Şimdi Ara

Çok Kararsızım araç tercihi için lütfen yardım edin ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin aklın Jetta da kalmış.Bence Jetta al güzel güzel binersin.
  • hiç düşünmeden jetta diyorum .kalite sözkonusu ise jetta tektir.ben de jetta düşünüyorum ileride.
  •  Çok Kararsızım araç tercihi için lütfen yardım edin !

Çok Kararsızım araç tercihi için lütfen yardım edin !

Jetta Highline 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG

• Volkswagen Jetta Highline 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG 63.100,00 Sizin durumunuza göre en mantıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Merhabalar, daha öncedende konu açtım araba almak için tam almaya karar verirken babamı kaybettim ve uzun bi süre erteledim. Şimdi ise tekrar gündeme geldi ve arabayı değiştirmek istiyorum. Ama o kadar kararsızım ki kafam çok karışık gerçekten yardımınızı esirgemeyeceğinize inanıyorum.

Öncelike engelliyim ve %37 ÖTV lik bir indirim hakkım var. %18 lik KDV de kalkıyor. Otomatik ve 1.6 sınırlı olması kafidir. Gelelim seçimlerime.

Skoda Octavia Elegance 1.6 TDI CR 105 HP DSG Tiptronik 59.300 TL

Skoda Octavia Elegance 1.4 TSI 122 HP DSG Tiptronik 52.300 TL

Seat Leon Style 1.6 lt TDI CR 105 hp DSG 53.000 TL

Volkswagen Jetta Highline 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG 64.300,00

Volkswagen Jetta Highline 1.4 TSI 160 PS Tiptr. DSG 63.100,00

Bu arabaların arasında kaldım. Engelliyim gezip tozduğum yok öyle fazla. haftasonları ve yılda bir tatil hepsi bu. 5-6 bin KM zor yaparım.

Dizel mi benzin mi ? çok kararsızım. Ama kesinlikle DSG istiyorum. Dizelin bakımı biraz tuzlu tasarruflu ola bilir ama benim yapacağım yola göre dizelin pek espirisi yok gibi. Ayrıca performanslıda olsun istiyorum. İçinizden geçire bilirsiniz ama kendini bilmezleri tokatlamayı hep sevmişimdir.

Gönlüm kesinlikle 1.4 tsi 160 dsg jetta da. Ama cok kararsızım lütfen bir akıl fikir verin. Belki parasının hakkını vermeyecektir ama seviyorum büyük araçlardan hoşlanıyorum. golf polo vs ilgimi pek çekmiyor. Leonuda kardeşimin ısrarı ile inceliyorum zaten.

Volvo s40 da otomatik vites olsa hiç düşünmeden gidip alıcam. 2012 de belki gelir dediler. Hiç birini deneme şansım olmadı. Aranızda denemiş sürmüş kullanmış birisi varsa fikir verirse çok sevinirim gerçekten.

d sınıfı performanslı başka bi arabada alabilirsiniz mesela peugeot 508 1.6 thp 156 bg otm. fiyatı 60 bin civarı

• D sınıfında tek seçeceğim araba volvo S60'dır. moşe96 arkadaşım genede önerin icin teşekkür ederim. 508 de oldukca güzel araba gerçekten.
  • Styric hocam merhabalar. Size engelli bir kardeşiniz olarak öneri sunmak isterim müsaadenizle. Tekerlekli sandalye durumunuz var mı bilmiyorum. Eğer ki tekerlekli sandalyeniz yoksa; performanslı araç olarak VW Polo GTI, Seat Ibiza Cupra, Seat Ibiza Bocanegra veya Skoda Fabia RS' den birini öneririm. Eğer tekerlekli sandalyeniz varsa bu yüzden bagaj hacmi yüksek bir araç gerek. Bir çok ağabeyiminde dediği gibi VW Jetta 160 hp, DSG kombinasyonu uygundur sanırım sizin için. İyi günlerde kullanın. Saygılar.
  • Jetta 1.4 TSI 160 PS DSG Highline elbette cok guzel bir tercih olur. Engelli indirimi ile aldiginiz icin, 5 yilin sonunda satmadiginiz her gun zarardasiniz (tabii simdiki mevzuata gore). Ayrica ikinci el degeri sizin icin onemli oldugu icin VW almak akil kari. Sonucta Turkiye'de degerini en iyi koruyan araclar VW.

Yalniz:

1. Bu bir kronik sorun filan degil elbette ama, kucuk hacimli TSI motorlarin yuksek beygirli olanlarinin sorun cikarma, ozellikle turbo arizasi verme olasiligi daha yuksek. Bu bakimdan TSI 122 PS'yi tercih etmek de bir dusunce olabilir. Bu motor performansiyla, tuketimiyle, sorunsuzluguyla artik efsane haline geldi denebilir.

2. Buyuk araclardan hoslandiginizi soylemissiniz. Bence bu acidan Passat 1.4 TSI 122 PS BMT DSG Comfortline modeline bir goz atin. Fiyat 68.500 TL, ama sizin indiriminizle size 160'lik Jetta'dan 3.000 TL filan fazlaya gelir. Bence aradaki sinif farki cok buyuk. Passat gercekten cok rafine bir arac.

