Şimdi Ara

Çok güç tüketen ekran kartlarını satıp yeni kart alma zamanı gelmedi mi sizcede? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Gtx 1080 180W tdp.

Gtx 3060 170W tdp

Gtx2060 160W tdp..

Rx6600 132W tdp.

Rtx 3050 130W tdp.

1660s/ti 120W tdp.

bunlara bakınca da kısaca yine değişime değmez gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 4 Şubat 2022; 18:39:25 >
  • Reception47 kullanıcısına yanıt

fırını gece diyorsunuz ama millet yemeğini gece mi yapacak?

ancak çamaşır bulaşık v.s olur onlarda zaten çok yakmıyor.

3 derece olan ancak bekar adama olur. ailesi çoluk çocuklu kişilere imkansız.

• Hellmonger kullanıcısına yanıt

Zaten önmli olan yeme içme olayı, bu durum bariz ortada olduğu için bu saatlere en yüksek fiyat ayarlanmıştır, eskiden ucuz saatlerdi 17-22 arası, gündüz pahalıydı.

Eskiden nasılmış bak.

Çok güç tüketen ekran kartlarını satıp yeni kart alma zamanı gelmedi mi sizcede?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 4 Şubat 2022; 18:49:0 >
  • Kartım Sapphire Dual-X R9 280 OC with Boost. Endişelenmeli miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleketin haline bak arkadaş. Ağlanacak halimize gülüyoruz.

Eskiden alım gücünün kötü olması nedeniyle iyi ekran kartlarına çok para vermekten yakınırken, şimdi o kartları almak zaten hayal oldu üzerine oyun oynarken yaktığımız elektriği nasıl kısarız derdine düşüyoruz.

Ezikliğin bu kadarı. Ne hale getirdiler tıkırında işleyen ülkeyi. Ülkemizdeki çocuğun yaşıtı avrupada bugün xbox mı ps5 mi oynasam, ya da yok yok kaykay mı sürsem, ya da bugün hangi ortamlarda takılsam derken bizim çocuklarımız gençlerimiz para derdine geçim derdine düşüyor daha kendi paralarını kazanamıyorken bile

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peki bu güç konusunda laptoplardaki gibi masaüstünde de dahili GPU'ya geçiş yapsak nasıl olur? Yani monitörün fişini ekran kartından çekip anakarta taksak boştayken. Acaba yanlış mı düşünüyorum? Monitör bağlı değilken ekran kartı güç harcar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 5 Şubat 2022; 18:47:5 >
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

Görüntü çıkışını e.kartından onboard a almak kart bağlı olduğu sürece ve masaüstü ve internet gezgini gibi durumlarda güç tüketimini değiştirmez, çünkü e.kartları 3d uygulama kullanılmadığı sürece voltaj ve hızı düşürerek 8~12w arasında bir gücü sabit olrk tüketirler, belki 4k video gibi içeriklerde 15-25w seviyelerine çıkarlar ancak her kart ta yine bu seviyelere çıkmaz, mesela belli seviye üzerindeki kartlar, atıyorum masaüstünde sabit 15 yada 20w tüketiyorsa 4k içeriktede kılını kıpırtdatmaz, yani masaüstünde 15-20w ne tüketiyorsa 4k içeriktede (ona çerez gibi geleceğinden) 15-20w tüketimde kalmaya dvm edebilir gibi v.s.

Düzenleme: Düşündüğün seneryoda, sen monitörünü onboard üzerinden kullanmaya kalktığında, harici kart takılı olduğundan sabit 10-12w tüketime dvm ederken, onboard gpu ile içerik tüketmeye kalktığında, mevcut tüketime +w bindirmiş olursun, yani düşündüğün seneryo, sana tam tersine de mâlolabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reception47 -- 5 Şubat 2022; 19:26:35 >

Hocam daha önceden forumda şöyle bir soru sormuş ama cevap alamamıştım.

