Şimdi Ara

Çok uçlu trafolar hakkında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sekonderi çok uçlu olan trafoların çalışma mantığı hakkında bilgiye ihtiyacım var. Sekonderde ki uçları primer (şebeke) gerilimine göre değiştirerek sekonder çıkış gerilimini sabit tutmak istiyoruz. Öncelikle duyduğum bazı konularda akıl danışmak istiyorum. Mesela çok uçlu sekonder sargılarında sargıların bazı uçları boşta kalırsa bu diğer sargılara yükleme yapıyormuş. Sonra bir ucu bıraktığımızda oluşan emk yi nasıl önleyebiliriz v.s konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Kolay gelsin

• konu ilgimi çekti ama, bir sürü trafo sardım. Yanmış trafoları veya trafo üzerinde değişiklikler yaparak. Belli bir tür sardıktan sonra karkasın dışına küçük bir çıkıntı bırakıp sarmaya devam ediyorsun. Şimdiye kadar hiçbir sorun çıkmadı.hazır aldığın çoklu çıkışlı trafolardada uçlar boşta. Bişey olmuyor. Sen yoksa sekonderde çıkan her ucun ayrı bir sargı olduğunumu düşünüyorsun. Evet öylede var ama onunda bir zararı yokki.
  • Trafo için ne öğrenmek veya yapmak istediğini detaylı yazarsanız çok daha fazla yardımcı olabileceğimi belirtir,kolaylıklar dilerim.Övünmek gibi olmasın,işim trafoculuk da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.