Şimdi Ara

çok sıkıntılı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi bir fen lisesi mezunuyum ilk girişimdi bu sene. Ygsde Türkçe ve matematikte batırdım ve ygs 2 12k geldi çok üzüldüm arkadaşlarımdan da çok geri kalmıştım üzüntüden çok geç başladım çalışmaya ama zaten öyle çok çalışan bir insan da olmadım hiç.Test mantığım var o yuzden yapacağımı yapıyodum ve özel ders filan aldım.Matematiğim fenime göre hep daha kötüydü ama bugün daha beterdi ne oldu anlamadım elim titredi resmen telaş,panik yetiştirerememe hepsi oldu bir ara keşke bayılsamda bahanem olsa bari dedim.Çünkü ailem çok iyi bana karşı hiç karışmazlar üzmezler bende iyi bir sonuçla çıkmak istedim karşılarına.Matematikten 15 boşum geometriden 10 boşum var yanlışlara da bakmadım.ikisinden de 4-5 er toplam 8-9 yanlış gelir.Kısaca bittim üst üste başarısızlıklar yıktı beni.Sanki her sınavda böyle olacakmış gibi hissediyorum hedefim ilk 8k idi ama şimdi 20k dan düşmemeyim diyorum.Mutlu gözükmeye de çalışıyorum ama biliyorum fende ne kadar iyi olabilirim ki .Psikolojim böyle işte özgüven kalmadı..Halimden anlayan varsa tavsiye bekliyorum

• yok mu cevap verecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: moruçlukalem

iyi bir fen lisesi mezunuyum ilk girişimdi bu sene. Ygsde Türkçe ve matematikte batırdım ve ygs 2 12k geldi çok üzüldüm arkadaşlarımdan da çok geri kalmıştım üzüntüden çok geç başladım çalışmaya ama zaten öyle çok çalışan bir insan da olmadım hiç.Test mantığım var o yuzden yapacağımı yapıyodum ve özel ders filan aldım.Matematiğim fenime göre hep daha kötüydü ama bugün daha beterdi ne oldu anlamadım elim titredi resmen telaş,panik yetiştirerememe hepsi oldu bir ara keşke bayılsamda bahanem olsa bari dedim.Çünkü ailem çok iyi bana karşı hiç karışmazlar üzmezler bende iyi bir sonuçla çıkmak istedim karşılarına.Matematikten 15 boşum geometriden 10 boşum var yanlışlara da bakmadım.ikisinden de 4-5 er toplam 8-9 yanlış gelir.Kısaca bittim üst üste başarısızlıklar yıktı beni.Sanki her sınavda böyle olacakmış gibi hissediyorum hedefim ilk 8k idi ama şimdi 20k dan düşmemeyim diyorum.Mutlu gözükmeye de çalışıyorum ama biliyorum fende ne kadar iyi olabilirim ki .Psikolojim böyle işte özgüven kalmadı..Halimden anlayan varsa tavsiye bekliyorum

Sinav zordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

iyi bir fen lisesi mezunuyum ilk girişimdi bu sene. Ygsde Türkçe ve matematikte batırdım ve ygs 2 12k geldi çok üzüldüm arkadaşlarımdan da çok geri kalmıştım üzüntüden çok geç başladım çalışmaya ama zaten öyle çok çalışan bir insan da olmadım hiç.Test mantığım var o yuzden yapacağımı yapıyodum ve özel ders filan aldım.Matematiğim fenime göre hep daha kötüydü ama bugün daha beterdi ne oldu anlamadım elim titredi resmen telaş,panik yetiştirerememe hepsi oldu bir ara keşke bayılsamda bahanem olsa bari dedim.Çünkü ailem çok iyi bana karşı hiç karışmazlar üzmezler bende iyi bir sonuçla çıkmak istedim karşılarına.Matematikten 15 boşum geometriden 10 boşum var yanlışlara da bakmadım.ikisinden de 4-5 er toplam 8-9 yanlış gelir.Kısaca bittim üst üste başarısızlıklar yıktı beni.Sanki her sınavda böyle olacakmış gibi hissediyorum hedefim ilk 8k idi ama şimdi 20k dan düşmemeyim diyorum.Mutlu gözükmeye de çalışıyorum ama biliyorum fende ne kadar iyi olabilirim ki .Psikolojim böyle işte özgüven kalmadı..Halimden anlayan varsa tavsiye bekliyorum

Okuldan kaç gelecek ve ygs1 ne? Söylersen belki yardımcı olabilirim.

