Şimdi Ara

Çok ilginç bir problem !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar . Şuana kadar karşılaştığım en ilginç problemlerden birinden bahsetmek istiyorum. ..

Bilgisyarımla ilgiili hiç bir şikayetim yoktu taki benm arkadaş bana sd kartını getirene kadar. Kart yuva içine sıkıştı neyse zor bela çıkarabildik daha sonra kartta aldığım resimleri usb belleğe attıktan sonra bilgisyar kitlenmeye başladı ... Tabi kitlenmenin bununla ilgisi varmı yokmu bilmiyorum ama neyse ben anlatmaya devam edeyim ....

wirelesten nete girdiği zaman daha çok karşılaştığım bir problem .. genelde ben nette dolaştığım zamn media playerım açık olur ... müzik dinlerken aynı zamnda nette dolaşıyor video izliyor , mail yazıyor , v.s. işlemler yapıyorum ... Bu işlemleri yaparken bilgisyar nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı kitleniyor !!

Bilgisyarla nete girmediğim zamn böyle bir problem olmuyor .. gene aynı anda video izlerken yazı yazıyorum müzik dinliyorum .. Ama hiç bir problem oluşmuyor kitlenme yaşamıyorum .... mesela şuan nete girmeden yazdım ve daha sonra nete girip kopyala yapıştır yoluyla bu mesajı göndermiş olcam ... netteyken bu yazıyı yazmama izin vermedi bir türlü bilgisyar sürekli yarısındayken kitleniyor...

Arkadaşlar mümkünse bu problemin nasıl olabildiğini anlatırmısınız ? ben bilgisyar gönderilmeden önce bana müşteri hizmetlerinde ki bayan bana boş bir A4 e yazmam gerekenleri söyledi bende ek olarak kağıda bu yaşadığım problemi aynen anlatmaya çalışacam artık ...

Ama nerde yanlışlık olduğu sorusu kafama takılıyor? Sizce bu problemin kaynağı olabilr.. Makinayı servise gönderecem ama adamlar makinayla nete girmeyecekleri için makinada kitlenme olmayacak bu nedenle bana birşey yok diye gönderecekler .. ama biliyorumki gene aynı problemlerle karşılaşacam ..

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar ....

• problem olabilecek
    kartı çıkartırken pin lerin kırılmış veya kısadevre olmuş olması gibi bir durum olabilir
    ama bu yazı yazmanı engellemez.
    ----------
    benim şahsi fikrim ise
    bir trojan virüs , ancak hatalı yazılmış bir virüs buna sebeb olabilir.
    seninbilgilerini kaydetmek yerine bilgi oluşturmanı engelliyordur.
    -------
    dün bir çıktı almak için kopya merkezine yolladığım flash diskten
    1 trojan
    1 keyloger geldi
    keyloger i inceliyorum ama salakça yazılmış bişiydi , geliştirmeye çalışacam :)
    dikkat et dostum yanlış yazılmış virüs olma ihtimali var
  • quote:

Orjinalden alıntı: kur-sad

problem olabilecek
    kartı çıkartırken pin lerin kırılmış veya kısadevre olmuş olması gibi bir durum olabilir
    ama bu yazı yazmanı engellemez.
    ----------
    benim şahsi fikrim ise
    bir trojan virüs , ancak hatalı yazılmış bir virüs buna sebeb olabilir.
    seninbilgilerini kaydetmek yerine bilgi oluşturmanı engelliyordur.
    -------
    dün bir çıktı almak için kopya merkezine yolladığım flash diskten
    1 trojan
    1 keyloger geldi
    keyloger i inceliyorum ama salakça yazılmış bişiydi , geliştirmeye çalışacam :)
    dikkat et dostum yanlış yazılmış virüs olma ihtimali var

virüs olabilme ihtimalini bende düşünüreke bilgisyara format attım zaten ama gene problem çözülmedi .. Hatta şimdi bilgisyarımda bütün driverları kurmama rğmen aygıt yöneticisinde bilinmeyen bir aygıt var !!

Bu kitlenme çok acayip kafasına göre oluyor bunu teknik servistekilere anlatacam bilemiyorum ..telefonla görüştüğümüzde bu konuda birşey anlatamadım hep başka şeylerle düzeltmeye çalıştılar ama olmadı hala kitleniyor..

Daha önce belirttiğim gibi artık makinanın arasına boş bir A4 kağıda yaşanılan problemleri anlatacam ..

