< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beykana -- 11 Kasım 2023; 2:33:15 > |
PROFESYONEL PİL PUNTA KAYNAK MAKİNESİ
-
-
Tebrikler, epeydir göremiyorduk ??
Forum konusundan icraat çıkması başka oluyor değil mi ?
Birkaç konuyu tartışabiliriz.
- Kablo pabuçlarını sıkmak daha ucuz ve uygun değil mi ? İçine eklenen az lehimin eritilerek kaynaması biraz tereddüde sebep
- Komple makarona geçirilen çıplak telin yerine sarıldığında ısıtılması daha iyi olmaz mıydı ? Makaronlar ısıtıldıktan sonra sertleşiyor.
- Makaronla çıplak teli kabloya dönüştürmektense, kaynak makinası tellerinin yalıtım için sarıldığı bez tipi malzeme var, onu tavsiye ederiz.
- Ac ile çalışan karta dc verilse ne gibi arıza ıoluşabilir ? Kart girişi elemanlarından bahsedilirse fena olmaz.
- Bir de çalışan kart için, ayrı trafo yerine aynı trafo üzerine ek sarım eklemek daha başka olabilirdi. Tabii voltaj dalggalanması sorunu düşündürür ama karta uygun pozitif ve negatif regülatör ya da kart eğer dcye uygunsa direk regülatörle enerjilendirmekle çözülebilir.
-
Teşekkür ederim.
Evet normal işlerim biraz yoğundu o yüzden hobi işlerine pek zaman ayıramadım.
Şimdiye kadar izlediğim videolarda kablo papuçlarını sadece sıkarak bırakmak bazen amper kaybına neden oluyordu. O yüzden garanti olsun diye hem içine lehim attım hem de kerpetenle sıktım.
Aslında komple tek makaronda geçirip ısıtmak daha iyi ve güzel olurdu ama benim elimde o kadar kalınlıkta makaron yoktu o an için böyle bir çözüm geldi aklıma. Çünkü her eksik malzeme çıktığında almaya çalıştığımda araya zaman girdiği için süreci uzatıyordu 😀
Söylediğiniz bez yalıtım malzemesini duymamıştım. Belki o daha iyi olur 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Pabuç için pense var, büyük. Ücretsiz yardımcı olabilecek yerler de vardır. Çekiçle ezen de oluyor.
-
2. Video yüklenmiştir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X