• 90-91 civarı ortalamam gelir ygs 1 13k .tıp istiyodum
  • quote:

90-91 civarı ortalamam gelir ygs 1 13k .tıp istiyodum

Okuldan 54 geliyor iyi bence mati geoyu yapamadım diye çok üzülup takılma mf3te önemli olan fen hemen başla tekrar iyi yaparsam 26sar mesela dis hekimliği olur bence.

• bende feni umut ediyorum tıp imkansız gibi dişi de hiç düşünmedim hayatımda.çünkü ben hep doktor olmak istedim ve sadece şehir seçmek için sınava giricem diye düşünmüştüm şu geldiğim duruma bak.sınavda yaşadıklarımı bir ben bilirim bir de Allah bilir tıp için ikinci yılı bekleyemem aynı şeyleri yaşayamam kabus gibiydi.sisteme bak sırf bu yüzden istemediğim mesleği yapıcam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tıp istiyorsan geometrinin önemi, mühendislik isteyenler için biyolojinin önemiyle aynı. Yani geometri çok etkilemez seni MF-3'de. Fen sınavındaki 3 dersin 3'ü de etkili MF-3 için.
  • bir de şeyden tavsiye bekliyorum.sınavlarda son 15-20 dakikada hiçbir soruya bakamıyorum elim titriyor.fizikte de hep sonlara doğru boşlarımı kapatıyorum denemelerde yani sınavda bunu aşmalıyım.ne yapabilirim bunu engellemek için diyelim 7 boşum var son 20 dakika neyi yapabileceğimi kestiremiyorum her soruya 10 saniye bakıyorum yapamam diyorum bi telaş bi panik
  • Ben hayatımda ne sbs ler ne okuldaki yazılılara doğru düzgün çalışan birisi değildim Ama bu sene bası artık büyüdük bazı şeylerin önemi arttı dedim kendi kendime ve oturdum bu yıl bnm için insan üstü bir çalışma sergiledim(bana göre) ygs çok geliştirdm denemlerde +150 lere basladım derken sınava girdim 2 soru üst üste boş olnca elim ayagm titedi ygs de 128 net yaptm sonra hevesim özgüvenm herseyim mahvoldu sıkıla sıkıla lys çalıstm bu sınava tam herseyi toprladm diye girdim gene hüsran oldu sennkine yakın netler yaptm sonucta ygs 11k bu sınavla kimblr daha geri atacak.

Bunları niye yazdm durmumuz benzer (sıralma olarka net olarak) ama artık her şey geçti üzülmenin hiçbir alemi yok bu sınava kaç bin kişi giriyor herkes istedigini elde edemiyor tabiki hayat iyi bir bölüm okumak yada tıp okumaktan ibaret değil tabiki bizler çok istiyoruz kazanmayı ama kazanamayıncada hayat bitmiyor çevrenizdekilere bakın hiç mi lise mezunu yada orta okul mezunu olup saygın olan yada ekonomik durumu iyi olan adam yokmu mutlaka vardır O yüzden hayat bitmiş değil bukdr özgüvensizlige başarıszlıga ragmen(çalışmama göre) gene fen sınavına calısam yaptım yaptım yapmadım hayatıma değşik şekilde yön vereceğim sanda aynısını öneriyorm bu hayatta üzülecek son şeyin sınav oldugunu dün anladım.

Umarım senide kendine getirmiştir Tamamen düşündüklerimi ve gördüklerimi yazdım tabi YANILIYOR DA OLABİLİRM bunu zaman gösterecek.

• cidden kendime geldim başarılı bir diş hekimide olabilirim önemli olan mutluluğum ne para ne de başka bir şey.çünkü ailemde şaşkın hiç heyecanlı değildim ben sbsye yazılıya girer gibi girmiştim normalde de baya rahat bir insanım.ne hale geldim.fene çalışıyorum ama çalışırken bile telaş oluyorum yetiştiremicem diye :) sınavdan sonra inşallah normale dönerim.
  • quote:

cidden kendime geldim başarılı bir diş hekimide olabilirim önemli olan mutluluğum ne para ne de başka bir şey.çünkü ailemde şaşkın hiç heyecanlı değildim ben sbsye yazılıya girer gibi girmiştim normalde de baya rahat bir insanım.ne hale geldim.fene çalışıyorum ama çalışırken bile telaş oluyorum yetiştiremicem diye :) sınavdan sonra inşallah normale dönerim.

