Şimdi Ara

(ÇOK ÖNEMLİ) ARAÇ MUAYENESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya arkadaşlar cam filmini de sorun yapıyolarmış heralde. doğru mu?
  • Ulaştırma Bakanı Yıldırım: "Araç Muayenesinde, 'Nerede Tırak Orada Bırak' Devri Bitti"

TÜVTURK Trabzon Araç Muayene İstasyonu'nun açılışını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, artık araç muayenesinde, 'nerede tırak orada bırak' devrinin bittiğini söyledi.

Türkiye çapında AB standartlarında araç muayenesi ile ilgili özelleştirme ihalesini kazanan Doğuş Otomotiv-Akfen ve TÜV SÜD konsorsiyumu tarafından kurulan TÜVTURK, Karadeniz Bölgesi'ndeki ilk, Türkiye çapında ise ikinci araç muayene istasyonunun Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle, Trabzon'da açtı.

Bakan Yıldırım, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinde son 5 yılda yaşanan büyümenin dünya rekorlarını alt üst eder düzeye geldiğini, dünya ekonomisindeki yüzde 50'nin altındaki büyümeye karşı, Türk ekonomisinin büyüme hızının ise yüzde 114'ü çıktığını belirtti.

"70 MİLYONU UÇURACAĞI"

Ulaştırma sektörünün de bu büyümeye önemli katkılar sağladığına işaret eden Yıldırım, "Havacılıkta Türkiye uçtu. Göreve geldiğimizde Türkiye'de iç hatlarda 8,5 milyon vatandaşımız uçarken, bugün 32 milyon vatandaşımızı uçuruyoruz. Hedefimiz 70 milyonu uçurmak. Bu ülkede uçmayan, uçağa binmeyen vatandaşımız kalmayacak. Bunu ahdettik ve gereğini yapacağız." dedi.

Yıldırım, Türkiye'nin toplam havacılık sektöründe kurulu kapasitesi 55 milyonken 2,5 yılda yap-işlet-devret modeliyle kamudan hiç bir kuruş dahi kaynak kullanmadan Türkiye'nin önemi dört hava alanının modernizasyonunun yaptıklarını anlattı.

"NEREDE TIRAK ORADA BIRAK DEVRİ BİTTİ"

Yeni kurulan modern istasyonlarla araç muayenesinde, 'nerede tırak orada bırak' devri biteceğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: "Yolu yaparsınız, aracı alırsınız ama kaybettiğiniz insanı yerine getiremezsiniz. İnsan hayatından değerli hiç bir şey yoktur. Artık araç muayenesinde, nerede tırak orada bırak devri bitti. Ne yapacağı; nerde tırak, işte TÜVTURK burada. Vatandaş gelecek, muayenesini yapacak. Aynen hastanedeki tepeden tırnağa check-up gibi bir şey. Vatandaşlarımız zaman zaman homurdanabilir. Alışılmış bir düzen var; usulen bir muayene. Evrak geliyor, muayene yapılmış gibi görünüyor. Ama ne aracı gören var, ne de muayene eden var. Şimdi bu usulü terk ettik. Elinde kağıt arkadaşlar teker teker ne varsa kontrol edecekler. Öyle 'zamanı var, idare eder, daha götürür abi' devri yok. Zamanı, kullanma devri bittiğinde teker teker çıkartılıp yinelenecek. Buna alışacağız. Buradan arkadaşların bir günahı yok, bunu istediklerinde aman itiraz etmeyin. Sizin sağlığınız., sizin hayatınız, sizin güvenliğiz için isteyecekler."

"DEVLET BUNU YAPAMADI"

Karayolları'na ait 50 istasyonla yıllardır bunu yapmaya çalıştıklarını, ancak yapamadıklarının altını çizen Yıldırım, "Yıllarca yapmak için uğraştık, ama olmuyor, yapamıyoruz. Bunu kabul etmemiz lazım. Eskiden biz yapmaya çalışıyorduk. Karayolları'nın 50 tane istasyonu var. 1977 yılında muayene edilecek 800 bin aracımız var, bugün 9 milyon aracımız var. 50 istasyonla bunu nasıl yapacağız? Mümkün değil. İşte onun için devletin üretimden, hizmetten süratle çekilmesi lazım. Bizim anlayışımız budur. Devlet, sosyal hukuk devleti olma ilkesini geliştirecek, daha fazla adalet, daha fazla eğitim, herkese aynı şekilde sağlık ve vatandaşın yurt içinde huzur ve güveni, yurt dışında da sınırlarımızın korunması. Bizim görevimiz bu. Bunun dışındakileri yapacaklar var" diye konuştu.

