Şimdi Ara

Çok Soruldu Ama Böylesi değil!...Desktop vs Laptop.. Acaba Hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

INTEL Q9450 CORE 2 QUAD 2.66 GHz Socket 775 12MB, 1333 MHz 333 $
    GIGABYTE X48T-DQ6, X48, DDR3, 2XPCIExp, Socket 775, Core 2 Duo, 1600 319 $
    OCZ 2 GB DDR3 1333 MHz CL6 KIT REAPERX (2X1GB) 259 $
    SAMSUNG 500 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 88 $
    MSI N280GTX-T2D1G-OC, 1024MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 512 bit, 650/2300 575 $
    KASA AOPEN QF50-H02 Gümüş-Siyah 350W KASA 53 $
    ASUS 2014S1T 20X DVD WR Siyah Kutulu SATA 33 $
    KASA - PSU AOPEN AO700-12ALN 700W AKTIF PFC 12CM FAN 125 $

TOPLAM : 1785 $ +KDV : 2.622,34 YTL
    Monitör'ü de eski PC yi satıp yerine de 250-300 YTL lik bir LCD Monitör alacağım.

VS

TOSHIBA X200-25G T7500 3G 250GB VHP

CPU Intel Core 2 Duo T7500 2.20GHz FSB 800MHz L2-4096KB
    Ekran Boyu(Inch) 17''
    Ekran Tipi Toshiba TruBrite® WSXGA+ TFT ekran (1,680 x 1,050 çözünürlük)
    Ekran Kartı NVIDIA® GeForce 8700M GT DDR3
    Bellek(MB) 3GB (2GB+1GB)
    Bellek Tipi DDR2 Ram - max. 4,096 MB
    Sabit Disk 250 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD
    Optik Sürücü HD DVD-ROM (DVD±R/RW, DVD-RAM, HD DVD-ROM)
    Faks-modem 56K Modem V.90/V.92
    Ses Toshiba Bas Özelliği Geliştirilmiş Ses Sistemi ve Dolby® Home Theater�, Harman Kardon® stereo hoparlörler (2 Bass+2 Tweeter+Subwoofer)
    Network Gigabit Ethernet LAN 10/100/1000, Wireless (802.11a/b/g/Draft-N network desteği)
    Port 6 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card� Slot, HDMI-Out, S/PDIF-Out, Line-in
    Pil Ömrü Li-Ion, 3 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 3.7kg
    Yazılım Windows® Vista Home Premium Edition Türkçe / İngilizce
    Ek Özellikler
    Bluetooth 2.0 EDR
    5'i birarada Bridge Media Yuvası
    Entegre 1.3 Mp video kamera (VoIP)
    Entegre mikrofon (VoIP)
    Numerik Klavye
    Parmakizi okuyucusu
    Vista Uzaktan kumanda
    Dual Mod Touch Pad

TOPLAM : 1759 $ + KDV : 2,616 YTL (Bonus Card'a %20 İndirimlisi Tabii Ki Bu Fiyat)

Evet sevgili donanımhaber takipçileri, bu savaş hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. Hem pratik hem de canavar denilseydi acaba hangisi tercih edilirdi? Gördüğünüz gibi iksinin de fiyatı neredeyse birbirinin aynısı. Bir tek monitör arada kalıyor onu da eski hurdama sayıyorum.Sistemlerden anlaşılacağı üzere aletler hem oyun hem de grafik için düşünülmekte olup hem desktop sistem hem de yaklaşık özelliklerde farklı notebook tavsiyeleri kabul ve rica edilir.

• farklı notebook tavsiyesi isterseniz konuyu taşımak zorunda kalırım!!!!

2 si arasında çeşitli yönlerden kıyaslama yapmak için burası uygundur
  • Farklı notebook tavsiyesini de zaten desktopun sistem özellikleri ile kıyaslanabilsin diye sormuştum zaten. Ama ağırlıklı olarak değinmek istediğim konu bu ikisi arasındaki kıyaslama idi. Notebook'un fiyatından daha aşağıya oyun ve garifikerlik için bir süper canavar oluşturulabilir ama notebookta da oyun olabilir dedirtecek notebook varsa diye!...

Bilmem anlatabildim mi? Zaten notebook tavsiyesi istesem nereye konu açağım belli değil mi hocam
  • Kafaları biraz karıştırdım galiba. Hadi arkadaşlar sistem tavsiyesi bekliyorum anlayacağınız o Toshiba Notebook'un kıyaslanabilirliğini öldürecek şöyle 2500 YTL ye kadar varabilen bir desktop!...

Ne dersiniz?
  • E hadi ama teknisyen arkadaşlar, içinizde bu denklemi çökertebilecek bir cengaver yok mu? Benim merak ettiğim oyun oynanabilirlik açısından şu fiyatını belirttiğim Toshiba X200'den daha aşağı bir maliyette desktop PC oyun canavarının nasıl oluşturulabileceğiydi sadece. Yoksa bir laptopla kıyaslandığı için fiyatı çok mu abartılı onu soracaktım.

Sistem tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar, fiyatı malum.....
  • Elimizdeki Para 2.600YTL

1000 YTL sine LAPTOP
    1600 YTLmasaüstü.

Laptop C2D işlemcili, o/b ekran kartlı, normal bişey. Internet, film, müzik, ofis tarzı işler için.

1600 YTL lik Masaüstüde yine C2D işlemcili, 4850 ekran kartlı, 2GB DDR2 bellekli, 100-150$ civarı anakartlı.

Yazığın özellikler çok abartı gerek yok dddr3 yada gtx280e
  • Babalar, bu fikir gerçekten benim de hoşuma gitmedi değil. Lakin benim oluşturduğum konfigürasyon tamam çok uçuk da ben de zaten onun için rahatsız ettiydim forumu. Acaba daha ucuza şöyle bu sene ve seneye çıkan oyunları rahat ve gayet rahat ucuza nasıl bir sistem oluşturabilirim diye.(mesela FarCry2, Crysis, Devil May Cry 4, Call of Duty 4 vs.)

Hadi 1000 YTL'ye hatta daha ucuza satılan bir Leptop belki bulunur. Ama şu 1600 YTL'ye hadi 4850 değil de 4870 DDR5 li oluşturulabilen bir sistemi merak etmedim değil yani.

Core 2 Duo ??? or Core Duo Quard ??? (Intel şart mıdır yoksa AMD de yeterli midir ???)
    DDR2 Anakart ??
    Kaç DDR2 RAM (for Vista) ???
    Nasıl bir kasa ve PSU ???
    overlock'luğu ???
    Upgrate edilebilirliği ??
    Kaç Watt ile çalışması gerektiği ???

vsvsvsvs...

1600-1800 YTL arası bir sistem arıyorum o halde... gerisiyle de .....Hangi leptop sizce?
    _______ bu boşluk size ait..

Teşekkürler Şimdiden İlgilenen ve İlgilenecek olan arkadaşlara...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakartı X38,P45 hatta P35 bile alabilirsin X48 yerine.İşlemci olarakda Q6600 alabilirsin o ekran kartı yerine 4870 alabilirsin.Ramleride DDR3 almaktansa DDR2 1066Mhz alırsan bence çok daha iyi olur.Bunları alırsan yanında laptop alcak parada kalabilir.Ve senin yazdıgın sistemle arasında çok bi fark olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.