Şimdi Ara

Çok ilginç bir soru___???? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Vala gecen gun seat ibizanın marşpiyeline astar attım.
    kapıyı actım 1 bakttım kı astar kapı ıcıne kadar gırmıs yane gazların cıkabılecegı kadar yer war
  • içerideki hava bu deliklerden dışarı rahatlıkla akabilir çünkü hava bir akışkandı ve akışkanlar mekaniğine görede akışkanların hızının artığı yerde uyguladıkları basınç azalır yani araba giderken aracın dışındaki hava arcı belli bir hızda yalayıp geçtiği için arabanın dışındaki basınç azalıyor ama içerideki havanın basıncı aynı kaldığı için içerideki hava rahatlıkla dışarı çıkabilir.Bunu şöyle düşünün arabnın arkasında otursanız ve sigara içseniz ve sadece ön cam açık olsa araba giderken sigara dumnı o cama doğru hareket eder ve dışarı çıkar.çünkü dışarıdaki basınç içeriye göre daha azdır ve gazlar yüksek basınçtan alçak basınca doğru hareket ederler. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana
    quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

Arkadaşlar cevaplar için çok sağolun...bugün kafama takıldı işi gücü bıraktım havalandırma aradım kendi aracımda ve sadece bagajın sağ kısmında var ve koltuk yerine oturunca ufak tefek aralar kalıyo..bunun dışında tahliye yeri malesef iş görmez...şimdi asıl sorun burda bu deliklerden havanın akması için aracın içinde belli miktar bi basınç oluşması lazım kotuğun arasından geçmesi için ama bu basıncı hissedemiyosunuz...

tofaşta çalışan mühendis arkadaşımlada görüştüm oda aynı şeyi dedi ancak bu iş benim kafama yat<madı sizinde söylediklerinizi göz önüne alarak bu işi çözücem çünki başka bi muhabbet var bunda..

• fizik sınavınada hazırlık yapmış oldum malum 2 haftaya kalmaz başlar bizim yazılılar.
  • başka cevabı olan yokmu
  • Arkadaşlar cevaplar için çok sağolun bu aralar arabaylada pek ilgileemedim ama bu sorun kafamda yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum..
  • Geçenlerde benim Tiponun taban halısını değiştirdim tabanda bir sürü delik var üstelik dışarı kanallar ile açılıyor ve özellikle kapı direklerinde ve kapıların altındaki tahliye deliklerini de unutmamak lazım..
    Kısaca giren hava= çıkan hava önemli olan havanın girdiği veya çıktığı yerin toplam çapı yani kesit; küçülürse basınç düşer hava hızı artar ,kesit büyürse (yani arabanın içi) hava hızı düşer basınç yükselir..
    Bence arabanın havalandırmasını sonuna kadar açıp arabanın içine renkli bir sis bombası atıp , kapıları kapamalı eğer araba yanmazsa , hangi deliklerden çıktığını görebiliriz

• tampon altında bulunan kapakcıklar kapı ve bagaj kaputunun kapatılması sırasında ortaya çıkan basıncın tahliyesi içindir
    aracın iç yaşam bölümü %100 izole edilebildiği koşullarda içeriye sıcak hava üflemek mümkün olmayabilir.
    hareket halindeki bir aracta küçük bir havalandırmabile pozisyona gore içideki havanın dışarı atılmasına yeter
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

bende arabanin icindeki sinek 100 le falan giderken ileriye dogru ucunca arabadan hizlimi gider hep merak etmisimdir

arabayla 100 kmde gidiyosun arabanın içindesin ileri doğru atla sende arabadan hızlı gidiyo olursun ama bu deneyi taxi vb. gibi araçlarda değilde otobüsde felan deneyin Allah muhafaza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguRnB -- 21 Kasım 2006; 15:09:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Fiatci

-Dayı şimdi bu kalorifer çalışıyo ya içeri hava basıyo ya bu hava nereye gidiyo? balona basasan bu havayı patlar bu hava noluyo?

Kalorifer fanı kompresör değildir. Basınçlı hava üretmez. Fanın yaptığı iş ortamdaki havayı dolaştırmaktan ibarettir. Kalorifer peteğinin etrafındaki ısınmış havayı ortama dağıtmaktan başka bir fonksiyonu yoktur.
  • güzel yanıtlar gelmiş , ama basit bir deneyle havanın nereye gittiği anlaşılabilir.Araç dururken kalorüfer klapesi dışarıdan hava alacak konuma getirilir camlar kapatılır ve başlanır sigara içilmeye 3-4 kişi aynı anda sigara içtiğinde çıkan duman insanı 2 dakika bile içeride duramayacak duruma getirir. Eğer fan max hızda çalışıyorken içeride fazlaca duman kalmıyorsa demek ki dışarı çıktığı bir yerler var.belki de görülebilir dışarıdan.
  • Discovery'deki Efsane Avcılarına haber verelim konu ile ilgili bir deney yapsınlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

güzel yanıtlar gelmiş , ama basit bir deneyle havanın nereye gittiği anlaşılabilir.Araç dururken kalorüfer klapesi dışarıdan hava alacak konuma getirilir camlar kapatılır ve başlanır sigara içilmeye 3-4 kişi aynı anda sigara içtiğinde çıkan duman insanı 2 dakika bile içeride duramayacak duruma getirir. Eğer fan max hızda çalışıyorken içeride fazlaca duman kalmıyorsa demek ki dışarı çıktığı bir yerler var.belki de görülebilir dışarıdan.

güzel dğşünce denenmesinde fayda var

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.