bılgısayardamı bır problem var varsa nedır?yoksa yazılımda mı bır sorun var?Orjınal yazılım sahıbıyım ayrıca..

lutfen bılgı verın bana neden boyle olur..

mesela su an buraya bu yazıyı yazmam ve yollamam 8 dakıkamı aldı..Java kuruyorum 24 dakıkadır kurulmuyor oda :(((neden boyle yavasladı benım bılgısayarım bır bılgısı olan varsa lutfen yazsın..nasıl eskı halıne gerı getırırım ben bunu?lutfen acıl yardım beklıyorum arkadaslar

• formattan sonra düzelmediyse sorun BİOS'tan ya da donanımsal sorundan kaynaklanıyordur. Yazılımsal bir sorun diil. Önce bi kasayı açıp, ramler yerinde mi bi bak. Eğer herşey yerindeyse sorunun bios olma ihtimali yüksek.

Diğer bi ihtimal hard-disk'in son anlarını yaşıyor olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: N. Flamel

formattan sonra düzelmediyse sorun BİOS'tan ya da donanımsal sorundan kaynaklanıyordur. Yazılımsal bir sorun diil. Önce bi kasayı açıp, ramler yerinde mi bi bak. Eğer herşey yerindeyse sorunun bios olma ihtimali yüksek.

Diğer bi ihtimal hard-disk'in son anlarını yaşıyor olabilir...
    cok saolasın ama ınan bu bılgısayardan hıc ama hıc anlamıyorum :=)))oyun v.s ıcın kullanıyorum zaten evde de pek degılım okudugum ıcın..sımdı Sorun bıos ta ıse bunu ben duzeltebılırmıyım?yanı sokup takmak v.s gıbı bir sekılde?....
  • quote:

Orijinalden alıntı: CocaCola

cok saolasın ama ınan bu bılgısayardan hıc ama hıc anlamıyorum :=)))oyun v.s ıcın kullanıyorum zaten evde de pek degılım okudugum ıcın..sımdı Sorun bıos ta ıse bunu ben duzeltebılırmıyım?yanı sokup takmak v.s gıbı bir sekılde?....

Alıntıları Göster
    bios'tan bir sorun olması bilgisayarı pek kurcalamıyorsanız muhtemel değil. Yazılımsal bir hata olsa formattan sonra düzelirdi, eh, bios'a da daha önce hiç girdiğinizi sanmıyorum - sorun bios diildir sanırım. - Bence sorunun hard disk'ten kaynaklanma ihtimali yüksek. Yinede daha iyi bilen birilerine de danışmakta fayda var. Çevrenizde alıp deneme yapabileceğiniz 2. bir hard disk varsa bunu çıkartıp birde onunla deneyin. Eğer düzelirse sorunu biliyoruz. Tabii formattan bile kurtulan bir takım virüsler var, bu yüzden sistemi ciddi bir taramadan da geçirmek lazım her zaman.

• formatı niye attın formattan öncede mi öle kilitleniyordu
    sana sıcaklıkları sorucam ama sanırım bilmiyorsun
    işlemci sıcaklığına baktın mı hiç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinaliada85

formatı niye attın formattan öncede mi öle kilitleniyordu
    sorunun sıcaklık olduğunu sanmıyorum. Öylesi bişey zaten direk restart attırır sisteme. Açılırkende BİOS uyarı verir. Sorun daha farklı bişey bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kinaliada85

formatı niye attın formattan öncede mi öle kilitleniyordu
    format atmamın sebebı suydu...bılgısayar cok yavaslamıstı soylekı gshot kuruluydu restore edıcektım nedense bır turlu edemedım kı o nu bılıyorum :) olmadı sureklı hatalar verdı hatta sıteye yazdım ama sılınmıs yada kımse cevap vermemıs...format atmadan once bu kadar yavas degıl dı ama eskı performansı yoktu bende format atayım dedım...

sonra cd yı yerlestırdım cd den okumayınca Del e basıp bıos a gırdım orda bır yerlerı kurcaladım acaba ondan olabılırmı?ordakı ayarları sıze yazsam yanlıs olan varsa soylıyebılırmısınız bana?
  • quote:

format atmamın sebebı suydu...bılgısayar cok yavaslamıstı soylekı gshot kuruluydu restore edıcektım nedense bır turlu edemedım kı o nu bılıyorum :) olmadı sureklı hatalar verdı hatta sıteye yazdım ama sılınmıs yada kımse cevap vermemıs...format atmadan once bu kadar yavas degıl dı ama eskı performansı yoktu bende format atayım dedım...

sonra cd yı yerlestırdım cd den okumayınca Del e basıp bıos a gırdım orda bır yerlerı kurcaladım acaba ondan olabılırmı?ordakı ayarları sıze yazsam yanlıs olan varsa soylıyebılırmısınız bana?

Alıntıları Göster
    bios kurcalamışsanız ordan yanlış bir seçenek yüzünden olmuş olabilir. O ayarları yazarsanız iyi olur. En azından bios olup olmadığı anlaşılır.