Bak o son 10 15 dakika panik yapmak konusunda sana önerim şu. Madem fen sınavında 30 35 dakikada çözüyorsun ve 10 15 dakikan kalıyor. Bu kadar acele çözmemeye çalış. Zaten yetismiycek bir sinav değil kendini böyle rahatlat. Mesela ilk 8 soruyu yaptin 9. soruda zorlandın, hemen boş bırakıp geçme. Biraz daha uğraş. Yani sınavı 42 43 dakikada bititirsin böyle yaparsan ama sinav bittiğinde 2 3 boşun kalir en fazla. 2 3 boşunun kalması da seni o kadar panikletmez dönüp rahatça bakabilirsin onlara da. Biraz daha ugras derken tabi ki 3 5 dakikayi kastetmiyorum. Hani 30 40 saniye ugrastiysan 20 30 saniye daha üstünde dur. Sen bilirsin tabi ama ben senin yerinde olsam böyle bir şey denerdim.

Ayrıca tıp tıp diye bu kadar kafa takmak çok yanlış bence. Sadece senin için değil genel olarak söylüyorum. Doktorlar çok para kazananiliyor evet. Ama şunu da düşün. Ben ilk 3 bine ilk 5 bine girip de 10bin 11bin de ki dişleri tercih eden çok kişi tanıyorum. Eğer iyi bir diş hekimi olursan ortalama bi doktordan daha az yorularak daha az ugrasarak (okul zorluğu açısından) daha fazla para kazanabilirsin. Benim teyzem ve eşi doktor onlar bana iki yıldır ne zaman tıp desem boşver tipi falan dis hekimi ol diyorlar. Bi bildikleri vardir herhalde

• quote:

cidden kendime geldim başarılı bir diş hekimide olabilirim önemli olan mutluluğum ne para ne de başka bir şey.çünkü ailemde şaşkın hiç heyecanlı değildim ben sbsye yazılıya girer gibi girmiştim normalde de baya rahat bir insanım.ne hale geldim.fene çalışıyorum ama çalışırken bile telaş oluyorum yetiştiremicem diye :) sınavdan sonra inşallah normale dönerim.

Bak o son 10 15 dakika panik yapmak konusunda sana önerim şu. Madem fen sınavında 30 35 dakikada çözüyorsun ve 10 15 dakikan kalıyor. Bu kadar acele çözmemeye çalış. Zaten yetismiycek bir sinav değil kendini böyle rahatlat. Mesela ilk 8 soruyu yaptin 9. soruda zorlandın, hemen boş bırakıp geçme. Biraz daha uğraş. Yani sınavı 42 43 dakikada bititirsin böyle yaparsan ama sinav bittiğinde 2 3 boşun kalir en fazla. 2 3 boşunun kalması da seni o kadar panikletmez dönüp rahatça bakabilirsin onlara da. Biraz daha ugras derken tabi ki 3 5 dakikayi kastetmiyorum. Hani 30 40 saniye ugrastiysan 20 30 saniye daha üstünde dur. Sen bilirsin tabi ama ben senin yerinde olsam böyle bir şey denerdim.

Ayrıca tıp tıp diye bu kadar kafa takmak çok yanlış bence. Sadece senin için değil genel olarak söylüyorum. Doktorlar çok para kazananiliyor evet. Ama şunu da düşün. Ben ilk 3 bine ilk 5 bine girip de 10bin 11bin de ki dişleri tercih eden çok kişi tanıyorum. Eğer iyi bir diş hekimi olursan ortalama bi doktordan daha az yorularak daha az ugrasarak (okul zorluğu açısından) daha fazla para kazanabilirsin. Benim teyzem ve eşi doktor onlar bana iki yıldır ne zaman tıp desem boşver tipi falan dis hekimi ol diyorlar. Bi bildikleri vardir herhalde

• şu an yorgun olduğumdan mıdır bilmiyorum ama hiçbir meslek çekici gelmiyor çalışmak istemiyorum ki ileride :) nasıl meslek seçicem kim bilir.tıpı çok istediğimi zannediyodum ama şimdi elimden kaçınca o kadar da istemediğimi fark ettim off şu yaşta uğraştığımız işlere bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.