Şimdi Ara

Çok kullanıcılı network güvenlik problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Birçok kişinin ortaklaşa kullandığı bir internet bağlantımız var. Sorum ise, arkadaşlardan herhangi birisinin yasadışı/illegal yazılım/film vs indirmesi ve bununda tesbit edilmesi durumunda,
    hangi arkadaşın bu bağlantıyı yaptığını görebilmek. Herkezin ayrı dizüstü bilgisayarı var, lakin yasal muhattab benim adamlar birşey olsa beni sorumlu tutacak.

Kimin ne zaman bağlandığını görebiliyormuyuz
    Herkeze sabit bir adresi vermek gerekir mi
    Mac adresi filtrelemesi yapsam, hangi adresin ne zaman bağlantı yaptığını görebilirmiyim

Tavsiye ve yardımlarınızı bekliyorum

Teşekkürler.

• ortamda isa server gibi bir firewall varsa milletin hangi sitelere girdiğini görebilirsiniz veya özellikle kim ne indirmiş gibi bilgileri elde edebilirsiniz yoksa eğer network trafiğini herhangi bir monitor programıyla izleyip gene bu bilgileri öğrenebilirsiniz yada sadece downloadları takip eden ayrıca bir program yukleyebilirsiniz tabi bu dediklerim her gün kayıtları bir yerde saklamanız durumunda geçerlidir. Bunlar zaten yapılan işlemlerdeki mac adresini gösterir yani illa sabit ip vermeniz gerekmez.

Ekleme: Yanlız bu tip işlemlerde sizin kullanıcıları ağın izlendiğine karşı bilgilendirmeniz ve sadece iş ile ilgili durumları izlemeniz gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altugaaa -- 2 Aralık 2009; 9:41:03 >
  • Cevap için teşekkürler altugaa,

Bulunduğumuz yerde malesef server yok, dediğin gibi bir monitor programı lazım. Program tavsiyelerine açığım.

Teşekkürler.
  • ben network monitor olarak winshark kullanıyorum çok güzel bir network monitor. Ayrıca microsoftun network monitoru de oldukça kullanışlı gelmişti bana. Bunların dışında amaç sırf download takip etmekse daha pratik programlar bulabilirsiniz, internette "network internet monitors" diye aratırsanız eminim bir sürü bedava monitor programı bulabilirsiniz ama kullanmadığım için herhangi birini öneremeyeceğim bunların.
  • Selamlar,

Winshark programını kurdum, daha önce buna benzer bir program kullanmıştım, belki ben yanlış birşeyler yapıyorum fakat tam ardadığım program değil.
    Capture başlattığımda paketleri almaya başlıyor ve diyelim birgün problem oldu girelen site bu kaydedilen bilgilerden ip numarası üzerinden erişilebilir (umarım) fakat benim aradığım daha basit birşey, kim yaramazlık yapıyor göreyim ve uyarayım tarzında. Ağ kontrolü bende olsun.

Program tavsiyesi ve ilgin için teşekkürler.
  • Interneti ve IP adreslerini bir bilgisayar araciligi ile dagitmadiniz ve bu bilgisayarda firewall, kayit yazilimi (log server)
    olmadigi surece ya da bunlarin disinda kullandiginiz modem SNMP desteklemiyor ise internete yapilan
    cikislari, indirilen ve ya gonderilen dosyalari, gezilen siteleri izleyebilme gibi bir durum soz konusu degil.

Bunun yani sira yukaridaki arkadasin verdigi eksik bilgiler ile kurdugunuz WireShark programinda sadece kendi cikisinizi ve size
    gelen istekleri gorebilirsiniz, networkteki diger bilgisayarlari dinleyemezsiniz.

• Selamlar axiadam,

Aslında internete bağlı bir adet masa üstü bir bilgisayar var, ve bu bilgisayarı bu işler için kullanabiliriz.
    Anlattıklarınızı detaylandırabilirseniz daha işime yarayacak.

Proxy altenatifi işimi görürmü

Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten mesajımda dediğim gibi winshark dan daha pratik programlar bu işler için kullanılabilir ben genel anlamda bir izleme yaptığım için bu program işimi kolaylaştırıyor tabiki winshark sensörü internet çıkışının olduğu bilgisarda yoksa eğer ortamda switch varsa ve kendi biligsayarınıza bunu kurarsanız sadece kendinize gelen trafiği görürsünüz( ortamda hub varsa doğası gereği herkesi görürsünüz)

yukardaki durumları sağlayamıyorsanız gene de network dinlenebilir fakat bu işlem için internete çıkacak ve izlemek istediğiniz bilgisayarlara client programlar yuklemeniz gerekir

quote:

Orijinalden alıntı: xenophanos

Selamlar,

Winshark programını kurdum, daha önce buna benzer bir program kullanmıştım, belki ben yanlış birşeyler yapıyorum fakat tam ardadığım program değil.
    Capture başlattığımda paketleri almaya başlıyor ve diyelim birgün problem oldu girelen site bu kaydedilen bilgilerden ip numarası üzerinden erişilebilir (umarım) fakat benim aradığım daha basit birşey, kim yaramazlık yapıyor göreyim ve uyarayım tarzında. Ağ kontrolü bende olsun.

Program tavsiyesi ve ilgin için teşekkürler.

• Teşekkürler bilgi için,

Bir yolunu bulup şu ISA server olayını da deneyeceğim.

İyi günler dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.