Şimdi Ara

Kaynak makinasından punta makinası yapılabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kendi işlerimi yapmak için aldığım bir 220 volt ile çalışan kaynak makinam var,
    5 kademeli, şu ana kadar 3 üncü kademeden ileri geçme ihtiyacı duymadan her türlü kaynak işlerimi yapıyorum,
    ancak bazen ara sıra zırt pırt tenekeciye gidip küçük mucitlik işlerim için punta yaptırmak zorunda kalıyorum,
    adam ya benim istediğimi anlamıyor, yada mutlaka istemediğim şekilde yanlış punta yapıyor, yakıyor, deliyor vs,vs
    bu punta makinaları nasıl çalışır, gördüğüm kadarı ile iki kalın uç var ve arasına puntalanacak iki parçayı üst üste koyuyor ve anlık olarak sıkıştırıyoryani resmen kısa devre oluyor ve kısa devre noktasında ısınma ergime meydana geldiği için birbirine yapışyor
    benim demek istediğim elimdeki bu kaynak makinasına ek ilave olarak ne gibi modifiye yaparak böyle ufak tefek punta işlemlerimi yapabileceğim hale getirebilirim,
    tabi kaynak yapabilme özelliğini kaybetmeden,
    yardımcı olacak arkadaşlarımıza şimdiden teşekkürler

• sende ki makinenenin trafosu puntalama için gerekli akımı üretemez .
  • Ve voltajı yüksek gelir .
  • işte benim demek istediğim trafonun üzerine ek bir sargımı sarmak gerek,
    kaç volt olacak bunun gibi,
    hatta bi yerlerde görmüştüm bir saat tamircisinde,
    bilgisayar kasalarının powerlerini düşünün o kadar küçük bir alet ve iki tanede o büyük punta makinalarınınki gibi maşası vardı,
    siz deyin kocaman punta makinasının minyatürü,
    ufak tefek telleri saatlerin metal kordonlarını falan puntalıyorum dış ülkeden getirtmiştim dediydi,
    yani bana en azından bu punta makinasının kaç voltla nasıl çalıştığını bilen anlatıverirmi
  • Konuya tam oalrak hakim değilim bir başkasındanda fikir alın .

Net olarak bilmiyorum ama yüksek voltaj değerleri olmadığını biliyorum mesela 5 volt gibi hatta daha düşük bile olabilir.Profosyonel bir cihaz istenmiyorsa mantığı ve yapımı oldukça basittir.Burda bir arkadaş 3 volt 2 KWA trafo ve uygun uclar ile kendi punta makinesini yapmıştı ve 1 mm. lik sacları çok rahat bir şekilde puntalayabiliyordu.
  • arkadaşım bu iş için en doğru yol bir ölçü aleti ile o punta yapan dükkana gidersin ve iki elektrot arasındaki gerilimi ölçersin hemde sallama iş yapmamış olursun
  • Aradığın ürün bu galiba

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lehim makinası tavsiyesi.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bahsettiğin iş olmaz nedenini de şöyle açıklayayım kaynak makinelerinin trafoları çok yüksek akı kaybı prensibiyle çalışır yani boştayken 40 volt veren tarfonun yükteyken 3-4 voltlara inmesi trafo saclarındaki manyetik kayıplarla olur punta da ise böyle kayıplar istenmez hem gerilim yüksek, uçları puntadan kaldırırken ark yapar yakarsın sacı.

