Şimdi Ara

(ÇOK ÖNEMLİ) ARAÇ MUAYENESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bugün bir arkadaşım yanıma geldi ve aracını muayeneye sokamadığını söyledi. sebeb de aracında müzik sisteminin oluşuymuş.

Aslında söylemek istediğim araç muayene komisyonları özelleştirildi. Bizim Trabzon uda bir Alman şirket almış. Bu arkadaşlar öylesine ince eleyip sık dokuyorki, koltuk kılıfından aracın boyasına kadar herşeyi en ince ayrıntısına kadar inceliyor ve en ufak bir hata da, aksaklıkda muayeneye sokmuyor.
    Adamların elinde bütün araçların kataloğu var ve aracı bu kataloğa bakarak karşılaştırıyorlar. Herşeyi orjinal olacakmış.

Diyelimki ekzozunuzun arka susturucusu eskidi ve siz yenisini oraya KAYNAK yaparak eklediniz! OLMAAAAAAAAAAAAAAAZ. Gideceksin ekzozcuya ta motorun çıkışından itiibaren tüm ekzozu yeni alcaksın.

Diyelimki aracının boyası çizik (olmaaaaz) diyelimki orjinalden daha büyük jant lastik eldın (olmaaaaaz) iç döşemeni deri yaptırdın (olmaaaaaazz)

Hele aracın 90 model öncesiyse hiç boşuna gitmeyin (olmaaaaaaz)

Aslında amaç eski modeli geçmiş arabaları trafikten SİLMEK.

Arkadaşlar milyarlarca lira harcayıpta aracını modifiye eden arkadaşlar ne yapacak.

Türkiyede 90 model öncesi bisürü araç var. Bu garibanlar o araçları ne yapsın. Büyük şirketler Avrupadan ithal ettikleri araçları daha fazla satabilsin diye Avrupa Birliği Uyum Süreci adı altında böyle büyük bir tezgah kuruldu ve tıkır tıkır sessiz vede derinden ilerliyor.

Belki bugün bu konuyu fazla önemsemeyeceksiniz okuyup kapatacaksınız ama yarın aracınızın muayenesi geldiğinde ne yapacaksınız, aracınız bu sınavdan geçebilecekmi?

Ben Trabzon'da yaşıyorum ve burdaki uygulama böle. Diğer illerdeki uygulamalardan haberim yok ama İnşallah bu kadar katı değildir.

Düşüncelerinizi fikirlerinizi merakla bekliyorum.

• Bahsettiğiniz politika eski araçları trafikten silmek için yapılmıştır diye düşünmek tam olarak doğru değil.Ben size kısaca izah edeyim.
    Almanya'da bizim TSE'miz gibi bir sistem olan TÜV işlemekte.Motorlu araç muayeneleri de TÜV tarafından yapılıyor.
    Yine dediğiniz gibi muayene komisyonun ellerinde katalog vari bir liste var.Bunlar orada araçlarda bulunması gereken ana ve önemli unsurlar.
    Çok yüzeysel bir örnek vermek gerekirse elektriksel donanımın tam olarak çalışması.Kontrol ediliyor ve sorun yoksa tamam, ama bir patlak ampul bile muayeneden dönmenize neden oluyor.
    Fakat çok sıkı kuralları olan bu sistemde her şey kullanıcıların aleyhine mi? Hayır.Kurallara uyduğu sürece araçta -her türlü- değişiklik yapılabiliyor.
    Bu böyle olmasaydı, Alman dostlarımız model yılı 1950'lere varan Unimog'larını şu an kullanıyor olamazlardı. (www.unimog-community.de)
    Türkiye'ye de uzun vadede yerleşmesi istenen sistem budur.Şahsen bende destekliyorum, ortalıkta dolaşan egsozundan akıl almaz iğrençlikte bir ses ve duman gelen, her tarafı astarla duran, tek farı yanmayan araçlar olmaması için.

