Şimdi Ara

Hayatımda Gördüğüm En Saçma ve Sinir Bozucu Bir Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, ben elektrik elektronik mühendisliğinden mezunum ve 8 yaşımdan beri bilgisayar kullanıyorum. Birazdan anlatacağım sorun gerçekten insanı sinir ediyor ve bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Asus un P5QC adlı anakartını kullanıyorum fakat USB lerinde sıkıntıyla karşılaşıyorum. İşin enteresan olan tarafı harddisklerim ve flash belleklerim sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Fakat, buna bile tam olarak sorunsuz çalışıyor diyemem zira arka taraftaki bütün USB girişlerine external ve flash disk gibi aletlerle doldurunca windows açılmıyor ya da açıldığında bu aygıtlardan bir tanesini görmüyor.

Fakat sorunumun asıl önemli kısmı bu dahi değil. Stinger Cyber Snipa adlı mouse kullanıyorum ve bu mouse USB girişlerimde çalışmamaya başladı. Yine buna da tam olarak çalışmıyor denemez zira mouse çalışıyor fakat sürekli olarak gidip geliyor. Yani ışığı yanıyor biraz oynatıyorum ve ya da yukarı kaldırınca mouse'ın ışığı sönüyor ve alet gidiyor ve geliyor. USB nin klasik aygıtı takıp çıkarma sesi geliyor. Bu mouse diğer bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalıştığı gibi masaüstümde şu anda kullandığım tekerlekli mouse da sorunsuz çalışıyor.

Benim aklıma bu durumu yol açabilecek oldukça fazla bir sorun geliyor fakat hiçbirisi tam olarak beklentilerimi karşılamıyor. USB de voltaj sorunu olabileceğini düşündüm fakat o zaman externallar neden kısmen sorunsuz çalışıyor? Fakat yine de mouse un daha hassas bir cihaz olduğu için olabileceği de aklıma geliyor. Öte yandan USB ler yanlış bağlanılmış olabileceği aklıma geldi fakat o zaman hiç bir USB çalışmazdı.

Anakartın USB lerinde sorun olduğu açık fakat nasıl bir sorun böyle bir olaya neden olabilir? Böyle bir sorunla karşılaşmış olan ya da bilgili olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

• Daha önce bende px p44 dü herhalde asus kartta benzer bir sorun yaşadım, usb port cihazları ya çalışmıyordu yada kararsız halde idiler. İster bios ister windows daki usb port sürücüleri ile diğer ayarları kontrolo ettiğimde bir sorun görememiştim. herhangibir çakışma da söz konusu değildi. Ben de voltaj sorunundan şüphelenim ve cpu ve ram voltajlarına baktım ve içerideki power kablolarının uçlarını ölçtüm değerler stabil di ve sonunda çaresiz kartı aldığım yere götürdüm ve bir hafta sonra yenisi ile değiştiler.Usb deki power yollarını bir ölçün derim 5 volt 500 ma olmalı. Yada garantisi bitmedi ise servise yollayın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pehhie -- 29 Kasım 2012; 14:02:37 >
  • Konu başlığınızı kurallara uygun şekilde revize edin lütfen ...

http://forum.donanimhaber.com/m_63779689/tm.htm
  • Teşekkür ediyorum pehhie. Valla sonunda o olacak ama yanılmaktan korkuyorum. Bakalım belki de başka arkadaşların fikirleri vardır.

Yani konu başlığında ne varmış şaka gibi... İnsan düşüncelerini de belirtemeyecekse o zaman hiç başlık açmayalım. Acil yardım, ölüyorum cart curt şeyler söylememişim ki sadece konunun enteresanlığını dile getirmişim. Laf olsun diye yazıyorsunuz resmen...
  • Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.

Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.

Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.