Muayene istasyonlarının özelleştirilmesine yönelik süreçte 2 yıl kaybettiklerini söyleyen Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Kimse kendisini bu ülkeyi daha fazla sevdiğini düşünmesin. Diama yanılgıdadır. 70 milyon vatan evladı, her an, her şart altında bu ülke için canını vermeye hazırdır. Bu Türkiye, bu millet böyle bir gelenekten geliyor. Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan olarak ilelebet geldik, sonsuza kadar da devam edeceğiz."

Daha sonra istasyonun açılışını gerçekleştiren Bakan Yıldırım, tesisleri gezerek yetkililerden bilgi aldı.

• anlaşılan bu konu kimsenin umrunda değil

herkes muayeneden geçeceğini sanıyor

• arkadaşın verdiği örneklerden
    " Diyelimki ekzozunuzun arka susturucusu eskidi ve siz yenisini oraya KAYNAK yaparak eklediniz! OLMAAAAAAAAAAAAAAAZ.
    Diyelimki aracının boyası çizik (olmaaaaz)
    iç döşemeni deri yaptırdın (olmaaaaaazz)
    Hele aracın 90 model öncesiyse hiç boşuna gitmeyin (olmaaaaaaz) "

gibi saçma sapan şeylerle milleti geri çevirirlerse, kan çıkar
  • avrupa bize uysun.. dünya türk olsun bak o zaman şenlige
  • ilk başlarda arkadaşın v erdiği örneklerde ki gibi saçmalıklar yapıcak olan kural manyakları çıkacaktır ama zamanla bu iş (umarım) rayına oturur, discovery vs gibi programlarda 2. el araçların nasıl toplanıp ne şekilde onay alabildiklerini veya alamadıklarını izliyoruz.

önemli olan yol güvenliği ve çevreye saygı.

örnek olarak macun var diye muayene den geçememsi gibi birşey mükün değil, esas olan kaportada ve şaside çürük-pas olmaması.
  • Arkadaşlar Bu Kadar Ayrıntıya bakılırmı diye İnanmayanlar buyursun incelesin;

http://www.kugm.gov.tr/dosyalar/diger/aracmuayene7.pdf

Site;

http://www.kugm.gov.tr/kara.php?komut=aracmuayene

Bende Trabzondayım ve çoğu aracın muayeneden geçemediğini duyuyorum Sonuna Kadarda destekliyorum bu uygulmayı Hepimiz yollara çıkarıyoruz ve görüyoruzki hurda halde ölüm makinası gibi dolaşan binlerce araba kamyon otobüs v.s var.

• Yakında yasada çıkar '5 seneyi dolduran araç değiştirilmek zorundadır diye'. Böyle saçmalık duymadım kime ne benim arabamın deri koltuğundan.
  • olacak kardeşim, incelenecek tabii. araçlar tam bakımlı olmalı, garip ve iğrenç ses çıkartan egzostlar söktürülmeli, boyasız, macunlu araba olmamalı, ses sistemi insani sınırlarda olmalı... aracınızda modifiye yaptırıp milletin huzurunu bozacaksınız diye, her tarafı yamalı bohçaya dönmüş, lambası yanmayan arabayla trafiğe çıkacaksınız diye, ses tesisatını sonuna kadar açıp aklınız sıra hava atacaksınız diye bu milletin huzurunu kaçırmaya hakkınız yok. alışmışsınız tabii, eşden dosttan 20 yıllık yangın tüpünü alıp, 2 dakikada göstermelik araç muayenesine, yemedi herhalde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: resmonse
    incelenecek tabii.
    araçlar tam bakımlı olmalı
    garip ve iğrenç ses çıkartan egzostlar söktürülmeli,
    lambası yanmayan arabayla

boyasız, macunlu araba olmamalı
    ses sistemi insani sınırlarda olmalı
    her tarafı yamalı bohçaya dönmüş

üst gruptakiler sana katıldıklarım, alttakilere cevabım şöyle

belki senin çok paran var ve macunla dolaşmıyosun, ama onu yapamayan gariban ne yapsın? sırf senin göz zevkin için belkide o araba ile kazandığı çoluğunun çocuğunun rızkını boyayamı versin? ses sistemi ne olursa olsun sonuçta bunu ne kadar açtığın önemli, bi hoparlör takıp çıkarmak bukadar mı zor sanıyosun? arabamın teybi bozuldu başka alıp taktım, orjinal değil ne olacak? yamalı bohça dediğin yine boya meselesi sanırım tekrar cevap vermiyorum.