• bence bu uygulama tamamen araç satışlarını arttırmak büyük şirketlere pay çıkarmak için yapılmıştır.
    aslında uygulama mantıklı gelebilir ama önce Almanya'nın seviyesine ulaşmamız gerekir.(madem onlara özeniyoruz)
    şu soruları cevaplamamız gerekiyor:1-Bir Alman vatandaşıyla bir Türk vatandaşının geliri aynı mı?
    2-Almanyadaki yollarla Türkiye'deki yollar aynı mı?(örneğin bugün İzmir'e gittim yollar da bir tabeladır her yerde karşıma çıkıyor:BOZUK SATIH kardeşim ben vergimi vermiyor muyum?e bu yol şehirler arası yol değil mi?ee niye o zaman köy yolundan daha bozuk? güya yol yaptılar da övünüyorlar!)neyse sorulara devam edelim
    3-Almanya da arabadan alınan vergilerle Türkiye deki aynı mı?
    Bu sorulara evet demiyorsak Almanya daki kontrollerle Türkiye'deki kontroller aynı mı?sorusuna niye evet diyelim.
    Almanyada bir tane bozuk yol var mı da adam arabasını bozsun oradaki kontroller de tabi ki daha sıkı olacak.
    bence onlar kadar iyi bir gelirimiz yokken onlardan daha fazla para ödemek birazcık saçma.
    bunun altında başka bir şey aramamız lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozuk satıh

bence bu uygulama tamamen araç satışlarını arttırmak büyük şirketlere pay çıkarmak için yapılmıştır.
    aslında uygulama mantıklı gelebilir ama önce Almanya'nın seviyesine ulaşmamız gerekir.(madem onlara özeniyoruz)
    şu soruları cevaplamamız gerekiyor:1-Bir Alman vatandaşıyla bir Türk vatandaşının geliri aynı mı?
    2-Almanyadaki yollarla Türkiye'deki yollar aynı mı?(örneğin bugün İzmir'e gittim yollar da bir tabeladır her yerde karşıma çıkıyor:BOZUK SATIH kardeşim ben vergimi vermiyor muyum?e bu yol şehirler arası yol değil mi?ee niye o zaman köy yolundan daha bozuk? güya yol yaptılar da övünüyorlar!)neyse sorulara devam edelim
    Bu sorulara evet demiyorsak Almanya daki kontrollerle Türkiye'deki kontroller aynı mı?sorusuna niye evet diyelim.
    Almanyada bir tane bozuk yol var mı da adam arabasını bozsun oradaki kontroller de tabi ki daha sıkı olacak.
    bence onlar kadar iyi bir gelirimiz yokken onlardan daha fazla para ödemek birazcık saçma.
    yok artık devenin nalı, 97 model bi arabam var tabiki bazı yerlerinde boyası vs. si ilk günkü gibi değil. ama elektriğinde, yürüyeninde bi bozukluk ayarsızlık yok. haa ola ki muayene vermezde uğraştırırsalar çarparım biyere pert ettirir alırım kaskodan parasını bidahada araba falan alıp bu devlete eşek yüküyle vergi kaptırmam

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

yok artık devenin nalı, 97 model bi arabam var tabiki bazı yerlerinde boyası vs. si ilk günkü gibi değil. ama elektriğinde, yürüyeninde bi bozukluk ayarsızlık yok. haa ola ki muayene vermezde uğraştırırsalar çarparım biyere pert ettirir alırım kaskodan parasını bidahada araba falan alıp bu devlete eşek yüküyle vergi kaptırmam

Alıntıları Göster
    biz de böyledir işte kuralı getiririz ancak alt yapımız olmaz yollarımız düzeltilmez
    akaryakıt kalitesi artmaz
    bu arada istasyonlarda bir düzenleme yapılması lazımdı
    ancak buradaki olmazsa olmaz şartların güvenli araç kullanımı açısından değerlendirmesi nasıl oluyor
    yaşamak lazım bu tür muayeneye giren arkadaşlar anlatırsa öğreniriz
    http://forum.donanimhaber.com/m_20657278/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: meta80

biz de böyledir işte kuralı getiririz ancak alt yapımız olmaz yollarımız düzeltilmez
    akaryakıt kalitesi artmaz
    bu arada istasyonlarda bir düzenleme yapılması lazımdı
    ancak buradaki olmazsa olmaz şartların güvenli araç kullanımı açısından değerlendirmesi nasıl oluyor
    yaşamak lazım bu tür muayeneye giren arkadaşlar anlatırsa öğreniriz
    http://forum.donanimhaber.com/m_20657278/tm.htm

Alıntıları Göster
    beyler, filmli camı olan araçlara filmleri söktürülüyor mu? Bu uygulamada ön-arka film değişiyor mu?
    Bir de ön ve arkada düğmeyle çalışan neon lamba varsa söktürüyolar mı?
    Ama yeni uygulamaya göre bilen varsa yanıtlasın lütfen..

