Şimdi Ara

Dış kulak iltihabı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
40.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabahın bu saatine kadar uyutmayan(06:13) ağrıyla selamlıyorum. Bu rahatsızlığı geçirenler zaten kulağına her dehşet verici ağrı girdiğinde araştırma yapmaktadır o yüzden teorideki bilgileri geçiyorum. Nasılsınız? Ben kötüyüm. Uykusuzluktan bayılmayı bekliyorum uyuyabilmek için. Gününün %90ı yatakta geçiyor. 4 gündür günde 3-4 saat uyuyup ağrıdan uyanıyorum.

Dikkat edin dostlar. Su kaçırmayın, kulak içindeki pislikleri temizlemeye çalışmayın parmağınızla yada kulak çöpüyle. İnsan rahatsızlanınca kendisini düşünür sadece ama bu ağrılar belirli bir noktadan sonra başkalarının başına gelmesin dedirtiyor.

Uykudan bayılmama en az 3 saat daha var. Doktorun verdiği ilaçlar belli bir süre rahatlatıyor. Yazdıklarım belki korkutabilir bazılarını ama işin bu noktasına varmadan tedaviye başlarsanız sıkıntı olmaz. İlk önce kulak kepçenizde hafif bir acı oluşuyor ertesi güne kalmadan kulağınız iltihapla tıkanıyor. İşte bu noktada vakit geçirmeden doktora koşun. Koşun çünkü ben bir gün bekledim geçer diye şimdi yukarda yazdıklarımı çekiyorum. Ha birde kulak tıkanınca dolayısıyle bir bok duyamıyorsunuz. Kulak ağrısı beterdir ciddiye alın. 1 gün bile işleri dahada zora sokuyor. Ağrı, sızı, zonklama işe beraber gün sayıyorum ve geçmesini bekliyorum.

Son olarak internette araştırmalar yaptığımda sikimsonik koca karı ilacı tadında ev çöümleri vermişler. Yok sarımsak suyunu falan kulağına dök diye buna benzer bi ton şey. Sakın ve sakım kesinlike denemeyin bile. KBB doktoruna koşun direk. Ağrınız, acınız artmaz doktora gidince üşenmeyin. Gidin.

(Mobilden yazıyorum hata varsa affola)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relative -- 21 Haziran 2015; 6:34:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dış Kulak İltihabı: Tanım, Belirtiler, Tedavi

Dış kulak iltihabı, kulak kanalının dış kısmının iltihaplanmasıdır. Genellikle bakteriyel veya mantar enfeksiyonlarından kaynaklanır.

Belirtiler

• Kulak ağrısı
    • Kulaktan akıntı
    • Kaşıntı
    • Kulak tıkanıklığı
    • Ateş

Tedavi

Dış kulak iltihabı genellikle kulak damlalarıyla tedavi edilir. En sık kullanılan kulak damlaları şunlardır:

• Onadron: Antibiyotik içeren bir kulak damlasıdır.
    • Siprogut: Antibiyotik ve kortizon içeren bir kulak damlasıdır.

Onadron ve Siprogut Kullanımı

• Onadron ve Siprogut, farklı etken maddeler içerdiğinden aynı anda kullanılabilir.
    • Onadron, bakteriyel enfeksiyonlar için daha uygundur.
    • Siprogut, bakteriyel ve mantar enfeksiyonları için daha etkilidir.

Onadron'un Kulak Ağrısına Etkisi

Onadron, antibiyotik içerdiği için bakteriyel kaynaklı kulak ağrılarını tedavi etmede etkilidir.

Onadron ve Siprogut Yorumları

Onadron ve Siprogut, dış kulak iltihabının tedavisinde sıklıkla kullanılan ve olumlu yorumlar alan kulak damlalarıdır.

Önemli Hatırlatmalar

• Dış kulak iltihabı belirtileri yaşıyorsanız bir sağlık uzmanına başvurun.
    • Kulak damlalarını doktorunuzun önerdiği şekilde kullanın.
    • Belirtileriniz tedaviye rağmen düzelmiyorsa tekrar doktorunuza görünün.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 5-6 liraya satılan kulak damlaları var 2-3 gün damlatın geçer
  • Kulak 3 şekilde iltihaplanır.Dış ,orta ve iç kulak iltihaplanması.En hafif seyredeni dış kılaktır yani kulak zarından dışarı doğru olan kısımda olan iltihaplanmadır.Kulak dışındaki pisliklerin böcek kaçması Yada kulak çöpü ile muşon ve deri parçalarının ileri itilmesiyle kulak tıkanıklığıda olur ayrıca dış kulakta Oluşan çizikler ve yaralarda iltihaba sebebiyet verir.Bu yüzden kulağınızı kulak çöpü ,uçlu kalem Yada anahtar gibi maddelerle kesinlikle temizlemeyin.Bir top ince pamuk ile hafifçe silin.şimdilik eczaneden onadron ve siprogut damla alıp her birine 3 er damla damlatın 1 hafta içerisinde geçmezse iç ve orta kulak şüphesi için bir kbb hekimine başvurun.
    Sağlıkla kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.AzmiCansever

