Şimdi Ara

Çok Soru Çözünce Çalıştığınızı mı Sanıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu doğru dürüst anlamadan test kitaplarını bitiricem diye kasan gençlere tavsiyem,boşa kürek çekiyorsunuz.Zamanınıza yazık.

Özellikle de derece isteyen arkadaşlar,ösym her sınavda orijinal sorularla ilk 1000-2000 gibi en kaymak tabakaları çok rahatlıkla elimine eder.

Çok soru çözen değil konuların detaylarını kavrayabilen konulara kafa yoran düşünen algısını açan öğrenci kazanır.

2008 öss ye girdim.Okulu 40. bitirdim.İl birincisi oldum.120 sayısal sorudan 119 doğru yaptım.Sınav bitiminde arkadaşlarım bitirdikleri kitapları toplayıp poz verdiler.Ben dersaneye getirip geri teslim ettim boş test kitaplarını .Sınav birincilerine bakarsanız hep benzer açıklamalar duyarsınız zaten.Övünmek için değil dediklerimin değerini kavrayabilmeniz için söylüyorum.

• tugrulmd T kullanıcısına yanıt
    haklsınız önemli olan niteklikli soru çözmek.konuyu kavramak
  • Soru cozmeden nasil anlayicagiz konuyu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onemli olan cok calismak degil, onemli olan konuyu bilmek degil, onemli olan soru cozmek degil. Herkes farkli sey soyler. Size ne arkadasim karismayin bizim hayatimiz bizim secimlerimiz!

• Yalnız bir de şöyle bir durum var: Bazı insanlar sürekli konu çalışarak kavrar konuyu.
    Bazı insanlar da biraz konu üzerinde durup test çözerken notlarına vs. bakarak hatırlayıp çözer. Herkesin algısı farklıdır.
  • Yazıdan soru çözmeyin anlamı nasıl çıkardınız merak ediyorum.

Aslında yazıda dikkatini çekmek istediğim öğrenci kitlesi dereceye zorlayan arkadaşlara idi,genel bir açıklama gibi anlaşılmasın.Sonuçta ilk 200000 e girmeye çalışan insanlar da var tabii ki onlar ne çalışsa yarar zaten

Ösym nin soruları gerçekten başarılı,ve belli başlı sorular var ki kars tıbba değil hacettepe ye girmenizi sağlayacak.Testlerde edinemeyeceğiniz bir vizyona sahip olmanız gerekiyor bu soruları kaçırmamanız için.
  • dostum nasıl kavrayacaz konuyu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dattiri dat dat kullanıcısına yanıt
    Konu anlatımı iyi olan bir kitap alın.

Konunuza iyi odaklanarak,tüm cümlelerin mantığını kavrayarak çalışın.

Bitirdiğinizde teste başlayın,ilk yapamadığınız soruda geri dönün ve konunun soruyla ilgili bölgesini tekrar aynı ciddiyetle çalışın.

tekrar teste devam edin ve takıldığınız an aynı şeyi yapın,tekrar kitabı elinize alın sorunun geçtiği bölümü çalışmaya başlayın

Bildiğinizi zannedip aslında çok şey kaçırdığınızı farkedeceksiniz ve öğrenmeye başlayacaksınız.

Test çözmekten daha yorucudur ama başarı detaylarda gizlidir bunu unutmayın.Çözemediğiniz tek bir soru aslında o konuya hakim olmadığınızı gösterir.

"İsteyen istediği gibi çalışır kardeşim sanane" diyen arkadaşım ilgini çekmediyse kendi bildiğin yoldan devam edebilirsin,sonuçta hiçbirinizi tanımıyorum ve birinizden birinin daha iyi yer kazanmasının bana hiçbir karı yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tugrulmd

Konu anlatımı iyi olan bir kitap alın.

Konunuza iyi odaklanarak,tüm cümlelerin mantığını kavrayarak çalışın.

Bitirdiğinizde teste başlayın,ilk yapamadığınız soruda geri dönün ve konunun soruyla ilgili bölgesini tekrar aynı ciddiyetle çalışın.

tekrar teste devam edin ve takıldığınız an aynı şeyi yapın,tekrar kitabı elinize alın sorunun geçtiği bölümü çalışmaya başlayın

Bildiğinizi zannedip aslında çok şey kaçırdığınızı farkedeceksiniz ve öğrenmeye başlayacaksınız.

Test çözmekten daha yorucudur ama başarı detaylarda gizlidir bunu unutmayın.Çözemediğiniz tek bir soru aslında o konuya hakim olmadığınızı gösterir.

