Şimdi Ara

Çok iyi ingilizce konuşmak istiyorum ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Konuşmak istiyorum daha doğrusu
    İngilizce bir metini çevirip anlayabilirim ama konuşamıyorum cümleyi kuramıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fakirsen olmaz....Değilsen 1 sene yurt dışına çık

• Yurtdışı deneyimi lazım maalesef konuşma kısmında

• Online oynuyorsan yabancı arkadaş bulabilirsin mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

Online oynuyorsan yabancı arkadaş bulabilirsin mesela.

pek olmuyor .s

• Ayni sorun bende de var anlıyorum ama konuşamıyorum dil kitleniyo

• bol bol film yabancı dizi izle inan bana konuşma en önemli kısımlardan biri grammer ın allahını bilsen aksan bozuk olmayınca olmuyor sana tek tavsiyem yabancı dizi adtı müzik dinlerken (yabancı) lyrics leri okuyup söylemeye çalışmak

• Yurtdışına çıkmakla kolay kolay olmaz o iş sen en iyisi yabancı müziklere yoğunlaş sözlerine dikkat et nasıl telaffuz edildiğini o şekilde öğrenirsin sonrasında da biraz sesli okuma yapman lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan
    İngilizce bir metini çevirip anlayabilirim ama konuşamıyorum cümleyi kuramıyorum.

Kitabımın kapak cümlesi yaptığım bir konudur bu. (Bkz.www.turengkitap.com )

Çok fazla İngilizceden Türkçeye odaklı çalışıp, Türkçeden İngilizceye odaklı çalışmaya ağırlık verilmemesinden kaynaklanır.
    İngilizce film, dizi izlemek kadar gerekli ve güzel olan diğer bir şey de, Türkçe izlediğiniz, dinlediğiniz şeyleri zihninizde İngilizceye çevirmeye çalışmaktır.
    İşin bu kısmı hep ihmal edildiği için yabancı dilde, artık konser vermeye benzeyen ve dil becerisinin nirvanası olan konuşma kısmında zorluk yaşanır. Nihayetinde konuşmak da hızlı bir şekilde Türkçeden İngilizceye çeviri yapmaya benzer (aynı şey değildir aman ha).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yataylimit -- 28 Ekim 2014; 18:05:18 >

• internet var, hala yurtdışına çıkman gerekiyor diyorlar anlamıyorum

tüm dünya parmaklarının ucunda, bir mikrofonlu kulaklık ve kamera yeter. Konuşma sitelerine gir ve bol bol doğru yanlış pratik yap. Bu arada bol bol sesli kitap oku seviyene göre ( dinlerken gözlerinle takip et)

daha birçok seçenek var internette.

Bu çağda bilmek ezberlemek değil BİLGİYE ULAŞMAYI ÖĞRENMEMİZ lazım.
  • o yurtdışına çıkmadan olmaz diyen tipler kendi beceriksizliğinden dolayı yapamayan tiplerdir. yurtdışına çıkmadan olur, hem de bal gibi olur arkadaşım. yeter ki sen oldurmasını bil. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasori_99

o yurtdışına çıkmadan olmaz diyen tipler kendi beceriksizliğinden dolayı yapamayan tiplerdir. yurtdışına çıkmadan olur, hem de bal gibi olur arkadaşım. yeter ki sen oldurmasını bil. :)

Yurtdışı deneyimi elbette önemli (varsa imkan iyi olur); ancak native speakerlara (anadili ingilizce olan kişilere) şimdiye kadar bahsedildiği gibi ulaşabilirsiniz.

