Şimdi Ara

İlginç Bir Klavye Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
7.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün klavyemin aralarını bir diş fırçası ile temizledim. Biraz önce ilginç sorunlar farkettim.

* Sol SHIFT tuşu kullanarak üst karakterleri (6, 8 ve 9 tuşları) kullanamıyorum. Enter tuşu altındaki SHIFT tuşu ile kullanabiliyorum. Sol SHIFT tuşu ile diğer üst karakterleri kullanmada problem yok. Sadece yukarıda yazdığım tuşlar.

* Hem sol SHIFT, hem enter altındaki SHIFT tuşu ile 'İ', 'B', 'V', 'Z' tuşlarını büyük yazamıyorum, caps lock açmam gerekiyor. Diğer tuşlarda problem yok, büyük yazabiliyorum.

Tuşlarda problem olsa normalde de çalışmaz. Shift tuşunda problem olsa bu sefer bütün shift kombinasyonlarını kullanamamam gerekir.

Bilgisayarı kapatıp açarak da denedim anlık bir problem değil.
    Klavye'yi TR'den EN konumuna getirdim yine sorun devam ediyor.
    Tarayıcılardan ziyade office programı ile de denedim onda da aynı sorun devam ediyor.
    Ekran klavyesi ile karakterleri kullandığımda problem yok. Tüm tuşlar normal bir şekilde kullanılabiliyor.

Kurcalaya kurcalaya çözerim diyeceğim ama çok farklı bir sorun, anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 2 Eylül 2012; 22:51:22 >

• benim siyam kedim klavyenin kablosunu kemirince benzer bi sorun yaşamıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptopun klavyesiyse tuşun altına bir şey kaçmıştır. O engelliyordur. Bende ara sıra oluyor.
  • Tamamda tuşların hepsi normalde çalışıyor. SHIFT ile 7'ye bastığımda üst karakter kullanılıyor ama 8'ye basıldığında kullanılmıyor.
    Yine aynı şekilde CTRL + ALT kombinasyonu ile 8 tuşunu kullanabiliyorum.

8 tuşuna ek olarak 9 ve 6 tuşlarıda dahil.

Altına bir şey kaçsa hiç bir şekilde çalışmaz.
  • O zaman klavyenin elektronik devresinde sorun olabilir. Farklı bir sorunsa bilemem.
  • Sol shift tuşu + 6, 8 ve 9 tuşları çalışmıyor.
    Sağ shift tuşu ile tüm tuşlar sorunsuz çalışıyor.
    CTRL + ALT + 6,8,9'da dahil tüm tuşlar çalışıyor.

Şimdi farkettim iki shift tuşuyla da boşluk tuşu çalışmıyor. Normal durumda çalışıyor.

Nasıl bir problem anlayamadım.
  • msg dursun şöyle..
    klavye, kablo değişmeden sorun çözülecek mi merak ettim doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nétwork

Sol shift tuşu + 6, 8 ve 9 tuşları çalışmıyor.

Şimdi farkettim iki shift tuşuyla da boşluk tuşu çalışmıyor. Normal durumda çalışıyor.

Emin olmamakla tamamen varsayım benimkisi. Dış fırcası kullanmıssın gercı klavye ne tarz bılemıyorum ama yollara zarar verme olasılıgın nedır ? 2 tusu bırden kullanırken sase yapıp tus basmıyor olabılır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: esesmet

quote:

Sol shift tuşu + 6, 8 ve 9 tuşları çalışmıyor.

Emin olmamakla tamamen varsayım benimkisi. Dış fırcası kullanmıssın gercı klavye ne tarz bılemıyorum ama yollara zarar verme olasılıgın nedır ? 2 tusu bırden kullanırken sase yapıp tus basmıyor olabılır..

Bu klavyeye sahip bir laptop.

İlginç Bir Klavye Sorunu

İlginç Bir Klavye Sorunu

Klavyeyi sökmedim, dışarıdan yaptım bu işlemi. Tuşlar çok sık zaten o fırça yollara erişemez. Sadece shift tuşunda böyle sorun olması dikkatimi çekti, anlayamadım hala.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 3 Eylül 2012; 2:07:26 >

• quote:

Bu klavyeye sahip bir laptop.