"İsteyen istediği gibi çalışır kardeşim sanane" diyen arkadaşım ilgini çekmediyse kendi bildiğin yoldan devam edebilirsin,sonuçta hiçbirinizi tanımıyorum ve birinizden birinin daha iyi yer kazanmasının bana hiçbir karı yok :)

Hocam tavsiyen için çok sağol

• tugrulmd T kullanıcısına yanıt
    katılıyorum tanımlar çok önemli ama pratik yaparak hız kazanma ve çeşit görmek için sorular da çok önemli
  • Ben katilmiyorum arkadasa. Hangi konu olursa olsun soru cozmuyorsaniz o konu ucar gider. Sen konu calisip mantigini kavramissindir bence bol soru cozerek kavramak daha kalici ve daha hizli dusunmeye sevk eder. Zaten osymnin taktigi bu. Adamlar senin bilgini degil, bildigin seyleri kisa surede stres ve baski altinda nasil kullandigini olcmek istiyorlar.Bilgilerini hizli kullanmak bence bol bol soru cozmekten gecer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oscarkuveyt -- 25 Nisan 2014; 18:47:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oscarkuveyt

Ben katilmiyorum arkadasa. Hangi konu olursa olsun soru cozmuyorsaniz o konu ucar gider. Sen konu calisip mantigini kavramissindir bence bol soru cozerek kavramak daha kalici ve daha hizli dusunmeye sevk eder. Zaten osymnin taktigi bu. Adamlar senin bilgini degil, bildigin seyleri kisa surede stres ve baski altinda nasil kullandigini olcmek istiyorlar.Bilgilerini hizli kullanmak bence bol bol soru cozmekten gecer.

+1

• Umarim öss ile lys'yi kiyaslamiyorsunuz geçmiş yillarda çıkan sorular cidden kek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bakkalcılıkcı

Umarim öss ile lys'yi kiyaslamiyorsunuz geçmiş yillarda çıkan sorular cidden kek.

+1

• aynen çözmeyin şınav çekin sene sonunda zaten fiziksel yeterlilik sınavı var
  • Arkadaşa katılıyorum ve gördüğüm kadarıyla yanlış anlaşılmış. Konuyu adam gibi kavramadan 200 soru çözeceğinize konuyu kavrayıp 50 soru çözseniz daha verimli olur diyor. Mesela adam soru soruyor kaldırma kuvvetiyle ilgili. Diyorum ki yüzen sıvılarda kaldırma kuvveti cismin ağırlığına eşittir bunu biliyor musun? Yok diyor. Böye tiplerden olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTrM

Arkadaşa katılıyorum ve gördüğüm kadarıyla yanlış anlaşılmış. Konuyu adam gibi kavramadan 200 soru çözeceğinize konuyu kavrayıp 50 soru çözseniz daha verimli olur diyor. Mesela adam soru soruyor kaldırma kuvvetiyle ilgili. Diyorum ki yüzen sıvılarda kaldırma kuvveti cismin ağırlığına eşittir bunu biliyor musun? Yok diyor. Böye tiplerden olmayın.

Hocam genel bir formul olsun. Atiyorum iste n.(n+1)/2 . sen bu formulu istedigin kadar bil. Eger formulu kullanacagin soru tipi az olursa dusunme acin dar olur. Konu calismanin sagladigi verim tabi ki yadsinamaz lakin formulle alakali 1 cozmek yerine 10 cozmek osymnin ayagini kaydirma ihtimalini azaltir diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dattiri dat dat

dostum nasıl kavrayacaz konuyu

Benimde tanidigim son sene lys 2. si var. Birseyler anlatmaya calistin ama tam olmadi. Zaten konuyu tum hatlariyla bilmen gerekir. Fakat sadece konu calismayla bir ise yaramaz. Yani hicbir kitapta konunun tum detaylari yok bir kere soruda cozerken aa buda varmis diyorsun ve ogreniyorsun. Nitelikli soru kismi dogru ama nitelikle soru dedigin insani dusundurmeli ve boyle sorulara gelmeden once o cok basit gereksiz denilen sorular cozulmeli. Sonra temelden dokulme olmasin diye. Unutma her soru tarzi bir digerine farkli dusumme saglar.

• Arkadaş doğru diyor. Hep aynı tarzda 500 soru çözmek sizin o konuyu anladığınızı göstermez. Test kitaplarında aynı tarzda gördüğüm soruları direk eliyorum. 2. dereceden denklemler mesela çözdüğüm kitapta 80-90 soru vardı içinden sadece 20 sorusunu çözdüm ve o konu tamamen bitti. Geriye kalan 60 soru o 20 sorunun tamamen aynısı sadece sayılar farklı. Sayıları farklı olduğu için o soruyu çözmen sana yeni bir şeyler katmıyor boş yere bütün kitabı bitirmeye çalışmayın bence zamanınıza yazık zaten kalmış 50 gün. Konuları olabildiğince hızlı ama bir o kadar da anlayarak bitirip sürekli deneme çözerek kendimizi geliştirmeliyiz. Diğer türlü ne kadar soru bankası bitirirsen bitir o işine yaramayacak.
  • Konu soru cozerek pratikleşmez mi hocam? Tabi sizinde bildiginiz vardır ama bence konu cok cok soru cozerek prtaikleşir.Sen mantıgı anlayabılırsın 10 soruda ama ben 100 soruda anca anlayabilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.