Şimdi Ara

(ÇOK ÖNEMLİ) ARAÇ MUAYENESİ (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla ben bugun yaptırdım aracı gostermeden vizeden geçtik...

işin ehlini bilen arkadaşın varsa sorun olmuyor... vize kuyruguna bıle gırmedım.. araçta ses sıstemı camlarda film ne ararsan var
  • bugun cıkan haber arkadaslar sanırım ilk mesajı atan arkadas yanılmamıs eskisi gibi lakayıt olmayacak gibime geldi bu işler

''Doğuş Otomotiv, Akfen, TüvSüd konsorsiyumu tarafından kurulan ve Ağustos 2007 itibariyle araç muayene istasyonlarını işletme yetkisini 20 yıllığına devralan TÜVTURK, muayene sistemini ''Avrupa Birliği standartlarına uygun hale getirmeyi'' amaçlıyor. Yeni sistemde Avrupa genelinde kullanılan 96/96/AT yönetmeliği baz alınarak araç muayenesi yapılacak. Muayene, binek araçlar için 20 dakika, ticari araçlar için 40 dakika sürecek.

Fren tertibatından direksiyon sistemine, süspansiyon sisteminden egzoz emisyonuna kadar toplam 100 noktada kontrol ile araç muayenesi gerçekleştirilecek.

-4'lü değerlendirme kriteri olacak

Mevcut uygulamalardaki şase, motor, plaka ve görüntü kontrolü daha ileriye taşınacak, kontrol ve test cihazları kullanılarak araçların gerçek durumu ortaya konulacak.

Araç muayenesinde, ''kusursuz'', ''hafif kusurlu'', ''ağır kusurlu'' ve ''emniyetsiz'' olmak üzere, 4'lü değerlendirme kriteri bulunacak.Bunlardan kusursuz ve hafif kusurlu araçlara onay belgesi verilecek. Ancak hafif kusurlu araçlar için, kusurun giderilmesine yönelik eğitim ve destek sağlanacak. Kötü durumdaki araçlara ise onay verilmeyecek ve bir ay içinde gerekli tamiratın yaptırılması istenecek.Yeni sistemde trafiğe çıkış onayı alamayan araçlar, trafikten men edilecek.

-Araç, kendi bölgesinde muayene edilecek-

Şu ana kadar Trabzon ve Elazığ'da olmak üzere 2 ilde muayene istasyonlarını hizmete açan TÜVTURK, 2008 yılı sonuna kadar 81 ilde toplam 189 adet sabit muayene istasyonu kuracak. 81 adet gezici muayene istasyonu ile birlikte kurum, 270 noktada hizmet verecek.Yeni düzenlemeyle yönetmelik gereği aracın tescil edildiği ilin bağlı olduğu bölge sınırları içinde muayenesi yapılacak. Örneğin kuzey bölgesi dahilinde tescil edilen araç, güney bölgesinde muayene edilemeyecek.Eski sistemde olduğu gibi yeni alınan özel araçların ilk muayenesi 3 yıl sonra yapılacak. Daha sonraki muayene periyodu da 2 yıl olacak.Ticari araçların yeni alındıktan sonraki ilk muayene süresi de, yine 1 yıl olarak uygulanacak. Bu gruptaki araçların periyodik muayenesi de her yıl gerçekleştirilecek.''

hadi bakalım hayırlısı

• dogus otomotıve kım vermıs bu ısı ihale vs yapılmısmı cok merak edıyorum

aydın dogan beyyyyy gelsin paralarrr dimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: yavuzazgin

dogus otomotıve kım vermıs bu ısı ihale vs yapılmısmı cok merak edıyorum

işte konunun bam teline dokundun...
    kısaca açıklamak gerekirse millet eski araçları hurdaya çıkaracak ve yeni sıpsıfır araç alacak..

e paralar kimin cebine gidecek ???

tabiki benim cebime değil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gergy

Muayenenin amacı aracın trafiğe çıkmasının uygunluğunun kontrolüdür. Araç trafiğe çıkamayacak durumda ise yani tehlike arz edecek durumda ise elbette ki muayenesi yapılmayacaktır. Ama boyada çizik var, sinyalin orası çizilmiş bunlar trafiğe çıkmaya engel değildir. Ancak, müzik sistemi (ki belli bir ses seviyesinin üzeri yasaktır), modifiye egzoz (yine gürültü seviyesi) vb. uygulamalar kanunların belirttiği üzere muyenede esas alınabilir. Arabanın herşeyi orjinal olacakmış bahanesi de yanlış, araç modifiye edildi ise ve ruhsata işletildi ise hiçbir şekilde muyenede red edilemez. (aksi örnekler; siyaha boyanmış veya koyu renkli sinyal ve stop lambaları eskiden beridir muayenede red ediliyordu). Ruhsata işletme konusunda da bilindiği üzere kanunlara ve yönetmeliklere aykırı olanlar zaten işletilemiyor. 90 öncesi araçlar da muyene edilmek zorunda ancak emisyon değerleri yüksek ise muayene edilmeyecektir ki genelde 80'li 90'lı yılların izin verilen emisyon miktarları ile günümüz değerleri (Avrupa'da en azından) farklıdır. Kyoto protokolü çerçevesinde önümüzdeki yıllarda bu emisyon değerlerinin daha da düşürülmesi üzerine anlaşmalar yapıldığı medyada bildirilmişti. Olaya objektif bakmakta fayda görüyorum.

katılıyorum herkes kafasına göre bişeyler yapıyordu artık bi çeki düzen verilir

• doğuş oto ile aydın doğanın pek alakası yok ferit şahenk demek istedin heralde?
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

doğuş oto ile aydın doğanın pek alakası yok ferit şahenk demek istedin heralde?
    quote:

tam bilmiyorum o da olabılır ama aydın doganın da bır alakası vardı galıba yaaa

neyse sonucta bırılerı paralarına para katacak bızım sayemızde

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.