Kulak 3 şekilde iltihaplanır.Dış ,orta ve iç kulak iltihaplanması.En hafif seyredeni dış kılaktır yani kulak zarından dışarı doğru olan kısımda olan iltihaplanmadır.Kulak dışındaki pisliklerin böcek kaçması Yada kulak çöpü ile muşon ve deri parçalarının ileri itilmesiyle kulak tıkanıklığıda olur ayrıca dış kulakta Oluşan çizikler ve yaralarda iltihaba sebebiyet verir.Bu yüzden kulağınızı kulak çöpü ,uçlu kalem Yada anahtar gibi maddelerle kesinlikle temizlemeyin.Bir top ince pamuk ile hafifçe silin.şimdilik eczaneden onadron ve siprogut damla alıp her birine 3 er damla damlatın 1 hafta içerisinde geçmezse iç ve orta kulak şüphesi için bir kbb hekimine başvurun.
    Sağlıkla kalın.

Doktor antibiyotik ve damla verdi ve kullanmaktayım siprogut 5ml. Yetersizmi sizce? Ayrıca salı günü kontrole gidicem kulak temizleme işlemi için istekte bulunsammı diye hergün soruyorum kendime. Zararı olurmu? Yapılabilirmi? Faydası olurmu? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi relative -- 21 Haziran 2015; 12:24:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.AzmiCansever

Kulak 3 şekilde iltihaplanır.Dış ,orta ve iç kulak iltihaplanması.En hafif seyredeni dış kılaktır yani kulak zarından dışarı doğru olan kısımda olan iltihaplanmadır.Kulak dışındaki pisliklerin böcek kaçması Yada kulak çöpü ile muşon ve deri parçalarının ileri itilmesiyle kulak tıkanıklığıda olur ayrıca dış kulakta Oluşan çizikler ve yaralarda iltihaba sebebiyet verir.Bu yüzden kulağınızı kulak çöpü ,uçlu kalem Yada anahtar gibi maddelerle kesinlikle temizlemeyin.Bir top ince pamuk ile hafifçe silin.şimdilik eczaneden onadron ve siprogut damla alıp her birine 3 er damla damlatın 1 hafta içerisinde geçmezse iç ve orta kulak şüphesi için bir kbb hekimine başvurun.
    Sağlıkla kalın.

Doktor bey merhaba. Yılbaşından 1 gün önce evde annem temizlik yaparken sağ taraftaki açık pencere ve cereyanda kalınması nedeniyle esen rüzgardan dolayı annemin kulağı rahatsızlandı. Semptomları kulağın bıcır bıcır etmesi, ara sıra gelen ağrı, duymakta zorlanma ve doluluk hissi. Bu şikayetleri annem birkaç gün tarttıktan sonra benimde çabamla kendisini ikna ettik ve KBB uzmanına gittik. Doktorun teşhisi iltihaplanma oldu dış bölümde zar çevresinde. O bölgeyi temizleyip açtı. İlaç olarak tıpatıp dediğiniz damlaları (Siprogut ve Onandron) ve 500 mg Cipro antibiyotik verdi. Haftaya kontrole gelin dedi.

Sizce bu yaklaşım doğru mudur? Damlalar günde 3 kez 3'er damla mı yoksa toplam 3 damla mı, sanırım 3'er hocam, değil mi?

Değerli görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim hocam.

Saygılarımla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 er damla damlatın.Kulak içini temiz tutun çubuk kullanmayın

• Merhaba doktorum 2-3 senedir süren sol kulağımda özellikle yattığımda bir uguldama var. Doktor hiç bir şey göremedi. Su zamanlarda ekstradan boğazıma ağrı ve kulağımda kaşıntı var kasiyamiyorum da aciyor. Elimde onadron diye bir damla var kullanimimi önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brchll -- 6 Eylül 2020; 11:10:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kulak Zarının Seğirmesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.