Şimdi Ara

Çok uzun ömürlü veri depolama için hangisi doğrudur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar geçmişten bugüne çektiğim videolarımı ve fotograflarımı harici harddiskimde depoluyorum, ayrıca çok önemli belgelerimi ve çok emek verdiğim bazı şeyleride aynı şekilde hdd'de tutuyorum. Araştırmalarım sonucu bu harddisklere fazla güven olmadığını, pamukların içinde saklasak dahi bozulabildiğini duydum gördüm. Bana şöyle en az bir 30 sene garantili birşey lazım derken eski bir teknolojiden haberdar oldum "kasetler".

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Data_Storage

DDS ve DAT kasetlerin uzun ömürleri ve toza darbeye karşı olan koruması beni benden aldı Fakat kasetleri internetten temin etsem dahi bunun yazıcısını türkiyede satan bir yer bulamadım? Ebay ve Amazonda buldum fakat aşırı derecede pahalı geldi bana eski bir teknoloji olduğu halde.

http://www.ebay.com/itm/HP-StorageWorks-DAT-72-USB-External-Tape-Drive-DW027A-BRAND-NEW-IN-BOX-/261389506874?pt=US_Tape_Data_Cartidge_Drives&hash=item3cdc07593a

En ucuz ve güvenilir yukarıdaki ürünü buldum sizce almaya değermi veyahut türkiyede kullanan satan varmı? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

• Bende tam acicaktim boyle bir konu sizin konunuza denk geldim bende dusundum onemli resim ve video kayitlarim var bunlari dvd ortamina atsak bozulma ihtimali var mi iyi depolandigi zaman ve cizilmemesi icin neler onerirsin veya baska oneriniz var mi? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 4-5 yıl önceki çektiğim dvd'leri bugün okutamadım laptop dvd sürücüsüne, orjinal veya yeni çekilmiş dvd'leri okuyor, dvdlere güvenim kalmadı açıkcası zaten bir müddet sonra sararma gibi şeyler oluyor üzerinde ne kadar korursak koruyalım. Hatta kaliteli dvd kullanmıştım ve düşük hızda yazmıştım.. Araştırmalarım sonucu DDS ve DAT kasetleri buldum, hem yüksek depolama alanı hemde aşırı uzun ömürleri ile önemli şeyler için biçilmiş kaftan Linkte paylaştığım "HP StorageWorks DAT 72 USB External Tape Drive" 5. nesil kasetlere kadar destek veriyor, buda bir DAT-72 kasette sıkıştırmasız 36gb sıkıştırmalı 72gb veri demek fazlasıyla yeterli zaten bir kaset 12-15 tl civarında satılıyor gayet makul sadece yazıcısı pahalı onuda gözden çıkaracağız artık uzun ömür için

Çok uzun ömürlü veri depolama için hangisi doğrudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altuntepe2 -- 10 Şubat 2014; 3:51:10 >

• Hmm o zaman 2 caremiz var dvdyi 2senede 1 yenisiyle degistirecegiz yada kaset alip ugrasmiyacagiz :D oneri icin tesekkurler kolay gelsin .undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XQS -- 10 Şubat 2014; 12:24:40 >
  • İmza ne alaka?
  • amazonun bir bulut servisi var tam size gore....

yillik ucreti cok azdi... ama download icin para oduyorsunuz... mesela 10 yil sakladin 100 dolar gidiyor ama bir haftalik seyi indirsen gene boyle bir para gidiyor rakamlar yanlis olabilir...

amazon diye hatirliyorum ama emin degilim... herhangi veri kaybi soz konusu olamaz... olursa da dava acabilirsiniz...

bunu arastirin.... download olarak para kullanan depolamasi cok ucuz olan bulut... bana da habrr verirseniz sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Tane Harici Harddisk Alın İkisinede O Kopyalayacağınız Şeyleri Atın Olmadı CD DVD Çekin Biri Bozuldumu Öbürlerinden Kurtarırsınız Hepsi Aynı Anda Bozulmaz Ya Ben Öyle Yapıyorum Hepsinin Bi Yedeği Diyer Harddisklerimde Tek Harddiskle Başıma Geldi Bilirim O Acıyı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen biri pasif kullanılmak üzere 2 harddisk çözüm sunabilir. Tabi farklı yerlerde saklamak olası aksilikleri engeller ;)

• 1 tane dahili 1tane harici al bence ikisinede kopyala dahili de işlemlerini yap sonra hariye aktar hariciyi sakla bence
  • altuntepe2 kullanıcısına yanıt
    hocam az daha bekle ( 1-2 yıl) Bu süre içinde verilerini bir şekilde korursun zaten. !-2 yıl sonra ne mi olacak? Sony ve Panasonic yeni bir depolama standardı duyurdu (piyasada oturması için 1-2 yıl gerekli bence) Bu standarda göre 300 gb ile 1 Tb arasında veriyi Bluray/DVD diski gibi dissklere yazdırabilip çok daha uzun ömürlü saklayabileceksiniz.

Eğer araştırmak istersen nette :"Archival Disk" yaz konu hakkında kaynak bulabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.