Şimdi Ara

Çok eski bir devreyi yenileme işlemi hakkında fikir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eski bir org cihazı içindeki devrede bozuk birkaç devre elemanını değiştirmem gerekiyor daha önce yapılmaya çalışılmış sanırım,bunu nasıl halledebilirim acaba yardımcı olabilir misiniz?

Iyi günler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana besleme doğrultucusu gibi geldi .... 4 adet diyot ve yüksek kapasiteli kondansatörler... Ama zener diyot da kullanılmış gibi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar.

Elinizde tuttuğunuz gibi org vb. vintage cihazların muazzam değerleri vardır. Keşke hiç ellemeseniz de bir bileni varsa ona yaptırsanız. Ecnebi bazı siteler vardı bu konuları açıp tartışan. Yani cihazı tamir edersiniz etmesine ama değerini korumak için aynen cihazdaki parçalardan kullanırsanız dadından yenmez. Değilse heba olur cihaz.
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt
    Merhaba ilginiz için teşekkür ederim şu şekilde şema haline getirdim

• Kesinlikle katılıyorum düşüncenize fakat sözde bu konuyu bilen bir kişi (kendi gibi 3 kişi ile fikir alışverişi yaptığı halde) bu hale getirdigi için artık güvenmiyorum
    Bende en az zararla halletmeye çalışıyorum o yüzden

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat12345678901

Kesinlikle katılıyorum düşüncenize fakat sözde bu konuyu bilen bir kişi (kendi gibi 3 kişi ile fikir alışverişi yaptığı halde) bu hale getirdigi için artık güvenmiyorum
    Bende en az zararla halletmeye çalışıyorum o yüzden
    Bence diyotlar sağlamdır, bilemiyorum. Ama kondansatörler çok eski olduğundan kurumuştur. Yurt dışından aynı değerlerde horizontal kondansatörlerden satın alıp değiştirilebilir. Cihaz üzerinde de öyle tahmin ediyorum ki bu şekilde değişmesi gereken kondansatörler vardır. İstanbulda tek tük usta kalmış duyduğuma göre. Böyle eski zaman radyolarından pikaplarından tamir eden ustalar var ihtiyar amcalar. Para konusunda sıkıntı yapmayacaksanız bu ustalara bir şekilde ulaşıp onlara danışmanız daha iyi olur. O cihazın en evvel kondansatörlerinin aynı tip olanlarla bir değişmesi lazım. Daha sonra arıza varsa arıza tesbitine geçilir...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dediğim gibi şemadaki gibi simmetrik besleme ve yandaki 27 om luk dirençle ek beslemeye sahip. Dilersen piyasada bulabileceğin parçalarla eş devre oluşturup başka sıkıntı çıkaracak mı diye ilave et, radyo sıkıntısız çalışırsa 90numara arkadaşımın dediği gibi axial uygun parçaları bulup orjinal haline getir ve kullanmaya devam et. Kolsy gelsin.
  • Merhaba elemanlarda kırık ve çatlak var dediğinizi uygulamaya calisacagim teşekkür ederim

Cevabınız için teşekkür ederim acaba condansatorlere kullanılan direnclerin değerleri hakkında yardımcı olabilir misiniz

• Murat12345678901 M kullanıcısına yanıt
    27 ohm 5W direnç, kond lastik tarafı +, şase tarafındaki ayak - kutup.
    Teşekkür ederim iyi günler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.