• sımdı sırası ıle soyle yazıyım sızlere

MAİN

Drive A 1.44m,3.5 ın
    Drive b none

İDE prımary master NONE
    İDE prımary slave samsung spo411n
    İDe secondary master NONE

ADVANCED

Dram clock BY SPD
    cpu ınternal cache ENABLED
    PS2 mouse functıon control ENABLED
    usb lega..mode supprd ENABLED

POOWER

ACPI functıon ENABLED
    ACPI suspend type S35tr
    power management optıon USER DEFINE
    HDD power down DİSABLE
    auto suspend tımeout DİSABLED
    video of optıon SUSPEND OF
    power buttun İNSTANT OF
    Run vgabios resume AUTO
    ac auto restart PREVIOUS STATE

BOOT

Fİrst boot device FLOOPY

second botto devıce HDD-0

THİRD botto device FLOOPY

FOURTH boot devıce DİSABLED

DNP İnstalled YES

Reset c. data DİSABLED

quick power on elf ENABLED

Boot up floopy seek DİSABLED

apc mode ENABLED

birde arada bır soyle bır hata verıyor 0x000c9c29 adresındekı yonerge 0x000000....bellege basvurdu bellek wrıtten olmadı tamam a basın

umarım anlasılır olmustur...

• ya arkadaslar noldu nereye gıttınız :(( ben cozemıyecekmıyım bu sorunumu :((( off sımdı kırıcam bılgısayarı :(((((
  • quote:

ya arkadaslar noldu nereye gıttınız :(( ben cozemıyecekmıyım bu sorunumu :((( off sımdı kırıcam bılgısayarı :(((((
    sanırım halledemıcem :((((
  • valla cıldırıcam sımdı ya off ben bılgısayarımı gerı ıstıyorum ya :((
  • quote:

valla cıldırıcam sımdı ya off ben bılgısayarımı gerı ıstıyorum ya :((
    çaren nedir bilmiyorum ama sorununu şöyle çözebilirsin. yarın öğlen gibi donanım bölümüne aç topic i bios ayarlarını ordada göster derim. kesin yardımcı olurlar sana. bu saatte pek kimse kalmadı yani. yarın öğleni bekliyeceksin. işallah sorunun çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metality

çaren nedir bilmiyorum ama sorununu şöyle çözebilirsin. yarın öğlen gibi donanım bölümüne aç topic i bios ayarlarını ordada göster derim. kesin yardımcı olurlar sana. bu saatte pek kimse kalmadı yani. yarın öğleni bekliyeceksin. işallah sorunun çözülür

Alıntıları Göster
    ınsallah ama yarın ama bu gece bır cozum bulucagımı umuyorum..yoksa kırıcam bılgısayarı :(yada goturup format fılan attırıcam gene duzelmezse hard dısk alıcam..:((off off ne vardı format atıcak yavas mavas ıdare edıyordum :(((

• quote:

ınsallah ama yarın ama bu gece bır cozum bulucagımı umuyorum..yoksa kırıcam bılgısayarı :(yada goturup format fılan attırıcam gene duzelmezse hard dısk alıcam..:((off off ne vardı format atıcak yavas mavas ıdare edıyordum :(((

Alıntıları Göster
    bad sector olabilir c: bölümde sen bide kurulumu d: ye yapmayı dene bakalım ne olcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

bad sector olabilir c: bölümde sen bide kurulumu d: ye yapmayı dene bakalım ne olcak

Alıntıları Göster
    ya beyler yokmu bır yardım edebılecek olan???
  • aksam bu sekılde kapayıp yattım bılgısayarı sımdı ıse hızlı baslat ve baslat menusunun ordakı hıc bır seye basamıyorum masa ustunde hıc bır sey acılmıyor :(((tıklıyorum ama acılmıyor of cıldırıcam...
  • quote:

ya beyler yokmu bır yardım edebılecek olan???

Alıntıları Göster
    Arkadaşım senin problemini anladığım kadarıyla sorun ekran kartından veya işlemci sıcaklığından kaynaklanabilir. Ekranda garip çizgiler falan varsa büyük bi ihtimal ekran kartındadır. Eğer yoksa öyle şeyler Ctrl-Alt-Delete yap . Cpu kullanımı 5 kaç onu söyle bana . Yüksekse eğer ısınma problemi vardır. Hiçbi program çalıştırmadan dene bakalım %5,%10 olmalıdır.

BANA ULAŞMAK İÇİN....

• quote:

aksam bu sekılde kapayıp yattım bılgısayarı sımdı ıse hızlı baslat ve baslat menusunun ordakı hıc bır seye basamıyorum masa ustunde hıc bır sey acılmıyor :(((tıklıyorum ama acılmıyor of cıldırıcam...
    bios'a gir fabrika ayarlarına geri dön. Artı işlemci fanını kontrol et. Bir temassızlık olmuş mu ya da bir sorun var mı diye. Sonra sorun devam ederse bu seferde ram ler ve harddiski başka bir bilgisayarda dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corporal

bios'a gir fabrika ayarlarına geri dön. Artı işlemci fanını kontrol et. Bir temassızlık olmuş mu ya da bir sorun var mı diye. Sonra sorun devam ederse bu seferde ram ler ve harddiski başka bir bilgisayarda dene.

Alıntıları Göster
    cpu kullanımı %2 %5 %18 arası degısıyor...

dostum bıos a gırıcem fakat fabrıka ayarlarına nereden donucem yukarıda pek anlamadıgımı belırtmıstım zaten :((adresı verırsen yolu bulabılecegımden emınım :=))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.