bana göre en mantıklı seçim 1 kva lık falan bir ups trafosu bulup (onların sacları da bizim yerli trafolara benzemez geçirgenliği-gauss değeri falan manyak oluyor bu yüzden kısa süreli çalışmada boyundan büyük işler yapıyor tam senin istediğin iş) sekonder sargılarını modifiye etmek.
  • ah işte ölçüm yapabileceğim bi punta makinası olsa,
    diyorumya 4500 nüfuslu bir yer bir tane tenekeci var,bırak punta makınasının içini göstermeyi bana parası ile iş yaptırırken bile kırk dereden su getirtiyor, bir punta yapılacak şurası şöyle burası böyle olacak diyom, öyle olmaz bu ne işe yarayacak sen bunu ne yapcan adam biraz eski kafa olduğu için anlatmakta olmuyor,
    ama benim tahminim 5 veya 9 volt gibi bir gerilim olması lazım hatırladığım kadarı ile izmirde biyerde için görmüştüm hayal mayal sekonder denilen sargı katmanı bakır tel şeklinde değildi, hemen hemen beş cm genişliğinde bir milim kalınlığında dikdörtgen şeklinde dört yada beş tur sarılmış bir bakır katmanı vardı, önemli olan sanırım punta işlemini yaptıktan sonra maşaların geri çekilmesi bunu yapmak içinde herhalde sert bir yay konulacakki elle çıkartması zor olmasın diye, diyorumya yapan yada mantığını kesin olarakbilen bi arkadaştan yardım istiyorum,
    elimde şu anta sadece kaynak makinası var,
    alpernbugra;
    kardeş tamda resmini koyduğun aletlerdendi, pillere ve saatlerin kordonlarına böyle ufak puntalar için kullanılan bu punta makinası idi gördüğüm ı

• Bende senin gibi kaynak makinasini cok az masrafla punta makinasi gibi kullanabilirmiyim diye merak ediyorum.

Tahminimce punta kaynak makinesinin sekonder gerilimi 1 volttan dusuktur.

iki sac levhayi bakir cubuklarla birbirine iyica bastir. Kaynak makinasindan gelen kablolari iki bakira ver. Kaynak makinasini calistir ve kapat.

Sonuc olumlu ise bence bu is olur. Ama bu makina tek tuk kaynak isinde kullanilabilir. Cok sik kaynak yapmak istenirse trafo kesin yanacaktir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

ah işte ölçüm yapabileceğim bi punta makinası olsa,
    diyorumya 4500 nüfuslu bir yer bir tane tenekeci var,bırak punta makınasının içini göstermeyi bana parası ile iş yaptırırken bile kırk dereden su getirtiyor, bir punta yapılacak şurası şöyle burası böyle olacak diyom, öyle olmaz bu ne işe yarayacak sen bunu ne yapcan adam biraz eski kafa olduğu için anlatmakta olmuyor,
    ama benim tahminim 5 veya 9 volt gibi bir gerilim olması lazım hatırladığım kadarı ile izmirde biyerde için görmüştüm hayal mayal sekonder denilen sargı katmanı bakır tel şeklinde değildi, hemen hemen beş cm genişliğinde bir milim kalınlığında dikdörtgen şeklinde dört yada beş tur sarılmış bir bakır katmanı vardı, önemli olan sanırım punta işlemini yaptıktan sonra maşaların geri çekilmesi bunu yapmak içinde herhalde sert bir yay konulacakki elle çıkartması zor olmasın diye, diyorumya yapan yada mantığını kesin olarakbilen bi arkadaştan yardım istiyorum,
    elimde şu anta sadece kaynak makinası var,
    alpernbugra;
    kardeş tamda resmini koyduğun aletlerdendi, pillere ve saatlerin kordonlarına böyle ufak puntalar için kullanılan bu punta makinası idi gördüğüm ı

Ben o cihazdan(küçük punta kaynak) Eskişehir radar elektronikte gördüm galiba.

• Yapabileceğinizi ben belirttim arkadaşlar buda yapıp çalıştıran olumlu net sornuç alan arkadaş var.

Yüksek güçte bir trafo 5 volttan aşağıda gerilim en basitinden işinizi görecektir.
  • denemek için kolları sıvadım tşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

denemek için kolları sıvadım tşekkürler

Nasıl bir trafo kullanacaksın, denedikten sonra resimleri ve teknik verileri yazarsan seviniriz.
  • tabi paylaşacağım, şu anda elimde 220 volt ile çalışan kmaynak makinası var,
    içindeki trafo baya büyük başaracağıma inanıyorum ve şu bayram telaşı bir atlatılsın elimde bir iki iş daha var çıkarayım
  • ben sonuca ulastım kalabalık yaratmamak için buraya yazmıyorum. Punta kaynak konusunda başka bir konu başlığı altında cevabım var sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum. 68 TL'ye hallettim ben.
  • uğtaştığına değmez git al bi tane babalar gibi :)
    www.zpunta.com
    Z Punta Makina •• En İyi Punta Kaynak Makinaları
    http://www.zpunta.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrchad -- 29 Aralık 2011; 21:09:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.