Merhaba, Bir hafta önce AOC 24G2U (FHD 144HZ DP) monitör aldım, eski ASUS VX239H (FHD 60HZ HDMI) monitörümü 2. monitör olarak kullanıyorum. AOC monitörü tek kullanıdığımda bir sorun olmuyor, ikinci monitörü devreye alınca da sorun yok. İki monitör kullandıktan sonra tek monitöre geçince AOC monitörde renkler soluklaşıyor. Sanki monitöre beyaz boya sürülmüş bigi sütümsü bir görüntü oluşuyor. Aynı zamanda grilerde çok belirgin bir şekilde görüntüde bulanma olduğunu görebiliyorum. Sanki ekranın keskinliği azalmış gibi. Ekran kartının ve Windows'un renk ayarlarından düzeltmeye çalıştım fakat bir işe yaramadı. Bazen renk ayarlarını kurcalarken bazen de monitörün bağlantılarını söküp takınca düzeliyor ama yarım saat uğraştırıyor diyebilirim. Renk ayarlarını YCBCR444, FullRGB vs. değiştiriyorum rastgele bir tanesinde düzeliyor, düzelmezse de DP kablosunu söküyorum, pcye reset atıyorum ya da HDMI kablosunu bağlıyorum. Düzelene kadar bunları deniyorum. İşin garip yanı sonra ayarları eski haline getirsem de görüntü tekrar bozulmuyor. 2 ekrandan tek ekrana geçtiğimde bir şekinde ekran kartının bir ayarı yanlış yaptığını düşünüyorum. Monitör zaten daha yeni ekran kartının da garantisi var eğer bunlarda bir sorun varsa bir an önce iade, değişim işlemlerini yapmak istiyorum fakat sorunun kökenini bulamadım. Ekran kartım Radeon RX 5500 XT, driver güncellemeyi denedim fark olmadı. Şimdiden teşekkürler |
Bildirim