http://forum.donanimhaber.com/m_20942094/mpage_1/key_//tm.htm#20942094 burdan devam edebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadoww -- 6 Şubat 2008; 13:33:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bozuk satıh

bence bu uygulama tamamen araç satışlarını arttırmak büyük şirketlere pay çıkarmak için yapılmıştır.
    quote:

Orjinalden alıntı: bozuk satıh

tamamen katılıyorum ve destekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: oznklckp

quote:

Orjinalden alıntı: bozuk satıh

tamamen katılıyorum ve destekliyorum

Alıntıları Göster
    tabi alıştık aracı muaneye götürmeden ruhsatla bi tanıdıga halletmeye şimdi zor geliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: .IsTanBul.

tabi alıştık aracı muaneye götürmeden ruhsatla bi tanıdıga halletmeye şimdi zor geliyo

Alıntıları Göster
    arkadaşa katılıyorum.avrupaya özeniyoruz adamların herseyi 4-4lük diye....ama onlarınki gibi işleri kitabına uygun yapmaya gelince eriniyoruz.....ne de olsa aracı göstermeden ruhsatla yaptırmaya alıstık....
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdil83

arkadaşa katılıyorum.avrupaya özeniyoruz adamların herseyi 4-4lük diye....ama onlarınki gibi işleri kitabına uygun yapmaya gelince eriniyoruz.....ne de olsa aracı göstermeden ruhsatla yaptırmaya alıstık....

Alıntıları Göster
    Dün yaptırdım muayeneyi..

Motor numarası ile, ruhsatta yazanlar aynı mı diye kontrol etti.. Yangın tüpü, ilkyardım çantası ve çekme halatına baktı. O kadar..

Yer: Adana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.

Dün yaptırdım muayeneyi..

Motor numarası ile, ruhsatta yazanlar aynı mı diye kontrol etti.. Yangın tüpü, ilkyardım çantası ve çekme halatına baktı. O kadar..

Yer: Adana.

Alıntıları Göster
    Cam filimlerini ve neonları söktürtüyorlar.Araçta en ufak bir ezik bile olsa kabul etmiyorlar.
  • @ehtebala Ankara'ya yolunuz düşerse gelin burada halledin 5 dakkada
    ayrıntılar için:
    http://forum.donanimhaber.com/m_20780913/mpage_1/key_//tm.htm#20780913
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAGLARRR

@ehtebala Ankara'ya yolunuz düşerse gelin burada halledin 5 dakkada
    ayrıntılar için:
    quote:

Orjinalden alıntı: CAGLARRR

@ehtebala Ankara'ya yolunuz düşerse gelin burada halledin 5 dakkada
    ayrıntılar için:

tamam kardeşim yarın atlıyorum arabaya öbür gün Ankaradayım.

tabi yolda polis arabayı bağlamazsa

• quote:

Orijinalden alıntı: erdil83

Alıntıları Göster
    ne alakası var hocam ya, arabadaki teypten boyasındaki çizikten yada belki garibanın parasını verip düzelttiremediği göçükten kime ne? yürüyen aksamın, aydınlatmaların vs. kontrol edilmesi tabi ki çok güzel, ya da apaçi dediğimiz tarzda şahin doğancıları ortalıktan süpüreceklerse ona da tam destek. ama ufak tefek ve güvenlikle alakası olmayan işler yüzünden arıza çıkarırsalar burda art niyet ararım.
    quote:

Orjinalden alıntı: erdil83

• quote:

Orijinalden alıntı: suicide

ne alakası var hocam ya, arabadaki teypten boyasındaki çizikten yada belki garibanın parasını verip düzelttiremediği göçükten kime ne? yürüyen aksamın, aydınlatmaların vs. kontrol edilmesi tabi ki çok güzel, ya da apaçi dediğimiz tarzda şahin doğancıları ortalıktan süpüreceklerse ona da tam destek. ama ufak tefek ve güvenlikle alakası olmayan işler yüzünden arıza çıkarırsalar burda art niyet ararım.
    quote:

Orjinalden alıntı: erdil83

Alıntıları Göster
    ruhsat + 30 ytl...araca gerek yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Cam filimlerini ve neonları söktürtüyorlar.Araçta en ufak bir ezik bile olsa kabul etmiyorlar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

yok daha neler. hadi cam filmlerini kısmen anladık. hadi neonlarıda anladık. o en ufak ezik olunca neden kabul etmiyorlar anlamadım. böyle giderse dava yolu gözükür bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: SISU

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

yok daha neler. hadi cam filmlerini kısmen anladık. hadi neonlarıda anladık. o en ufak ezik olunca neden kabul etmiyorlar anlamadım. böyle giderse dava yolu gözükür bence...

