Şimdi Ara

ÇOK ACİL YAZICI PAYLAŞIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim evimde 3 tane pc var biri masaüstü diğer iki laptop. Şimdi evde 3 pcde kullanılıyo birde yazıcım var. Masaüstü bilgisayara bu yazıcıyı kurdum. Masaüstünde yazıcı çalışıyo ama laptoplarda çalışmıyo 3 bilgisayarda Workgroup a katılmış durumda 3 üde bir birini görüyor. Masaüstünden yazıcıyı paylaşımada açtım. LAptoplar yazıcıyı görmüyo bu sorunu nasıl aşabilirim nolur biri adım adım anlatsın :(

Not: Komut isteminden bilgisayarların ip sine ping atıyorum orada sıkıntı yok
    Not 2: Güvenlik duvarını ayarladım bi sıkıntı yok
    Not 3: Evde switch değil kablosuz modem üzerinden bağlantı kuruyorum
    Not 4: Daha önceden bu sistem çalışıyordu format attırdıktan sonra böyle oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: haccck

Arkadaşlar merhaba;

Benim evimde 3 tane pc var biri masaüstü diğer iki laptop. Şimdi evde 3 pcde kullanılıyo birde yazıcım var. Masaüstü bilgisayara bu yazıcıyı kurdum. Masaüstünde yazıcı çalışıyo ama laptoplarda çalışmıyo 3 bilgisayarda Workgroup a katılmış durumda 3 üde bir birini görüyor. Masaüstünden yazıcıyı paylaşımada açtım. LAptoplar yazıcıyı görmüyo bu sorunu nasıl aşabilirim nolur biri adım adım anlatsın :(

Not: Komut isteminden bilgisayarların ip sine ping atıyorum orada sıkıntı yok
    Not 2: Güvenlik duvarını ayarladım bi sıkıntı yok
    Not 3: Evde switch değil kablosuz modem üzerinden bağlantı kuruyorum
    Not 4: Daha önceden bu sistem çalışıyordu format attırdıktan sonra böyle oldu

Hocam bu kadar uğraşmak yerine laptoplara da yazıcıyı kurun.

• Ya ben sürekli kablo tak çıkar yapmak istemiyorum ağdan görsün yazıcı kullanmam gerektiğinde yazıcıyı kullanayım
  • ilk önce ağ ayarlarından tüm bilgisayarlarınızı İŞ AĞI moduna alın ve gelişmiş ayarlardan ağ bulma ve yazıcı bulmayı (paylaşımı) açık hale getirin. ardından da pc leri kapayıp açtığınızda diğer pc leri ağdan görüyo olmanız lazım . daha sonra sürekli açık kalacak bi pc ye ( bu pc kapandığında yazıcıdan çıktı alınmaz ) yazıcıyı usb den bağlayıp driverlarını kurun ve ağa paylaşımını açın daha sonra pc leri tekrar kapayıp açtığınızda ağdaki yazıcı diğer pc lerde görünmez CTRL-P yaptıktan sonra yazıcı bul deyip ağdan ana kmakina yolunu gösterip yazıcınızı bulduğunuzda bir kereliğine kendiliğinden bişeyler yükleyip yazıcıyı dğer pclere ekleyecektir.. oldukça kolay bi işlem aslında yazıcı paylaşımı win 7 de (iş ağını seçmezeniz ağ şifresi oluşacak diğer pclere bu ağ şifresini yazmanız gerekecek vs vs o yüzden iş ağını seçiniz ... windows ağ paylaşım yardım klavuzu :)http://windows.microsoft.com/tr-TR/windows-vista/Enable-file-and-printer-sharing

• Arkadaşım dediklerini deniyecem ama windows 7 yüklü olan makina yok. Anamakina Xp Professional, Laptobun birisi Xp Home, diğer Laptopda Windows wista, yani anlayacağın laptoplardaki işletim sistemlerim orjinal. orjinal olduğu için bozmadım laptoplarıda ana makina gibi WORKGROUP ağına dahil ettim. Bilgisyarlar birbirlerini görüyor ping atıyorum haberleşiyor. Ama yazıcıya gelince sıkıntı cıkarıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni yazıcı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.