3. Tekerlekli sandalye olayiniz varsa Passat Variant da dusunebilirsiniz. Yayla gibi bagaj. Hem belki az biraz daha indirim alinabilir.

Passat Comfortline DSG olmaz derseniz, o zaman Jetta bence de en iyi tercih olur. Ama VW bayisine gittiginizde Passat'a da bir oturun, aradaki farki gorun derim.

• @seco917

Dostum önerin ve dileklerin icin cok teşekkür ederim tekerlekli sandalyeye ihtiyac duymuyorum ama kardeşimde engelli onun ihtiyacı var oyüzden bagajı geniş birşeyler gerekiyor. şimdiki tekerlekli sandalyeler cok büyük olmasada genede oldukca yer kaplıyor.

@blue rondo

Hocam valla bizimde gönlümüzden passat geçiyor ama comfortline almak istemiyoruz, ama dediğin gibi gidip passata binersek jettayı almak zor olcak, arasında gerçekten donanım olarak ve kalite olarak farklar var. passatı bende cok beğeniyorum. ve dediğin gibi 1.4 bir motora 160 ps ne kadar doğru bilemiyorum motoru cokmu yorar ilerde sıkıntı yaşamak istemem... ama passatın 122 pslik modeli cok güzel. dediğim gibi kışa doğru alıcaz. ozamanki fiyatlar bayiinin yapıcağı indirimede bağlı.

Önerileriniz icin cok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 21 Temmuz 2011; 9:22:34 >

• 122 hp Octavia elegance 1.4 tsi fiyat olarak da sizin için en uygun seçim olur bence...Sonuçta kaliteside belli...gidip 5-10 bin fazla vermeye gerek yok bence...
  • Cok kararsızım...
  • Jetta 160hp'lik yakışır hocam bagajının geniş olması ve arka koltuklarının yatırılması sayesinde tekerlikli sandalye sığabilir diye düşünüyorum? Ya da Passat-Variant lara gücünüz yeter mi?
  • Skoda oktavia ve jettayıda test ettim böyle bi hastalığım var yeni çıkan her model için randevumu alır gider test ederim jettanın kullanışı Octavia ya göre daha agresif direksiyon tepkileri daha heyecanlı ve güzel fakat gel gelelimki octavia bence malzeme kalitesi olarak da konfor olarak da jettadan daha önde motor seçeneğine hiç girmiyorum orası senn performans beklentine ve ekonomik fikrine bağlı seçim senin..
  • Hemen küçücük bir düzeltme yapmak istiyorum. ÖTV nin de KDV si alındığı için toplam vergi % 61.66 yapar. Bu sadece ilgili eşya için öyledir. Eşya değişince ÖTV oranı da değiştiği için toplam vergi de değişecektir.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muccio

quote:

@muccio Fikir ve görüşleriniz için teşekkür ederim. fiyatı çok gibi gözüke bilir ama hesaplayınca.

düz hesap 63 bin diyelim. 37 ve 18 ile birlikte.

38.000,00 oluyor. 15 bin civarıda elimde var. yani 23.000,00 TL ye jetta almış oluyorum. Ufak tefek şeyleride ekleyince 25 bin tl olur.

Türkiye'de hakettiği fiyatlara otomobil alma şansınız var. Bu nedenle kesinlikle 1.4Tsi Jetta'yı almalısınız. Eğer bütçeniz sınırlı değilse Volvo S60'a da bakabilirsiniz. Bu sınıftaki en başarılı araçlardan biri.

Kesinlikle katılıyorum araç ne olursa olsun türkiye araba almak demek %55 i vergi demek. Ben inanıyorum ki %55 lik bir indirim söz konusu yıllık vergiler de olmadığını varsayarsak. Benzin yada dizel zarara sokmayacağı ve memnun edeceği kesin o yüzden gözü kapalı alıp keyfime baka biliyorum.

Gerçekten bizim gibi bedensel özürlü insanları düşünen tek bir kişi oldu oda ulaştırma bakanı.. Ömrüne bereket bakanım.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çakırbey -- 25 Temmuz 2011; 11:21:11 >

• Arkadaşlar Yeni Astra hakkında Düşünceleriniz nedir? sizce jettamı yoksa yeni astra mı? 1.4 140 PS lik modelini inceledim en dolu olanını. oldukca güzel araba. Fiyatlarda eşit sayılır şuan jettayla. Fikirlerinizi alabilirmiyim?

• bir yerde büyük araçlardan hoşlanıyorum yazmışsın, aklıma direkt volvo s60 veya s80 powershift yani vw deki dsg ile aynı olanı geldi, onların motorda 1.6 yı geçmiyor, madem yılda bu kadar az km yapıyorsun bu benzinli araçlar seni üzmez diye düşünüyorum bu paralara premium oto veren tek marka volvo olabiliyor, vergi avantajından dolayı.
  • Astra daçok güzel bir seçim ancak sizde benim gibi büyük otomobilleri seviyorsanız jetta derim bende

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.