Şimdi Ara

Çok Su İçmenin Zararları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 19 yaşındayım 7 8 ay önce 93 kiloydum şuan 2 gündür öğlen 3 Litre akşama doğru 3 litre toplam 6 litre su içiyorum çay şeker ve ekmeği kestim sizce bu içtiğim su çok mu fazla 1 gün çok içtiysem 2 3 gün sonra su dan soğuyorum kusasım geliyo içesim gelmiyo ama çok geçmeden su yu özlüyorum tekrar su içiyorum sırf zayıflamak için içiyorum ama şeker hastası falan değilim Allaha şükür

• 6 litre nedir ya abartmayın şu suyu 3 litre normaldir
  • 6 litreyi nasıl içtiğine bağlı tek seferde içmiyorsan sorun yok bende akşama kadar rahat 5 litre içiyorumdur ama hava sıcak parça parça içiyorum tek seferde şişeyi bitirmiyorum
  • Günde 1.5 litreyi içene kadar canım çıkıyor ya 5 litre suyu nasıl içiyorsunuz
  • 6 litre içilmez böbreğini yorar kardeşim zaten öyle de kilo verilmez beslenme alışkanlığını düzenle kahvaltı mutlaka yap sebze ye et ye çavdarlı ekmek tüket ve abartmadan 3 litre suyunu iç zaten veriyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeolojici kullanıcısına yanıt
    az bile içiyorum bana göre neden az? dolapta su kalmıyor :) hazır yiyici olduğum için doldurup koymayada üşeniyorum. daha doğurusu dolapta su olsada soğuk olmuyor buzluktan olacak..

hava sıcaklığı 40 derece... nasıl içmeyeyim

sabah saatlerinde insaın pek içesi gelmiyorç öğleden sonra nasıl içtiğininfarkında bile olmuyorsun.

su girdiğinden temiz çıkıyor yalnız o kadar çok WC ye gidiyorum ki içtiğimden temiz su çıkarıyorum İçtikten sonra 1 saate kalmaz çıkarırırm. Böbrek filtreli su :)
  • Suyun bile ticari bir tarafı var arkadaşlar. Amerikada bir sporcunun fazla su içtiğinden öldüğünü duymuştum. Kusma hissi uyandıracak kadar su içmeyin sakın. Yüksek litrelerde su içmenin kilo vermede hiçbir faydası yok.

http://www.doktormurat.net/?gn=mk&ID=65&b=kac-bardak-su-icelim

Bugüne kadar yapılan çalışmaların çoğu susamadan su içmenin yani fazladan su içmenin ekstra bir yararı olmadığını göstermiştir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla benim vücut yanardağ gibi yanıyor

su ile soğutuyorum yoksa duramam bu havada

dolabın +4 derece kısmından fayda etmiyor

buzluktan buzlu çıkartırıyorum artık. buzlu su içmeye başladım içtiğim miktar azaldı.

su ne kadar soğuk olursa o kadar az içiyorum ne kadar sıcağa dönük olursa o kadar çok içiyorum. buzluda bir yudum alıyorum kendime geliyorum diğer türlü iç iç kendimegelemiyorum.

içte yanardağ var heralde buzlu suyla söndürüyorum
  • Çok su içmek vücudun elektrolit dengesini (sodyum, potasyum, klor .vs) bozabilir ve vücudundaki bir çok organı olumsuz etkileyebilir. Böbreklerini, kan dolaşımı, tansiyonunun da etkilenmesine neden olabilir.
    6 Litre abartılı bir miktar henüz teşhis edilmemiş hormonal bir hastalığın olabilir çünkü sağlıklı bir insan bu kadar su içme ihtiyacı hissetmez.
    İmkanın varsa endokrin hastalıkları bölümünde bir muayene ol. Tamam havalar sıcak ama o sıcaktan etkilenen tek sen değilsin yani o sıcağa maruz kalan herkes 6 litre su içmiyordur, belli ki senin vücudun fazla miktarda su kaybediyor ve bundan dolayıda çok fazla susuzluk hissediyorsun. Bu su kaybının nedeni nedir onu bulmaya çalış, genelde hormonal hastalıklara bağlı oluyor o yüzden sağlıkla ilgili olup olmadığından emin olmak için mutlaka bir doktora gözük.
  • Seker varsa tetikleyebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24062018

valla benim vücut yanardağ gibi yanıyor

su ile soğutuyorum yoksa duramam bu havada

dolabın +4 derece kısmından fayda etmiyor

buzluktan buzlu çıkartırıyorum artık. buzlu su içmeye başladım içtiğim miktar azaldı.

su ne kadar soğuk olursa o kadar az içiyorum ne kadar sıcağa dönük olursa o kadar çok içiyorum. buzluda bir yudum alıyorum kendime geliyorum diğer türlü iç iç kendimegelemiyorum.

içte yanardağ var heralde buzlu suyla söndürüyorum
    aynı ben. yaz kış su sebilinin soğuk kısmından içerim. günde 4-5lt içerim. henüz bir zararını görmedim. saçma bir konu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.