Windows saati sürekli kafasına göre geri kalıyor bazen 2-3dk bazen 10-15dk belli bir aralığı yok ama illa bir şekilde geri kalıyor üstelik PC açık olmasına rağmen zaten PC kapalı olunca 4-5 saat geride kalıyor. İşin daha da ilginci windows saati ve bios saati birbirinden farklı ve hangisi değiştirirsen diğeri bozuluyor. Gece PC yi 12 gibi kapattım ve fişi falan da çekmedim açtığımda gerçek saat 10:12 idi fakat windows saati 05:10, bios saati ise 01:52. Bios dan saati düzelttim bu sefer PC açılmadı siyah ekranda kaldı kapat aç vs. düzelttim ama açtığımda biostan yaptığım ayar windows saatini değiştirmişti, bu sefer windows dan düzelttim bios saatini değiştirdi. Hatta şöyle söyliyim windows saatini ayarlıyorum 15-20dk sonra bile 1-2 saniye geri kalıyor. Windows 10 kullanıyorum fakat modlu bir sürüm ReviOS diye geçiyor daha önce yapmıyordu son zamanlarda olmaya başladı. Bios pilini de 1 ay önce değiştirdim yani bios pili olması da ihtimal dışında. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 18 Nisan 2021; 11:21:7 > |
Çok ilginç windows saat sorunu
-
-
başlat-ayarlar-zaman ve dil saat otomatik ayarla -açık /// saat dilimi otomatik ayarla -kapalı/// saat dilimi +3 istanbul BÖLGE -türkiye
bölgesel biçim- önerilen türkçe türkiye
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi potti34 -- 10 Nisan 2021; 12:0:46 > -
quote:
Orijinalden alıntı: potti34başlat-ayarlar-zaman ve dil saat otomatik ayarla -açık /// saat dilimi otomatik ayarla -kapalı/// saat dilimi +3 istanbul BÖLGE -türkiye
bölgesel biçim- önerilen türkçe türkiye
Bunları biliyorum hocam zaten tüm ayarlar yazdıklarınız gibi. Burada tarih saat ayarından öte çok farklı bir sorun var. Konuyu bir daha okursanız daha net anlarsınız.
-
Size yanıtla yapan arkadaş, hep yarım okuyarak post kastığı için mantık aramayın. Sizden ricam yeni bios pili denemeniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Karanlık ÜlkeSize yanıtla yapan arkadaş, hep yarım okuyarak post kastığı için mantık aramayın. Sizden ricam yeni bios pili denemeniz.
Bios pili 1 ay önce varta marka kaliteli bir pil ile değiştirildi hocam.
Ayrıca sorun kullandığım ReviOS windows 10 kaynaklıymış, orijinal windows 10 a geçince düzeldi. Zaten en baştan beri tahmin ettiğim bir şeydi ama en zor çözüm olduğu için sona bırakıp alternatif daha kolay çözümler aramıştım bulamayınca da formatı atıp yeni windowsa geçtim.
-
Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Çok fazla dosya çıkarma yaptıklarından farklı ülkelerin dil ve saat ayarları abuk sabuk çalışabiliyor.
-
İlginç bir durumla karşılaşmışsınız..
Daha da ilginci değiştirilmiş sürümlerde nasıl bi işlem windows saatini sapıtıyor?
Bios pili bitik olsa pc açılıp siz ayarlasanız da bi sonraki açılışta tekrar eski tarihe döner. Bios ayarları da default hale gelir.
Sorununun kaynağını çözmüş olmanızda sevindirici. Hiç böyle bir durum ne duymuştum ne başıma gelmişti.
Aklımda tutacağım...
-
quote:
Orijinalden alıntı: kadobayİlginç bir durumla karşılaşmışsınız..
Daha da ilginci değiştirilmiş sürümlerde nasıl bi işlem windows saatini sapıtıyor?
Bios pili bitik olsa pc açılıp siz ayarlasanız da bi sonraki açılışta tekrar eski tarihe döner. Bios ayarları da default hale gelir.
Sorununun kaynağını çözmüş olmanızda sevindirici. Hiç böyle bir durum ne duymuştum ne başıma gelmişti.
Aklımda tutacağım...
Modlu bioslarda yüzlerce farklı değişiklik yapıyorlar hocam ama yine de böyle bir soruna sebebiyet vermesi biraz saçma tabi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X