sonuç olarak arabanın frenlerine, ışıklandırmasına, yürüyenine yani güvenlikle alakalı kısımlarına bakılması tabiki elzem bişey. ama aptal saptal şeylerle, yok o orjinal olacak, bunu tamir ettirmişsin olmaz git sıfırını tak derseler o iş yatar.

kimse sizin kadar zengin olmak zorunda değil. kendiniz paranız yetiyosa gidin her tarafını yeniletin arabanızın. ama güvenliği tehlikeye atmadığı sürece(buranın altı çizilidir) kimseye ahkam kesmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: suicide

arkadaşın verdiği örneklerden
    " Diyelimki ekzozunuzun arka susturucusu eskidi ve siz yenisini oraya KAYNAK yaparak eklediniz! OLMAAAAAAAAAAAAAAAZ.
    Diyelimki aracının boyası çizik (olmaaaaz)
    iç döşemeni deri yaptırdın (olmaaaaaazz)
    Hele aracın 90 model öncesiyse hiç boşuna gitmeyin (olmaaaaaaz) "

gibi saçma sapan şeylerle milleti geri çevirirlerse, kan çıkar

çıktı zaten bitane Hans ın kafasını yardılar...

• quote:

olacak kardeşim, incelenecek tabii. araçlar tam bakımlı olmalı, garip ve iğrenç ses çıkartan egzostlar söktürülmeli, boyasız, macunlu araba olmamalı, ses sistemi insani sınırlarda olmalı... aracınızda modifiye yaptırıp milletin huzurunu bozacaksınız diye, her tarafı yamalı bohçaya dönmüş, lambası yanmayan arabayla trafiğe çıkacaksınız diye, ses tesisatını sonuna kadar açıp aklınız sıra hava atacaksınız diye bu milletin huzurunu kaçırmaya hakkınız yok. alışmışsınız tabii, eşden dosttan 20 yıllık yangın tüpünü alıp, 2 dakikada göstermelik araç muayenesine, yemedi herhalde...

arkadaşım tamam haklısın katılıyorum sana ama bu adamlar eşşeğin kuyruğuna su kaçırdılar.

fenni muayene ne demek 'bu aracın trafiğe çıkması uygunmudur değilmidir'

peki benim iç döşememin farklı olması yada arabamda pioner teyp olmasının trafiğe ne gibi bir zararı var onu anlatsana bana bi...

• quote:

Orjinalden alıntı: ehtebaala

quote:

olacak kardeşim, incelenecek tabii. araçlar tam bakımlı olmalı, garip ve iğrenç ses çıkartan egzostlar söktürülmeli, boyasız, macunlu araba olmamalı, ses sistemi insani sınırlarda olmalı... aracınızda modifiye yaptırıp milletin huzurunu bozacaksınız diye, her tarafı yamalı bohçaya dönmüş, lambası yanmayan arabayla trafiğe çıkacaksınız diye, ses tesisatını sonuna kadar açıp aklınız sıra hava atacaksınız diye bu milletin huzurunu kaçırmaya hakkınız yok. alışmışsınız tabii, eşden dosttan 20 yıllık yangın tüpünü alıp, 2 dakikada göstermelik araç muayenesine, yemedi herhalde...

arkadaşım tamam haklısın katılıyorum sana ama bu adamlar eşşeğin kuyruğuna su kaçırdılar.

peki benim iç döşememin farklı olması yada arabamda pioner teyp olmasının trafiğe ne gibi bir zararı var onu anlatsana bana bi...

bravo. işte çok doğru bir yorum...

• Ben yeni uygulamayı destekliyorum.İç döşemesi,müzik sistemi falan saçma ama şu far ayarlarını falan kontrol etsinler,gerekirse men etsinler.Az önce Bursa'dan geldim dünyaya şaşı bakıyorum.Araçların yarısından çoğunun far ayarı bozuk,sis farları hemen herkesin açık,ya şu sahte xenonlara ne demeli.Bu kadar saçmalık olamaz bir ülkede.Adam merceksiz(çakma diyorlar herhalde) xenonu yakmış etraf gündüz gibi ama ya diğer sürücüler,sırf bu yüzden özel muayene istasyonlarını destekliyorum...
  • quote:

quote:

İç döşeme konusunda araç 4 kişilik ise ve içeride sadece 2 koltuk var ise veya tersinde (van alınıp koltuk ekleyenler veya sandığın üzerini halı kaplayıp panelvanın içine kenara koyanlar ) vize alamazsın. Veya orjinal koltuklarını söküp ne olduğu belli olmayan, aracına uygun olmayan spor koltuk koyarsan bu da yanlış, ki bence bu durumda ruhsata işletebilmek için TÜV tarzı bir belge sisteminin uygulamaya konması lazım ki, kaliteli imal edilmiş ve sağlamca otomobile uygun bir şekilde monte edilmiş koltukları satın alıp otomobilimize taktırıp ruhsata işletebilelim.

