Şimdi Ara

Çoklu Online Streaming için cpu i5 mi yoksa i7 mi olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşyerinde kullanacağım bir sisteme cpu seçimi için bu başlığı açtım.

Aynı anda bir çok ders sitesini açmam gerekiyor. Kimisi online video kimisi online ses şeklinde.

Yani olay aslında aynı anda ne kadar çok internetten video ve ses stream edebilecek cpu seçimi.

Aynı anda i5 te mi yoksa i7 de mi maksimum video ve ses stream sitesi açılabilir?

Ya da AMD 6 veya 8 çekirdekli veya i3 gibi seçeneklere gidilebilir mi? Bu tarz farkları inceleyip deneyen birileri forumda çıkar mı acaba diyerek bu başlığı açtım.

Oyun oynanmayacağı için ekran kartı gerekli olur mu? Yoksa dahili gpu yeterli olur mu?

Örneğin çok video açıldığı zaman harici ekran kartının faydası olur mu?

Bütçe de düşünülerek hangi cpu ve (gerekiyorsa) ekran kartı) önerirsiniz?

Teşekkür ederim.

• Para bolsa i7 47xx
    F/P istiyosan i5 46xx

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütçe önemli anladığım kadarı ile sadece ofis isleri için istiyorsun değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet sadece ofiste iş amaçlı kullanılacak. Yani maksimum sayıda web browser ve sekme açarak online video ve ses streaming i yapılacak aynı anda.
    Şöyle açmak gerekirse AMD A10 5800K cpu ve 8 gb ram ile harici ekran kartı olmadan 40 adet açtım denemek amaçlı.
    Bu i5 ile kaç olur i7 de kaç olur, FX 8350 veya FX 6300 de kaç olur teorik olarak konuşursak bu sayılar kaç olur örneğin tahminen?
    Ya da aşağı yukarı bu tarz bir şeyler deneyip bilenler çıkar mı forumda ?
    Teşekkürler.
  • İ7 +SSD +8 gb yada 16 GB RAM olursa güzel çalışır makine
    Ekonomik olsun dersen i5 + 8 GB ram+ SSD
    Derim ayrıca Gtx 750 ti tarzı bir ekran kartı da gayet iyi olur neticede acacağınız dosyalar GPU hızlandırma isteyecektir onboard VGA bir yerden sonra tökezler diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para varsa i7 4790k, daha da varsa 5820k.

Ekonomik olsun dersen amd fx8320 veya fx8350 olabilir.
  • ulukaptan U kullanıcısına yanıt
    Sanki isteklerin AMD reklamı gibi olmuş. :)
    "Bütçeyi düşünerek" verilecek cevap AMD FX serisi olmalı, 8 çekirdekli olanların en ucuzu işini görür.
  • ulukaptan U kullanıcısına yanıt
    fx 8320 ve 8 gb ram ile pagefile kapatarak 81 sekme acmistim ram sistigi icin chrome hata vermisti pagefile acik olsa daha da gideri vardi bu da boyle bir animdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheDino aslında AMD A10 5800K bu konuda beni biraz hayal kırıklığına uğratmıştı. 35-40 sekme tahmin etmiyordum. Oluşturacağım sistemi intel olarak kurgulamayı kafama takmıştım bu sefer.
    i7 860 işlemci ve GT230 ekran kartı olan bir sistemde 90-100 civarı bir deneme yapmıştım. Passmark sonuçları A10 5800k ile birbirlerine oldukça yakın. Dolayısıyla benzer sonuçlar verirler diye düşünüyordum.
    ReSpAwN_22 - 81 sekmeyi eğer streaming yapan sekmeler ile açtıysan demekki burada en önemli şey çekirdek sayısı. 4 - 8 çekirdek farkı sekme sayısını doğrudan 2 katına çıkarıyor o halde sanırım.
    Ama cobi sanırım dediğin gibi sekmeler arttıkça gpu hızlandırma gerekecek. Burada A10 5800K' yı sadece dahili GPU ile de kullanmam performansı olumsuz etkiledi diye düşünüyorum.

O halde çekirdek sayısını yüksek tutmak ve harici bir ekran kartı şart gözüküyor.

Şu an aklıma takılan soru ise şu: i5 4 gerçek çekirdek ile i7 4 gerçek çekirdek +4 thread arasındaki fark performansı 2 katına çıkartır mı? Yani online streaming performansında asıl önemli olan gerçek çekirdek sayısı mı? i5'in 4 gerçek çekirdeğinin karşısında i7nin 4 gerçek çekirdek yanında +4 Threadi devreye girince sekme sayısını iki katına çıkartıyor mudur? yoksa i7 nin tam yarı performansını i3 mü verir böyle bir işlem için?

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.