Alıntıları Göster
    antalyada normal araclara pek onem vermıyorlar.ruhsata bakım motor numarasıyla karsılastırıyorlar sadece.

ama spor otomobıl ve transprter vıto tarzı araclara cok onem verıolar. transporter ve vıto VIP yapılmıssa ruhsatta ısletmemısse yapmıyor muaneyı.spor araclarda da body kit bile varsa aracda muyane yapmıyor.jantlara kadar ıncelıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

antalyada normal araclara pek onem vermıyorlar.ruhsata bakım motor numarasıyla karsılastırıyorlar sadece.

ama spor otomobıl ve transprter vıto tarzı araclara cok onem verıolar. transporter ve vıto VIP yapılmıssa ruhsatta ısletmemısse yapmıyor muaneyı.spor araclarda da body kit bile varsa aracda muyane yapmıyor.jantlara kadar ıncelıyor

Alıntıları Göster
    Beyler, bu iş özelleşti ve kısa zamanda tüm Türkiye ye yayılacak..
    Trabzon daki özelleşmiş firmada mesela, aracınızda macun var, boyatmazsanız muayeneden geçmiyor.
    Şirket aracının üzerindeki reklam amaçlı çıkartmalar veya yazılara laf demiyolar ama siz şirkette çalışan biri olduğunuz halde kendi özel aracınızda şirket reklamı içeren yazı-çıkartma varsa söktürüyolar.
    Araçta herhangi bir şekilde elektrik veya motor aksamda, lastiklerde en ufak hatada geri çeviriyolar.
    Mesela far ayarı yapılmamış diyolar, rot veya ön takımda sorun var diyolar ve muayeneye almıyolar.
    Bir süre tanınıyor, o süre içinde arızalar giderilmezse ödenmesi gereken muayene ücreti faizleniyor..
    Ben bunları öğrendim Trabzon da..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolverine -- 8 Şubat 2008; 10:29:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wolverine

Beyler, bu iş özelleşti ve kısa zamanda tüm Türkiye ye yayılacak..
    Trabzon daki özelleşmiş firmada mesela, aracınızda macun var, boyatmazsanız muayeneden geçmiyor.
    Şirket aracının üzerindeki reklam amaçlı çıkartmalar veya yazılara laf demiyolar ama siz şirkette çalışan biri olduğunuz halde kendi özel aracınızda şirket reklamı içeren yazı-çıkartma varsa söktürüyolar.
    Araçta herhangi bir şekilde elektrik veya motor aksamda, lastiklerde en ufak hatada geri çeviriyolar.
    Mesela far ayarı yapılmamış diyolar, rot veya ön takımda sorun var diyolar ve muayeneye almıyolar.
    Bir süre tanınıyor, o süre içinde arızalar giderilmezse ödenmesi gereken muayene ücreti faizleniyor..
    Ben bunları öğrendim Trabzon da..

Alıntıları Göster
    yapmıyorum muayene gidip bisiklet alacam. inadına onu modifiye edecem

• quote:

Orijinalden alıntı: ehtebaala

yapmıyorum muayene gidip bisiklet alacam. inadına onu modifiye edecem

Alıntıları Göster
    Offf of!
    Ne olacak halimiz?Bilen varsa söylesin arkadaşlar.Anlamıyorum Avrupa vatandaşı ile Türk vatandaşının yeri,sınıfı aynı mı?Millet parasızlıktan biniyor 90 modelden düşük araçlara.Tabiki çoğumuzun da dediği gibi apaçileri silecekse trafikten desteklerim de Türk vatandaşının da geliri biryere kadar.
    Geçenlerde bir haber programında Avrupalı emeklilerle Türk emekilerin maaşlarını karşılaştırıyorlardı.Adamlar 4.000 Pound'dan bahsediyor bizimkiler 600YTL.Gelde kıl olma...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.