• Hocam Voxy sistemini öneririm.Biraz pahalı ama konuşmanızı geliştirirsiniz.
    Şu konuda voxy ile ilgili bilgiler mevcut
    http://forum.donanimhaber.com/m_98201927/tm.htm
  • zaten türklerin hastalığı o anlıyorum ama konuşamıyorum
  • Mr. 3D Waffle kullanıcısına yanıt
    ölümüne yyabancı altyazılı film dizi izliyorum pc başında akşama kadar ingilizcem yok yes no ama okulda bişi sorulunca yanlış cümle kurulunca düzeltebiliyorum farkında olmadan bilmediğim dili biliyorum ve git gide kafam karıştı bence yanlış tavsiye veriyon :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: pris0n

ölümüne yyabancı altyazılı film dizi izliyorum pc başında akşama kadar ingilizcem yok yes no ama okulda bişi sorulunca yanlış cümle kurulunca düzeltebiliyorum farkında olmadan bilmediğim dili biliyorum ve git gide kafam karıştı bence yanlış tavsiye veriyon :D

kaliplari bildigin icin oluyor intermediate seviyesini nerdeyse bitirirsin diziler sayesinde sonra bolbol ing kitap okumak ve ceviri yapmak kalir dilinde donduyse bu is gider

• quote:

Orijinalden alıntı: pris0n

İngilizce altyazı ile izlemen gerek.
  • okaaaaaan O kullanıcısına yanıt
    olay şu ben öğrenmek için izlemiyorum daha çok zevk alıyorum altyazı filmlerde dizilerde ing alt yazıyla hiç öğrenemem :D
  • Telefonda ingilizce konuşma olayını deneyebilirsin. Değişik firmalar var bu işi yapan. Faydası oluyor, özgüven geliyor insana.
    Ben bunu kullanmıştım:

http://www.ingilizcekonusalim.com - telefonda pratik ingilizce
  • Ana dilinizi kullanırken beyninizin kullandığı alanlar ve ikinci bir dil konuşurken beyninizin kullandığı alanlar birbiriyle bağlantılı ancak farklıdır.

Herhangi bir yabancı dili okurken beyninizin sol ön tarafını kullanırsınız, çeviri yapmaya başladığınız zaman bu iş değişir ve kullandığınız alan büyümeye ve yer yer sağ taraftan da alanların kullanımına başlanır. Ancak dinlerken ve konuşurken kullanılan alanlar neredeyse bağımsız sayılabilir.
    bu sebeple ingilizce eğitimine görsel ve işitsel olarak başlarız, edindiğiniz kelimeleri kullanmayı beyniniz bilmediği için, çevirirken hepsinin karşılığını bilebilir ancak konuşurken beyniniz bu cümleleri nereye koyacağını yada nasıl sıralandıracağını bilememektedir. Bütün bu durumların yanına Türk halkında genel olarak bulunan "Aman yanlış yaparsam", "ya yanlış kullanırsam" korkusu da eklenince konuşmak tam bir sorun haline gelir.

"Anlıyorum ama konuşamıyorum" cümlelerinin sebepleri yukarıda anlattığım gibi çok rahat bir şekilde görülebilir. dizi izlemek yabancı müzik dinlemek son derece yardımcıdır ancak dizileri Türkçe altyazı olmadan izlemeniz gerekmektedir. BU yüzden bir çok ingilizce hocasının kapısı "hocamn bana konuşmayı öğret" diyen öğrenciler tarafından aşındırılır. Kendi adıma konuşmak gerekirse benim bir çok öğrencim 'Londra' aksanı dediğimiz aksan ile konuşmaktadır. Eğitimleri arasında buna çok çok fazla özen göstermekteyim. Tecrübelerime dayanarak size söylebileceğim ilk şey önce ingilizce altyazıya geçerek izlemeye başlayın ve altyazıyı hayatınızdan tamamen çıkarın. İngilizce kitaplar okuyun ve dinleyin, kendi kendinize konuşun ve şunu unutmayın düşündüğünüz kadar iyi değilsiniz. Bana gelip "hocamn ben advanced öğrencisiyim TOEFL'dan 110 almak istiyorum" dedikten sonra deneme sınavında 80 alıp ardından da "ama benim kursumda en iyisiydim" diyen öğrencim çok fazla. Her zaman daha iyisini yapmak için uğraşın ve okumak ve dinlemekten asla vazgeçmeyin, çünkü dinlemek ve tekrar etmek doğduğunuzdan beri devam etmekte olduğunuz en sağlıklı dil öğrenme yöntemidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.