Şimdi Ara

cok konusup az calismak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Butun gun forumda ahkam kesiyorum soyle yapin bunu calisin falan filan diye ama ben hic calismiyorum. Hep bahane buluyorum. Baska bir yere tasinacagiz, evde calisacak yerim pek yok 1 aydir tasininca calisirim diyip duruyorum ben dedikce tasinma zamanimiz ertleniyor. Cok etkileniyorum boyle seylerden

Ekimin 2 sinde sinif belirleme sinavi var muhtenelen dershene 6 sinda baslar. O zamana kadar cok kisa bi hedef koymustum. Trigononetri-k.sayilar-logaritma bitecek ve cografyadan 3-4 ygs konusunu calisip not cikaracaktim. Trigonometrinin e te birini bitirebildim, cografya da sadece dunyanin sekli harsketleri bitti. P.tesiden itibaren 1 hafta yokum tatile gidiyorum. Yetistirebilir miyim ki dershane baslayana kadar. Pes etmek uzereyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mikachu kullanıcısına yanıt
    Bu günümüzde çok rastlanılan bir sey.
    Başlamadan pes edecek kadar korkaksan pes et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-991671A40 -- 13 Eylül 2014; 14:31:03 >
  • Hep yetistiremeyecegim korkusu. Yetismeyecek zaten birakayim dershaneyle baslarim dusuncesi :/

• hangi dershane ?? biraz gec baslamiyo mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Final dershanesi diyarbakir subesi. Bence de cok gec basliyor bir cok mezunun eylulusun sonunda baslarken :(

Şöyle düşünelim ; bu korkuyu düşünüp stres yapacağımız vakitlerde ders çalışırsak belli bir yol katetmis oluruz .
    Negatif düşünceler stresi arttırır bunları azaltmak için olumlu düşünerek çalışmaya baslarsan hem kolay odaklanirsin hem stres azalır hemde yetişeceğine inanirsin.
    Bi abi demişti(bkz:Bilkent CS de)
    "Bu ise kalbini ver" olay bu.

bireydeyim ben 19eylülde deneme 23eylülde de dersler basliyo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cok Zor Durumdayim akil verin bana
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cok dogru diyorsun. Aslinda yetismese de hic bir sey olmaz, yaptigim kadari yanima kar kalir ama uygulamak sikinti oluyor bazen.aslinda zamanimizi calan ve bizi daha cok kaygiya surukleyen de yine kaygi...

kardesım yalnız degılsın bende oyle hatta dershanelerımz de aynı bende ağrı da oturuyorum daha baslamadı kıtaplar dagıtılmadı bıle :S
  • Vallaha kusura bakma ama bütün sene bu kafayla gideceksen amele ol
  • Dostum ben universitede okuyorum. 1 hafta icinde iki kez ev değiştirdik beğenmediğimiz icin. Düzeni oturtamadan çalışsam bile yine de konuları çalısmayı ihmal etmedim. Bence olay sende bitiyor. Su vakitten sonra tatile gitmek senin icin lüks. 28 inde kuzenimin izmirde düğünü var. Konularda düzene oturdum diye gunubirlik gezmeye bile gitmeyeceğim.

• Benin icin de su an lys ye tekrar hazirlanmak luks, herseyden elimi cekip sadece calismaya odaklanmak gibi bir secenegim yok biraz da benim. Ikinci sinifta biraktim uniyi, su an hem evliyim, hem de sinava hazirlaniyorum. Bu yuzden oturtamadim calismayi cunku sinavi birinci planima alicak luksum yok.

• yav terzi kendi söküğünü dikemezmiş sen herkese tavsiye veren değilmiydin?
  • Senin asıl sorunun çalışırsam da yapamam düşüncesi, daha açık ifade etmek gerekirse: çalışmak boşuna çalışsam da olmayacak. Oysa ki sınavda çıkan sorulara bakalım, gerçekten müfredatta ne varsa onlar sorulmuş, her yıl önceki yıllara benzer bir sürü soru geliyor. Hani diyorum ki konuya çalışıp 1 tane soru bankası çözmeden sadece çıkmış soruları çözsen bile; sınavda pek çok soruyu yapabilirsin. Ha benim hedefim yüksek diyorsan her derse atıver bir iki soru bankası yanında çerez niyetine çözüver 20 civarı deneme, gör bak o zaman oluyor mu olmuyor mu. Ben ne inekler gördüm; ne siyasetten ne müzikten ne felsefeden anlayan, bir şeyi anlaması için iki tekrar etmen gereken insanlardı bunlar, bu tipler arasında tıpa gideni de oldu, mühendis olanı da. Zeka önemli bir faktör değil, zekana herhangi bir imada bulunmuyorum ama demek istediğim bu sınavda başarı sadece çalışmakla gelecek. Seveceğiz çalışmayı, beynimizde milyonlarca nöron var, bunlar bir şeye yarasın diye düşünüp yine çalışılabilir. Zamanım yok bir şeyler söylemişsin, günün çok yoğun geçse dahi yine birkaç saat arttırılabilir. O boş olduğun zamanları en iyi kendin bileceksin, güzelce taksimini yapacaksın zamanının, ders zamanıysa ders çalışacaksın, eğlence zamanıysa eğleneceksin. Gözünde büyütme bu kadar, abartma da, onlarca soru bankası çözmene de gerek yok. Misal matematikte YGS/LYS dahil nereden baksan 40 konu vardır, belki daha fazladır saymadım ama biz şimdi ''ooouu 40 konu biter mi yaaa :((( '' diye düşünürsek dağ olur o 40 konu dağ. Bir adım ilerleyemeyiz. Amaaa desek ki 5 günde şu konu, 10 günde bu konu, 7 günde şu konu bitse diye düşünsek, güzelce günlerimizi dengeli kullansak isterse 200 konu olsun yine biter. Lütfen, hem kendin için hem de seni sevenler için... Sık dişini. 1 yıl çalış, bütün ömür pişmanlık çekme abicim. Gözlerinden öperim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.