Aslında virüs olma ihtimali de korkutuyor çünkü öğrendimki arkadaşın flash belleği virüslüymüş .. Ama bu seferde bilgisyara format attığım düşüncesi gelice hala virüsün olup olmama ihtimai üzerinde soru işaretleri uyandırıyor

formattan sonra da virüs kalabilme ihtimali varmı sizce ?? Problemin kaynağı hala o olabilr mi yoksa ... ???

• evet arkadaşlar .. çözüm önerileri olan yada düşünceleri olan arkadaşlar yokmu
    ?
  • formattan sonra kalan virüsler var ama
    onlar pc yi kitlemez
    senle bizle alakası yok onların
    ozaman
    geriye
    kısa devre yapmış bir pin ( kart soketinde ) olabileceği geliyor aklıma
    bi incele istersen
    pin kısa devresi bişilere zarar vermiş te olabilir.?
  • bilgisayar kitlendiği anda harddiskten sadece bir kere "tık" diye bir takılma sesi geliyor mu ?

Eğer geliyorsa diskte problem var demektir. Yavaş format atarak düzeltmeye çalış. Partitionları silerek bölümlemeyi yeniden yap.

Çözüm olmazsa sistem karalılık testi yapan programlardan birini indirip dene. Wirelessı kapatıp internete kablo ile bağlanmayı dene.

Xpnin en son güncelleştirmelerinde bir hata var bu arada. Bundanda olabilir. Otomatik güncelleştirmeleri kapatıp dene birde. Hiç biri çözüm olmazsa başka önerilerdede bulunuruz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gsfirat

bilgisayar kitlendiği anda harddiskten sadece bir kere "tık" diye bir takılma sesi geliyor mu ?

Eğer geliyorsa diskte problem var demektir. Yavaş format atarak düzeltmeye çalış. Partitionları silerek bölümlemeyi yeniden yap.

Çözüm olmazsa sistem karalılık testi yapan programlardan birini indirip dene. Wirelessı kapatıp internete kablo ile bağlanmayı dene.

Xpnin en son güncelleştirmelerinde bir hata var bu arada. Bundanda olabilir. Otomatik güncelleştirmeleri kapatıp dene birde. Hiç biri çözüm olmazsa başka önerilerdede bulunuruz.

Tam olrak dikkat etmedim ama sanırım öle bir ses gelmiyordu . Bilgisyar format çekerken zaten hızlı format atmamıştım yavaş attım yani . Tamam kablodan bağlanma güzelde ben çoğunlukla nete wireless ten nete giriyorum o yüzden kablo ile nete girmemin bir faydası olmayacaktır .. Sonuçta bilgisyarı bu şekilde de kullanıyorum ..

Ben windows ta hiç bir güncelleme yapmadım son yükledikten sonra zaten hiç bir zamn windows güncellemesi de yapmıyorum...

Pin inceledim ama pek bişy görünmüyor gibi ama kitlenmenin sebebinin büyük bir olasılıkla ondan olduğuna eminim çünkü bundan önce hiç bir zamn bilgisyarım bir an bile olsun kitlenme olmadı .. Ki ben bilgisayrım (14-16 sa.) kadar uzun süre aralıklarında kullanıyorum ...

Yani ilginç bir kitlenme ve kitlenme ile ilgili kesin bir süre yok yani bazen bilgisyar açıldıktan 5 dk sonra oluyor bazen de 1 saat süre sonra kitleniyor hatta ilginç bazen kitlenmeden bile bilgisyarımı kapattığım oluyor ...

Acaba başka ne tür bir sorun olabilr acaba varmı başka fikirleri olan arkadaşlar acaba ...??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Çok Garip Bir Klima Sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha farklı düşünceleri olan ????
  • kart okuyucuyu biostan iptal edip deneyebilirsin.

bu arada yukarıda verdiğim önerilerde buda sorunun kaynağını bulmak için. bunları deneyip sürekli böyle kullanın demiyorum...
  • Arkdasım bence senin kart reader inde pnlerde temas sonucu kısa devre oldu ve bilgisyra calısmya baslayınca azda olsa ısınmaoluyor ve bilgisayrın otomatikolark butun islemlerini kitlliyor.bi nevi araba sigortası gibi diger parcaların zarar gormesini engelliyor.Servise gonder hlletsinler
  • Hmm aslında bios tan kart readeri kaldırmayı denemedim ama efraim arkadaşımın dediği gibi yaptım artık servise gönderdim bakalım sonuçlar ne olcak .. !

Ama bölesine bir problem gerçekten kafa kurcalıyor ....

İlgilendiğiniz için teşekkürler arkadaşlar !!

Ama başka fikirleri olan arkadaşlar varsa dinleyebilrim !!
  • kısa ve öz

servise kart olayından bahsetme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.