Şimdi Ara

Çok Soru Çözünce Çalıştığınızı mı Sanıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Derece yapacak adamın şuan forumda ne işi olacak acaba??
  • Soru çözmeyin diye bir söylemim yok,her söylediğim doğru diye bir şey yok,hepinizin fikirlerini de değerli buluyorum.

Test tabii ki en hızlı tekrar şeklidir,her konunun kendine has belli soru kalıpları vardır bunları bildiğiniz takdirde kendinizi ilk 100000 içinde bulursunuz,zayıf bir öğrenci için hiç fena bir derece değil.

Dersanede orada burada teste boğuluyorsunuz.Ben fark yaratmak isteyenlere püf bir nokta sundum.Gerisi size kalmış.

Ösym zamanı kullanabilme yeteneğini de ölçüyor evet ama öss birincisiyle 10000. adam aynı anda bitiriyorlar sınavı. elemek istediğiniz adamları ösymnin aralara serpiştirdiği zorluk skalası yüksek soruları yaparak geçebilirsiniz.

"Lys ile öss yi kıyaslama " diyen arkadaşım lys zor olabilir ama bunun önemi yok,daha adil bir sınav şuanki,daha çok soruyla daha doğru bir sıralama yakalıyorlar.Konuyla da uzaktan yakından ilgisi yok canın yazmak istedi heralde

Bu şekilde çalışınca Hacettepe yi kazanacaksınız diye birşey yok.Potansiyelinizi ortaya çıkarmanıza yardımcı olmak istedim :)

• o avatar ne la öyle daha iyi göreblmek için pc ye geçtim

aynen bende katılıyorum ama lys için.ygsde sadece hız önemli arkadaş bunu bilir bunu söylerim sınava gircek 11 lerde ygs için en en önemli olan hız.
    ama lysye gelince iş kolay bilmek yeter.he hızda önemli ama en azından bilgi için harcadığımız saatler hız kazanmak için çalışanlar yüzünden heba olmaacak lys de. ama gelgelim ki ygsden sonra doğru düzgün çalışamıyorum

niçki minac

ank_yer_6 der kaçarım

• Bir şeyi anlamak istemediğinizde beyin hariç her yer çalışıyor yani. Adam dememiş test çözmeyin sadece konuları ÖZÜMSEYİN demiş. Madem çok soru çözmekten geçiyor bu iş sadece, bu sene neden tüm dh deli gibi ygs çalıştıktan sonra laiklik mi ticaret mi tutarlılık mı yok fende fazla çıkan yanlışlar gibi konuları açtınız. Az çalışan da çok çalışan da aynı hatalara düşmüştü %90 demek ki o %10 luk kısım doğru yapıyor. Nasıl yapıyor bunu bir analiz edin... Yani o sorular kitapta bulunmuyor gerçekten çeldirici ve onlar ona rağmen doğru yapmış demek ki derece için çok çalışmak değil çok anlamak önemli olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Arkadaş doğru diyor. Hep aynı tarzda 500 soru çözmek sizin o konuyu anladığınızı göstermez. Test kitaplarında aynı tarzda gördüğüm soruları direk eliyorum. 2. dereceden denklemler mesela çözdüğüm kitapta 80-90 soru vardı içinden sadece 20 sorusunu çözdüm ve o konu tamamen bitti. Geriye kalan 60 soru o 20 sorunun tamamen aynısı sadece sayılar farklı. Sayıları farklı olduğu için o soruyu çözmen sana yeni bir şeyler katmıyor boş yere bütün kitabı bitirmeye çalışmayın bence zamanınıza yazık zaten kalmış 50 gün. Konuları olabildiğince hızlı ama bir o kadar da anlayarak bitirip sürekli deneme çözerek kendimizi geliştirmeliyiz. Diğer türlü ne kadar soru bankası bitirirsen bitir o işine yaramayacak.

Helal sincap böyle devam

• yav he he

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • söylediklerin bence sözel dersler için çok doğru ama uygulamalı dersler olan matematik geometri fizik gibi dersleri soru çözmeden kavramak bence çok zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugrulmd

Konuyu doğru dürüst anlamadan test kitaplarını bitiricem diye kasan gençlere tavsiyem,boşa kürek çekiyorsunuz.Zamanınıza yazık.

Özellikle de derece isteyen arkadaşlar,ösym her sınavda orijinal sorularla ilk 1000-2000 gibi en kaymak tabakaları çok rahatlıkla elimine eder.

Çok soru çözen değil konuların detaylarını kavrayabilen konulara kafa yoran düşünen algısını açan öğrenci kazanır.

2008 öss ye girdim.Okulu 40. bitirdim.İl birincisi oldum.120 sayısal sorudan 119 doğru yaptım.Sınav bitiminde arkadaşlarım bitirdikleri kitapları toplayıp poz verdiler.Ben dersaneye getirip geri teslim ettim boş test kitaplarını .Sınav birincilerine bakarsanız hep benzer açıklamalar duyarsınız zaten.Övünmek için değil dediklerimin değerini kavrayabilmeniz için söylüyorum.

sa abicim ben 10.sınıfımda sence 9 ve 10 u bu yaz tekrar edıyımmı?ettıkden sonra soru bankasıyla pekıstırıyımmı?zamanım kalırsa 11.sınıf kıtapları çöziyimmi??
    + olarak dil ve anlatım + ingilizce calıscam + kıtap okuma (haftada 1)

• Katiliyorum konu calismak soru cozmekten daha onemli ama pratik olmakta onemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Arkadaş doğru diyor. Hep aynı tarzda 500 soru çözmek sizin o konuyu anladığınızı göstermez. Test kitaplarında aynı tarzda gördüğüm soruları direk eliyorum. 2. dereceden denklemler mesela çözdüğüm kitapta 80-90 soru vardı içinden sadece 20 sorusunu çözdüm ve o konu tamamen bitti. Geriye kalan 60 soru o 20 sorunun tamamen aynısı sadece sayılar farklı. Sayıları farklı olduğu için o soruyu çözmen sana yeni bir şeyler katmıyor boş yere bütün kitabı bitirmeye çalışmayın bence zamanınıza yazık zaten kalmış 50 gün. Konuları olabildiğince hızlı ama bir o kadar da anlayarak bitirip sürekli deneme çözerek kendimizi geliştirmeliyiz. Diğer türlü ne kadar soru bankası bitirirsen bitir o işine yaramayacak.

Helal sincap böyle devam

Git ders çalış la uyma bana gezme buralarda

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.