Şimdi Ara

ÇOK YÜKSEK DPI NE İŞE YARAR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
25.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese. Bi süre önce bi oyuncu mouse u almıştım. Mouseun driver ı ile istediğim şEkilde ayarladım. Ancak baktığımda mouse için aşırı yüksek dpi değerleri vardı. Normal bilgisayar kullanımı için zaten aşırı fazla hassas olan bu dpi oyunlarda da büyük ihtimalle avantaj yerine dez avantaja neden olmaz mı? COD da 2000 dpi ile oynayan bir sniper düşünemiyorum. Madem bu 5700-5500 dpi fiyatın da aşırı artmasına neden oluyor. Soruyorum ne işe yarıyor bu fazla dpi?

• sniper da tabiki 2000 dpi kullanılmaz otomatik tüfek tabanca kullanıyorken kullanılır ama asıl ise yarıyan yer helikopterde tankta vs de dri
  • Biraz yanlış bilinen şeyler var. Önceden yazdığım ufak bir anlatımı ekleyeyim:

1- Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|

2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|

Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.

Biraz karışık oldu sanırım, ama özetle:

Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.

• Sanırım anladım simdi mantıklı gelmeye basladi. Lakin 5700 dpi benim icin hala dudak ucuklatici :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Biraz yanlış bilinen şeyler var. Önceden yazdığım ufak bir anlatımı ekleyeyim:

1- Düşük DPI - Yüksek Sensitivity => örnek: |__________|_______x____|__________|

2- Yüksek DPI - Düşük Sensitivity => örnek: |___|___|___|___|___|___|___|___|___|

Eğer mouse hızınızı bir standarta oturttuysanız, yukarıdaki iki durumda da mouse'un hareket hızı aynı şekilde ayarlanabilir. Ama tercih edilmesi gereken her zaman 2. seçenektir çünkü düşük DPI kullanırken (1. seçenekte) aradaki X noktasına mouse imlecini götüremezsiniz. Ancak yüksek DPI kullanırken (2. seçenekte) çizgi aralıkları daha kısa olduğu için aradaki hedeflere ulaşabilirsiniz.

Biraz karışık oldu sanırım, ama özetle:

Yüksek DPI her zaman iyidir. Eğer yüksek DPI'da mouse'unuz çok hızlı hareket ediyorsa (ki etmesi normal) oynadığınız oyunun ya da Windows'un mouse hassasiyetini (sensitivity) düşürmeniz yeterli olacaktır.

Yüksek DPI lı, all resisli mouse lar kaça gidiyor kardeş?

• quote:

Orijinalden alıntı: Al PaC

Yüksek DPI lı, all resisli mouse lar kaça gidiyor kardeş?

Critical da varsa 10-15 M eder.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram arttırmak işe yarar mı?
    11 yıl önce açıldı
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    13 yıl önce açıldı
    TORK NEDİR NE İŞE YARAR
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.