html kısmı böyle css kodlarını yazmadım,gerekirse yazarım.menünün içinde neden makale yazdığını da anlamadım.Bu mantığı popup menülerde kullanıyoruz genelde.
Yapmak istediğim şey, tek bir sayfadan oluşan bir site değil de navigation barında x,y,z sekmeleri olan menülü bir site yapabilmek. x'e basınca farklı bir sayfa açılsın, y'ye basınca farklı bir sayfa açılsın. Bunu nasıl ayarlayacağım? Yazdığım bir yazının ana sayfada değil de y menüsünde olmasını nasıl sağlayacağım?
anladığım kadarıyla link vermek istiyosun.. notepad ++ ile yapıldığına göre basit bir html sayfa. arkadaşın bahsettiği şekilde mununu oluştur # yazan yere hakkimda.html şeklinde link ver misal. sonra anasayfanın bulunduğu klasörün içine anasayfanı kopyala ve adını hakkimda.html olarak değiştir. ve içeriğinede uygun şekilde bir yazı ekle yanlış anlamadıysam olay bu..
quote:
Orijinalden alıntı: earane
Yapmak istediğim şey, tek bir sayfadan oluşan bir site değil de navigation barında x,y,z sekmeleri olan menülü bir site yapabilmek. x'e basınca farklı bir sayfa açılsın, y'ye basınca farklı bir sayfa açılsın. Bunu nasıl ayarlayacağım? Yazdığım bir yazının ana sayfada değil de y menüsünde olmasını nasıl sağlayacağım?
Buyur kardeş(Sekmelidir);
<!DOCTYPE html SYSTEM> <html> <head> <style> .m { background-color: black; color: white; margin-left: 1%; margin-top: 5%; cursor: pointer; width: 20%; } #x,#y,#z { height: 90%; width: 50%; background-color: orange; overflow: auto; position: absolute; left: 13%; top: 5%; } </style> <script> function x() { document.getElementById('x').style.visibility="visible" document.getElementById('y').style.visibility="hidden" document.getElementById('z').style.visibility="hidden" } function y() { document.getElementById('x').style.visibility="hidden" document.getElementById('y').style.visibility="visible" document.getElementById('z').style.visibility="hidden" } function z() { document.getElementById('x').style.visibility="hidden" document.getElementById('y').style.visibility="hidden" document.getElementById('z').style.visibility="visible" } </script> </head> <body> <div class="m" onclick="x();"> X ARTİCLE </div> <div class="m" onclick="y();"> Y ARTİCLE </div> <div class="m" onclick="z();"> Z ARTİCLE </div> <div id="z"> Z ARTİCLE </div> <div id="y"> Y ARTİCLE </div> <div id="x"> X ARTİCLE </div> </body> </html>
Arkadaşlar sadece link vermek istemiş bu kadar java koduna niye girdiniz :@)
bunu istediğin menüye koy. Daha sonra da hakkimda.html isminde bir html sayfası oluşturup içerisine dilediğin makaleyi koy kendin ile ilgili...
En basiti budur. Ama eğer yardıma ihtiyacın olan konu başka ise ve ben yanlış anladıysam o zaman daha ayrıntılı yazarsan yardımcı olayım...
Ama eğer menubar sabit kalsın aşağıda sekmelerde farklı yazılar gelsin hepsi index içerisinde dönsün diyorsan css ve java / jquery seçenekleri ile yapabilirsin... bir önceki arkadaşın cevabı uygulayabilirsin kodlara bakmadım gerçi...