Şimdi Ara

Çok basit şekilde yönümü nasıl anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
22.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında defalarca googleden baktım ama çok basit bir örnekle doğu-batı-güney-kuzey yönümü nasıl anlarım....

kıbleyi nasıl tesbit edebilirim....

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çok Basit Bir Şekilde Yönünü Anlamak

Yönünü bulmakta zorlanıyorsan, bu basit adımları takip ederek kolayca yönünü anlayabilirsin:

• Güneşin konumuna dikkat et: Gündüz vakti, güneş genelde güneydoğuda doğar ve güneybatıda batar. Yüzün güneşe dönükse, önün güney, arkan kuzey, sağın doğu ve solun batıdır.
    • Pusula kullan: Pusula, yön bulmak için kullanışlı bir araçtır. Pusulanın iğnesi her zaman manyetik kuzeyi gösterir. Pusulanın üzerindeki "N" harfi kuzeyi, "S" harfi güneyi, "E" harfi doğuyu ve "W" harfi batıyı gösterir.
    • Telefonunu kullan: Akıllı telefonların çoğu, GPS ve pusula özellikleriyle donatılmıştır. Telefonunun konum hizmetlerini etkinleştir ve pusula uygulamasını kullanarak yönünü belirle.
    • Doğal işaretlere bak: Bazı doğal işaretler de yönünü bulmana yardımcı olabilir. Örneğin, ağaçların kabukları genellikle güney yönünde daha kalındır. Yosunlar da genelde ağaçların kuzey tarafında büyür.
    • Bir harita oku: Haritalar, yönünü belirlemek için değerli araçlardır. Haritalar genellikle pusula yönlerini gösterir, böylece haritadaki konumunu ve yönünü kolayca anlayabilirsin.

Güneybatı, güney ve batının kesiştiği yönü ifade eder. Güneşin batış yönüne baktığında sağ tarafın güneybatıdır.

Yönünü anlamak, kaybolmaktan kaçınmana ve gideceğin yere güvenli bir şekilde ulaşmana yardımcı olacaktır. Yukarıdaki adımları takip ederek, yönünü kolayca anlayabilir ve yolunu bulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gunes ssatinden takvimlrde ki saatte gunes kibleyi gisterir herhalde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yön duygun kuvvetliyse, bulunduğun yere önceden Google Maps'ten filan baktıysan çok rahat bulursun.

Ben ev, okul gibi yerlerin bulunduğu konumları, ve çevrelerindeki binaların filan nerede kaldığını biliyorum. En kötüsünden kuzey-güney olarak yönümü bulma şansım var.
  • İstanbuldaysan dön karadenize sırt tarafının biraz sağı kıbledir.

Çok basit şekilde yönümü nasıl anlarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üstü Kalsın -- 7 Haziran 2013; 9:49:21 >
  • balıkesirde'yim...
    hala cvp bulamadım...
    yönümünüzü nasıl anlarız...ama çok basit bir örnek lazım...
    şuan kuzeydemiyim.güneydeyim.doğu-batıdamıyım nasıl anlarım...

filmde diyor ki; işte güneyin yada güneybatının 10 mil doğusu falan...
    nasıl tespit ediyorlar..

bunun çok basit bir formülü mutlaka vardır....
  • iphone için güzel uygulamalar var bu konuda ondan edin bence,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

balıkesirde'yim...
    hala cvp bulamadım...
    yönümünüzü nasıl anlarız...ama çok basit bir örnek lazım...
    şuan kuzeydemiyim.güneydeyim.doğu-batıdamıyım nasıl anlarım...

filmde diyor ki; işte güneyin yada güneybatının 10 mil doğusu falan...
    nasıl tespit ediyorlar..

bunun çok basit bir formülü mutlaka vardır....

karınca yuvalarına bak doğuyu gösterir açıldıkları yer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cami mihrabı kıbleye bakar, kapı tarafı kuzeye. Aynı şekilde şerefeye açılan kapılar güneye bakar. Mezarlıklar da fikir verebilir sana. Mezar taşının olduğu taraf batıdır, ayaklar doğuyu gösterir. Merhum ya da merhumenin yüzü kıbleye bakar çünkü. Ağaçların yosunlu tarafı kuzey, karınca yuvalarının ağzı güneyi gösterir vs.
  • Ağaçlardaki yosunlar sana yol gösterecektir
  • yani bu şekilde olur ancak diyorsun..

siz nasıl buluyorsunuz....mesela şuan yönünüzün ne tarafa dönük olduğunu biliyor musunuz?neye göre?

küçük çocuklara kolarını iki yana açtırılır arka kuzey-ön güney-sağ doğu-sol batı(yanlışyazmadıysam)diye öğretilir...ama her yere döndüğünde olmaz ki...

ormanda yürüyorsun kayboldun mesela...yada dağ yolculuğunda...hangi yöne doğru yürüyorsun ki seni bulsunlar....yada adres bulucan..güney batının 1,5 kilometre sonra ilk sağdaki ev(kilometreyi nasıl tesbit edicez?güneybatı nerde?)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Aslında defalarca googleden baktım ama çok basit bir örnekle doğu-batı-güney-kuzey yönümü nasıl anlarım....

kıbleyi nasıl tesbit edebilirim....

güneşin battığı yeri gör önce önünü oraya dönersen sağ ön çaprazın kıble olur ufak açı sapmalarının önemli olmadığını sanıyorum arabistan güneydoğuda gibi düşünmen lazım
  • Çok farklı açıdan cevap ile farklı teori ile bu konu hakkında uzun bir yazı var ancak buraya sığmayacağından direk link veriyorum. Aslında her yer doğu kuzey güney kuzey..

ibrahimfirat.net | KişiseL Görüş Evrensel Bilgi
    Batı, kuzey, güney, doğu vs. Nerede.
    https://www.ibrahimfirat.net/2019/05/bat-kuzey-guney-dogu-vs-nerede.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.