“intel işlemcilerdeki entegre gpunun masaüstü ve tarayıcı işlemlerinde kullanılarak, harici ekran kartının sadece oyunlarda kullanılması ile; gpu olmayan f işlemcili bir sistemin sürekli olarak her işte ekran kartını kullanması arasında, ekran kartının ömrünü etkileyen bir fark oluşur mu ? “

Sadece enerji harcama açısından değil, masaüstü bilgisayarlarda ekran kartının ömrü açısından da bir fark oluşturmayacağını anladım doğru mudur ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RX 6800 xt ile bu kadar güç tüketmiyorum ama bazen 250 watt spike oluyor. Ortalama 120-150 civarı.

• waddey22 kullanıcısına yanıt

Masaüstü uygulamaları gpu ya aşırı güç tüketttirmediğinden bir fark oluşturmaz, ömür açısından bir fark oluşturmaz yani doğru.

E.kartları, diğer bütün elektronik cihazlar gibi sürekli yüksek yükte çalışmaları durumunda ömürlerini, hafif yüke göre daha hızlı tüketirler, çünkü anlayacağın üzre bu işin doğası böyledir.

• Güç kullanımı durumu aslında bazı değişkenlere de bağlı, mesela 3060 yada 6600 kartı olan fakat 1080p 60-75hz monitör kullanan kişiler olabilir.

rtx 3060 170w tdp li bir kart.

rx 6600 130w tdp li.

Bu kartların 1080p de, 1 oyunda max yada belli ayarlar ile tam yükte 150fps verdiğini varsayalım ama 75hz monitör ile kullanımda vsync açıldığında yarı gücü 60hz monitör ile kullanımda dahada altında güç tüketeceklerdir.

• Elektrik faturanı düşürmek için böyle işlere giriyorsun ama satacağın kartın üstüne para koyup yeni nesil orta seviye kart alacaksın.

Bunu her çıkan nesilde yaptığında bu sefer elektrik faturasına vereceğin parayı yeni kart alırken vermiş olacaksın.

Undervolt ve fps i sabitlemek daha mantıklı gözüküyor.

uv nin etkisi karttan kartta değişiklik gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 6 Şubat 2022; 14:48:20 >
  • Oyuncular için güçlü ve soğutması iyi kartlar daha önemli bence bana elektrik tüketiminden çok performans daha önemli benim gibi çoğu kişide pek umursamiyordur bence bunu miningcileri bilemem tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmavada -- 6 Şubat 2022; 21:21:31 >
  • ugur_yavuz kullanıcısına yanıt

Yok, 4K gerçekten fark ediyor. 1080p oyuncusu ki hala 1080p 240hz ekran kullanan biriyim, 4K deneyimledikten sonra para biriktirmeye başladım resmen, 4K 240hz monitör bekliyorum almak için.

fiyatlamanın sayaç tipiyle alakası yok. dijital sayaç ile tek zamanlı tarife kullanılabilir ki çoğu kişi de böyledir çok zamanlıya geçmek için ayrıca başvurmadıysa. faturada zamana göre tüketimler yazabilir ama çok zamanlı tarife üzerinden fiyatlandırıldığı anlamına gelmez, abonelik tipinde belirtmesi lazım.

• O zaman elektrik faturasına katlanmak durumundasınız. Kolaylıklar dilerim.

• ugur_yavuz kullanıcısına yanıt

çok gelmiyor, 150₺ civarı ödüyorum 7/24 çalışan bilgisayara. 4k olduğunda %100 güç çekecek diye bir kaide yokÇok güç tüketen ekran kartlarını satıp yeni kart alma zamanı gelmedi mi sizcede? 

• Geforce nowa geçmeyi düşünüyorum kartı ve işlemciyi satıp. Multi oyunlar düşündürüyor sadece.

• Ben hep 50 liralik oynuyorum zaten, guclu ekran karti olan dusunsun. Lelelelelelel lolololololololo Huloooooooğğğğğ

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.