Şimdi Ara

çok basit PES 14 ve FİFA karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sadece fifa yazdım sebebi ise fifa 13 oynamış olmam yani 14 oynamadım ama söylenilenlere göre pek bir değişiklik yok.

4-5 senedir pes oynuyorum ANCAK fifa'nın daha futbol gerçeklerine uygun oldğunun farkında olarak. pes daha zevkli eğlenceli geliyordu sadece.

ama fifa oynadığımda şu dikkatimi çekmişti, oyun akıcı değil, oynanış seri değil, hareketler emanet gibi duruyor, yapmacık, bunlar dikkatimi çekmişti ama bu dediğim şu manaya gelmesin, oynanmaz bu,, böyle bir şey demiyorum sadece tam başarılı olamamış gibiydi ancak yine de gayet güzeldi.

sonra pes'de fifa'ya benzedi ve 14 ü çıkardı. oynamadan önce yorumları okudum, dedim o kadar mı kötü bir oyun bu diye. tabi pes oynayan kesimin zihniyetini bildiğimden ve genelde en azından daha küçük yaş olduğundan çok eleştiri geldi. ancak oynadım ki gayette süper bir oyun olmuş. hem hareketler akıcı, hem oyun akıcı, hemde dokunuşlar kaleci kurtarışlar, müdahaleler vs gerçekçi olmuş.

fifa'nın önceden daha iyi olduğunu bilip pes oynayan birisi olarak söylüyorum bunu yani onun fanı bunun fanı olarak değil. pes gayette süper olmuş eleştirenler genelde gerçekçilik sevmeyen kişiler ve kaale almayın fazla, çünkü onlara kalsa rezalet bir oyun... fifacılar hele hiç eleştirmesin, fifa'dan tek hamlede öne geçtikleri düşünüyorum.

bunun yanında tabi ki eleştirilecek ama oyun berbat, bu çim ne, oyuncu yüzleri falan filan bu şekilde değil elbette.

--

pes editi yapmayı ihmal etmeyin yoksa oyun lisans yamasız çekilmez o ayrı mesele.

• Bu sene fifa 2014 de satın aldım pes 2014 de.Normalde uzun yıllardır pes oynadım fakat şunu söyleyebilirimki bu sene pes'e verdiğim paraya o kadar acıdımki anlatamam.Benim köşe vuruşumu rakip gelip vurup taca attığında tacın ona geçmesi bugından sonra online oyunda ipler koptu bende.Biraz oynadım ve şuan fifa oynuyorum.Muhtemelende boşa para verdim duracak öyle kıyıda...
  • PES 4 , PES 5 , PES 6 , FİFA 7 , PES 10 , PES 12 , FİFA 13 , FİFA 14 Artık FİFA alır yürür gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: patos64

sadece fifa yazdım sebebi ise fifa 13 oynamış olmam yani 14 oynamadım ama söylenilenlere göre pek bir değişiklik yok.

4-5 senedir pes oynuyorum ANCAK fifa'nın daha futbol gerçeklerine uygun oldğunun farkında olarak. pes daha zevkli eğlenceli geliyordu sadece.

ama fifa oynadığımda şu dikkatimi çekmişti, oyun akıcı değil, oynanış seri değil, hareketler emanet gibi duruyor, yapmacık, bunlar dikkatimi çekmişti ama bu dediğim şu manaya gelmesin, oynanmaz bu,, böyle bir şey demiyorum sadece tam başarılı olamamış gibiydi ancak yine de gayet güzeldi.

sonra pes'de fifa'ya benzedi ve 14 ü çıkardı. oynamadan önce yorumları okudum, dedim o kadar mı kötü bir oyun bu diye. tabi pes oynayan kesimin zihniyetini bildiğimden ve genelde en azından daha küçük yaş olduğundan çok eleştiri geldi. ancak oynadım ki gayette süper bir oyun olmuş. hem hareketler akıcı, hem oyun akıcı, hemde dokunuşlar kaleci kurtarışlar, müdahaleler vs gerçekçi olmuş.

fifa'nın önceden daha iyi olduğunu bilip pes oynayan birisi olarak söylüyorum bunu yani onun fanı bunun fanı olarak değil. pes gayette süper olmuş eleştirenler genelde gerçekçilik sevmeyen kişiler ve kaale almayın fazla, çünkü onlara kalsa rezalet bir oyun... fifacılar hele hiç eleştirmesin, fifa'dan tek hamlede öne geçtikleri düşünüyorum.

bunun yanında tabi ki eleştirilecek ama oyun berbat, bu çim ne, oyuncu yüzleri falan filan bu şekilde değil elbette.

--

pes editi yapmayı ihmal etmeyin yoksa oyun lisans yamasız çekilmez o ayrı mesele.

+1

• Pes 14 ile konami köklü ve radikal değişiklikler yapmış ancak sadece temellerini atmış oyundaki çoğu durumun alt yapısı var ancak eksik , oyun 1 sene daha kapalı beta halinde denenip önümüze sunulabilirdi ; zaten lisans konusunda sıkıntılarını herkes biliyor elleri kolları bağlı madem böyle durumdasın arkadaş sende modlarına ve oynanışa gerektiğinden fazla önem ver ,

Oyun modları aynı tutulmuş hatta dahada geriye gitmiş çok sade , basit hale getirilmiş , oynanış iyi bir yöne kaymış gerçekçilik oluşturulmuş ancak oyunda dediğim gibi temel atılmış hazır halde değilken oyuncuların önüne atılmış oyunda denge adına bir durum söz konusu değil..

Pes 15 daha iyi olacağını düşünüyorum ancak pes 14 hala inşa halinde kalan bir oyun gibi geldi , betayı oyuncu üstünde kobay gibi deniyorlar acaba ne olmamış diye bekliyorlar...

Mesela pes oyuncu fiziğinin sahadaki duruşu , yakın planda forma duruşları oyuncuların fizik orantıları gibi konular çok iyiydi ancak bu oyunla beraber forma ve futbolcu fiziği konusunda dengeyi sağlayamamışlar ...

Futbolun doğasında olmayan yapay zorluklarla oyun zorlaştırılmış , gerçekçi futbol oyunu demek zor olsun diye algılamışlar , mesela Ronaldo topu arkasındaki defans oyuncusundan 10 metre önde alıyorsa ona hiç bir defans oyuncusu yetişemez ancak oyunda öyle bir denge oluşturulmuş ki Ronaldo kopup gidemiyor defans illa yetişiyor ve dengesini bozuyor buda yeni eklenen bir animasyonu göze sokmak için ( omuz vurarak oyuncuyu geçme ) hemde yapay bir zorlama ekleme durumudur...

Frikik , korner gibi durumların içine etmişler hiç bir şekilde açıyı ayarlamadığımız duran top olur mu ya , sadece vuruş yönü seçiyoruz penaltı gibi duran top yapmışlar ...

Oyunda dengeler oturmamış hala beta halinde bir oyun gibi geliyor , 23 yaşındayım bütün konami futbol oyunlarını oynadım ilk defa güzel ve radikal değişim yaptılar onuda yarım yaptılar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.