İlginç Bir Klavye Sorunu

İlginç Bir Klavye Sorunu

Klavyeyi sökmedim, dışarıdan yaptım bu işlemi. Tuşlar çok sık zaten o fırça yollara erişemez. Sadece shift tuşunda böyle sorun olması dikkatimi çekti, anlayamadım hala.

Aynen bu dedıgın gıbı klavyeye dıs fırcasıyla zarar vermıs olma olasılıgın cok cok dusuk. Formatlık bı durum oldugunu kesınlıkle dusunmuyor ıhtımal dahı vermıyorum hatta arkadasın dedıgıne nazaran. Tek aklma gelen tusun altından ıcıne kacan bısey cıft tus kombınesınde sase yapıp devreyı tamamlatmıyor olma olasılıgı.
    Hatta devrenın tamamlanmadıgı asıkar zaten sorundan ama pc kapalı ıken ters cevırıp hafıfce sallayıp sonrasında denedın mı acaba ? Tuşun altındaki olası bir pisligin çıkması acısından. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esesmet -- 3 Eylül 2012; 2:39:39 >

• Onu denemedim ama 3-5 tuşta olup diğerlerinde olmaması garibime gitti. İlk mesajda yazdığım gibi bazı tuşları büyük, bazı tuşlarda da üst karakterleri kullanamıyorum.

Bu arada yazmayı atlamışım; fırçanın ucuna hafif kolonya dökerek bu işlemiş yapmıştım fakat tuşların yapısını biliyorum, daha önce yerinde çıkan bir tuşu takmıştım. İçine bardaktan su dökmeden bir şey kaçması çok çok zor. Zaten kolonya sadece tuşların üzerine bulaşmıştır, içine gitmesi mümkün değil.
    Klavyeye değil fırçaya damlattım.

Sonu garantilik olacak galiba. Mayıs 2013'e kadar garantisi devam ediyor. Klavyeyi hızlı kullanırım ve bu beni kısıtlıyor.

Format en son çözüm olmalı. Her soruna format atsak bilgisayarı açamayız zaten.

Tuşların yapısı bu şekilde,

İlginç Bir Klavye Sorunu
     İlginç Bir Klavye Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 3 Eylül 2012; 2:51:14 >

• Bilgisayarım > Yönet > Klavyeler > Standart PS/2 Klavye'yi "Sürücüyü Kaldır" seçeneği ile kaldırdım ve 2 kere yeniden başlattım ama hala sorun devam ediyor.
  • Sorun devam ediyor.
  • İlk defa karşılaştım. Kenarda durayım haberim olsun çözümden.
  • Pazartesi günü Acer'ı arayıp soracağım. Her ne kadar cevap alamayacağımı bilsemde.
  • sorun her ne kadar donanımsal dursada yazılımsal olma ihtimaline karşı harici bir klavye takıp deneme yapsana
  • Düzeldi yazmıştım ama farkettim ki düzelmemiş. Hala bulamadım sorunu ama alıştım. Diğer shift tuşu ile kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 5 Kasım 2012; 12:48:47 >
  • quote:

Düzeldi yazmıştım ama farkettim ki düzelmemiş. Hala bulamadım sorunu ama alıştım. Diğer shift tuşu ile kullanıyorum.

Benzer bir sorun ile bende karşılaştım. PES 2013 yön tuşları çalışmazken windows a döndüğüm zaman çalışıyor. Gerçekten ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkb7ue

quote:

Düzeldi yazmıştım ama farkettim ki düzelmemiş. Hala bulamadım sorunu ama alıştım. Diğer shift tuşu ile kullanıyorum.

Benzer bir sorun ile bende karşılaştım. PES 2013 yön tuşları çalışmazken windows a döndüğüm zaman çalışıyor. Gerçekten ilginç.

Keşke bende de öyle olsa. Oyun oynamadığım için problem yaşamazdım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: darkb7ue

quote:

Keşke bende de öyle olsa. Oyun oynamadığım için problem yaşamazdım.

Şimdi aklıma geldide acaba yapışkan tuşlarla alakalı bir durum olabilir mi ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.