Ama kurallarda senin döşemen kadife, sen niye deri yaptırdın diye birşey yoktur eminim...

Ayrıca kimse senin orjinal teybi söküp pioneer teyp taktırmana bir şey demez, ama sen arka bagajı iptal edip, belki otomobilin dinamiğini bile bozacak ağırlığa sahip, arka tarafı komple sub ve anfilerle doldurursan vize alman güçleşmeli, çünkü aracın bütün dinamiğini bozuyorsun ve aynı zamanda allah korusun bir kazada bu sistem bagajdan fırlayıp birilerine veya sana da zarar verebilir. Kaliteli sistemler uzman kişiler tarafından uygulanmalı ve uygunluğu ruhsata işlenebilmeli.

1980'li yıllarda 8-10 yaşlarındayken 1978 model Murat 131 otomobilimiz vardı, direksiyonu bizden önceki sahibi tarafından değiştirilmişti, küçük spor bir direksiyon takılıydı. Ve ruhsatın içinde bununla ilgili bir evrak vardı, polisler durdurduklarında, direksiyonu gördüklerinde babama "direksiyonun evrağı var mı" diye sorarlardı, o zamanlar ruhsata işletme diye bir olay vardı herhalde.

• quote:

Orjinalden alıntı: suicide

quote:

incelenecek tabii.
    araçlar tam bakımlı olmalı
    garip ve iğrenç ses çıkartan egzostlar söktürülmeli,
    lambası yanmayan arabayla

boyasız, macunlu araba olmamalı
    ses sistemi insani sınırlarda olmalı
    her tarafı yamalı bohçaya dönmüş

üst gruptakiler sana katıldıklarım, alttakilere cevabım şöyle

belki senin çok paran var ve macunla dolaşmıyosun, ama onu yapamayan gariban ne yapsın? sırf senin göz zevkin için belkide o araba ile kazandığı çoluğunun çocuğunun rızkını boyayamı versin? ses sistemi ne olursa olsun sonuçta bunu ne kadar açtığın önemli, bi hoparlör takıp çıkarmak bukadar mı zor sanıyosun? arabamın teybi bozuldu başka alıp taktım, orjinal değil ne olacak? yamalı bohça dediğin yine boya meselesi sanırım tekrar cevap vermiyorum.

sonuç olarak arabanın frenlerine, ışıklandırmasına, yürüyenine yani güvenlikle alakalı kısımlarına bakılması tabiki elzem bişey. ama aptal saptal şeylerle, yok o orjinal olacak, bunu tamir ettirmişsin olmaz git sıfırını tak derseler o iş yatar.

kimse sizin kadar zengin olmak zorunda değil. kendiniz paranız yetiyosa gidin her tarafını yeniletin arabanızın. ama güvenliği tehlikeye atmadığı sürece(buranın altı çizilidir) kimseye ahkam kesmeyin.

ben zengin değilim canım kardeşim. ama bu halk macunlu, yamalı araçlarla gezmeye mahkum değil. bizi bu hale getiren, dünyayı sadece kadınların saçını kapatmakla sınırlayan zihniyete oy veren geri kafalılar olduğu sürece beş paramız olmaz, macunlu, yamalı araçlarla gezmeye devam ederiz. "ses sistemi insani sınırlarda olmalı lazım" ifadesinin neresi yalnızca "orjinal teyp olmalı" anlamına geliyor? okuduğunu anlamaya çalış biraz, peşin fikirli olma. benim ahkam keseme gibi bir niyetim yok...

• quote:

quote:

istediğin marka teybi tak kardeşim bana ne, kime ne? ona ne, buna ne? sesini insanca at yeter. ben orjinal teyp olsun, yoksa olmaz demedim ki... yazdıklarımı iyice okusanıza.

• Bizim halk bulur bir yolu ..Dert etmeyin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.