Şimdi Ara

çok ÖNEMLİ bir sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben bir adet macbook pro aldım 15" retina.8gb ram olan versiyonu almam gerekiyordu galiba.çünkü onun fiyatı uygundu ki 5000 lira verdim aldım.ancak bir baktım ki özelliklere 16 gb olan model.yani pahalı olanı sanırım.

imac de var evde ancak taşınabilir olması açısından bunu aldım.

şimdi bu macbook u bana yanlışlıkla veren yere gitmem için en az 2 günüm var ki bu daha iyi bir model,vermek işime gelmez.faturalandırılmamış bir macbook ise bunun garantisinde sorun yaşar mıyım?

seri numarasını girdim,tarih girdim bana 2 yıl sonrasına kadar garnati var yazdı internette ancak türkiye de fatura isterler mi yoksa sadece bilgisayarı götürünce durum çözülür mü?

• yüreğinin sesini dinlemelisin kardeş
  • yüreğimin sesini dinliyorum zaten. artık bu bilgisayar bende,gidip oraya bunu da konuşmak var da tatsız olaylar olacaktır.bu nedenle gitmem.gidip iş yerinde lisanslı ps yüklendi bir ton ıvır zıvır yüklendi,ben bilgisayarı kullanmaya başladım.artık açtım zaten kutusunu en basitinden.geri vermek gibi bir şey söz konusu olamaz da oraya gitmek de istemiyorum,adamlara bu durumu nasıl anlatırım ki yani?adam getir bilgisayarı der kavga çıkar.o konuda yapacak bir şey yok.fatura da diğer evde kaldı seri numaraları aynı mı diye bakmam lazım eğer ikisi de aynı ise süper.
  • bence sen olaydan habersiz kalmaya devam et.2 hafta içinde aradılar aradılar,aramadılarsa koy töte rahvan gitsin takıl kardeş.
  • 2 hafta geçti bile.benim derdim bu cihaz garanti kapsamında mı değil mi?hala aramadıklarına göre aslında almış olduğum ürünün aslını da almış olabilirim de iki versiyon var,biri 7000 e yakın biri 5000 fiyatı var.nasıl oldu bu iş anlamadım bir türlü.
  • Sanırım verirken oradaki personel karıştırdı, anladığım kadarıyla...

Bende Profesyonel foto mak. aldığımda yaşamıştım.. Body + standart kit lens li olanı almak istemiştim.. Kendilerince bana teşhir ürünü kakalamaya kalkmışlardı almadan önce bunu özellikle belirttiğim halde bunu farkedincede çok kızmıştım, arkadaş kendince kıvırdı yanlışlık karışıklık diğer personel karıştırmış diye cevirmeye felan kalmıştı ama... Sizin ürünün kutusu burada demişti. Alıp gitseydim evde içerisinde body+ kit lens yerine body artı daha pahalı geniş açılı 200 mm lens çıkıyormuş.. Orada tüm içeriği tekrar kontrol ettiğimde farketmiştim, onda bile elemanlar yine farketmedi alıp gitsem giderdim.. Sonra bu pakette de benim istediğimden daha pahalı bir ekipman var diye uyardım öyle farkettiler.. İlki teşhir ürünü bu daha pahalı ekipman gevşek tavırlarıda görünce almadan çıkıp gitmiştim..

Dostum kısacası sen her ne kadar işime gelmez, uğaraşamam şöyle böyle desende belli ki içinde bir huzursuzluk oluşmuş ki burada da farklı bir fikre danışmak için yazmışsın... Yani için rahat değil... Ve haklısında bi sürü veri yüklemişsin kendi profil ve kullanım şekline göre yüklemeler düzeni kurmuşsun ama ... Sonuçta içinde bu karışıklığı farkedip elinde daha pahalı bir ürün olsada için rahat değil...

Bence ara ve telefonda yada oraya giderek durumu bildir böyle bir hata yaptıklarını sorumlusunun onlar olduğunu vede ekle ben bir çok kurulum yaptım yeni pc imde düzenimi kurdum birdaha bunu düzeltim yeniden bunları yapmakla vakit kaybetmeyeceğini yaptıkları bu hatanın en ufak ceremesini çekmeyeceğini belirt... Ya bunu kabul edecekler hata arkadaş mağazanın zararı varsa o yükümlenecek, ki müsteri memnuniyeti öneml burada yada 2000 TL mi fiyat farklı var en fazla bir adım atarak bu farkın çok az bir miktarını öde yada en fazla yarısını oluşan hatayıda onlar yükümlensin buda içinin rahat etmesi için ki sonradan içini gıcıklamasın vicdanen rahatsız olma...

Şu an bu fazla rahatsız etmesede zaman ilerledikçe o vicdan muhakemesi huzursuz eder seni

• Mac'ler de donanım aynı olduğundan harddiskleri değiştirerek başka hiçbirşey yapmadan kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer değiştirmek isterlerse yapacağınız tek şey iki bilgisayarın harddiskini takas etmek.

Eğer Bilgisayarınızın harddiski değişmiyor ise (retina macbook gibi). o zaman da harddiski bir usb diske klonlayıp, sonra oradan da diğer bilgisayara klonlayabilirsiniz. (Carbon Copy diye aratırsanız ücretsiz bir uygulama)

Yani eğer tek derdiniz yüklü verileri birdaha yüklemek istememek ise zaten mac lerde böyle bir sıkıntı yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.