Şimdi Ara

Render için i5 olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

render için pc almak istiyorum daha doğrusu ağır oyunları oynayıp onların videosunu çekeceğim dolayısıyla birkaç ufak edit yapacağım videolara ve youtube yükleyeceğim.

eğer i7 şartsa oyun performansını da etkilemeyecekse 4790k seçiyorum? eğer i5 yeterse 4460 4690 arası seçim yapacağım. yorumlarınızı bekliyorum.

iyi forumlar.

• i7 4790K al daha rahat edersin
  • İ7 al para sorun değilse yoksa i5 4690k da iş görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Render Ekran Kartıyla alınıyor. Ekran kartını ne kadar yükseltebiliyorsan yükselt i5 yeterli.

quote:

Orijinalden alıntı: f0rs4ky

Tabiki sadece Ekran Kartı çalışmıyor birlikte çalışıyorlar fakat Ekran Kartı yardımı ile alınan render çok daha hızlı oluyor. Adobe Premiere vb. Cuda ve/veya OpenGL destekleyen programlarla render alırken işlemciden çok Ekran Kartı daha önemli oluyor. Sırf işlemci kullanarak 20 dk da render alıyorsa Ekran kartı ile beraber 7-8 dk'da alınıyor.

Aynı zamanda bu adam Kameradan çektiği görüntüleri işlemeyecek. Kendi oynadığı oyunu kaydedecek hepiniz daha adamın ne yazdığı okumadan render diye i7 4790K lı sistemler kurmuşsunz. Ekran kartını düşük seçmişsiniz.

GTX 970 + i5 4460 yapacağın iş için gayet yeterli. Eğer bütçen varsa i7 alırsın ama GTX 970 almak varken gidip de R9 280 i7 4790 falan alma sakın.

Ayrıca i7 4790K'nın tek başına aldığı renderi i5 4460 + GTX 970 2 katından fazla daha hızlı alır. Bunuda bilin eksileyenler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokbu -- 25 Nisan 2015; 21:47:24 >

• Cok butcen yoksa 8350 gibi bir islemciye yonel render alaninda i7 4790 kadar performansi var

• Render de i7 ler amd 8320-8350 seviyesindedir ama oyun oynayacaksan i7-i5 al i7 4790k tavsiyemdir

• Oc yapilmayacaksa ve i7 icin butce sorun degilse i7 4790 her alanda isinizi fazlasiyla gorecektir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4770k hala yeterli mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • i5 render alamaz diye bir şey yok ki iş pro değilse sorun yok
  • Profesyonel render programı falan kullanacaksan i7 şart diyebilirm ancak sadece video için Vegas vb. programlar kullanacaksan i3 bile fazla. Her türlü işlemci iş yapar o programlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

Senin yapacağın işler için 4590 öneriyorum.Profesyonel bir iş yapmayacaksin sonuçta..

oyun videosu çekip youtube'a koymak aklıma ilk gelendi. profesyonel olarak düşünürsek iş alıyorum montaj için. logo tasarım vb. ayrıca envato sitelerine yaptıklarımızı koyuyoruz o yüzden 4590 yetecekse düşüneyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FairLighty

Oc yapilmayacaksa ve i7 icin butce sorun degilse i7 4790 her alanda isinizi fazlasiyla gorecektir

ileriye dönük olarak düşündüğüm için oc yapabilirim 4790k da karar kıldım. tşkler yanıtlarınız için.

oc ile 4790k kaç ghz kadar çıkabiliyor acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

quote:

Senin yapacağın işler için 4590 öneriyorum.Profesyonel bir iş yapmayacaksin sonuçta..

oyun videosu çekip youtube'a koymak aklıma ilk gelendi. profesyonel olarak düşünürsek iş alıyorum montaj için. logo tasarım vb. ayrıca envato sitelerine yaptıklarımızı koyuyoruz o yüzden 4590 yetecekse düşüneyim.

Yeterli.
    Solidworks ve türevi 3D tasarim; mimarlık programları kullanmadığın müddetçe gerek olmadığını düşünmekteyim.

4690 ile aralarındaki fiyat pek fazla değil aslında. aralarında 200mhz fark var almaya değer mi 4690?

• ben 4570 ve onboard grafiği ile camtasia kullanıyorum ve herhangi bir render sırasında hiçbir sıkıntısı yok. Ama Blender 3D x16AA yı açtığım zaman cidden sinir bozucu olabiliyor. Sana i5 overclocksuzları bile yeter. Yani işini riske almamak ve ucuza kaçmak istersen. Ama yok 3DS de daha büyük alanlarda (kısaca Profoynel e kaçıcaksan) i7 ve quadro gerekicektir. FX almanı öneremem. Tekrar Blender 3D den örnek verirsem. 4 çekirdekli mobil i7(2630qm) daha hızlı render alıyor FX8350 ye karşı.(sadece çpu. opengl ile değil) Ama seçim sana ait.
  • quote:

quote:

Oc yapilmayacaksa ve i7 icin butce sorun degilse i7 4790 her alanda isinizi fazlasiyla gorecektir

ileriye dönük olarak düşündüğüm için oc yapabilirim 4790k da karar kıldım. tşkler yanıtlarınız için.

Cpu sogutucuya ve kasa icindeki hava sirkulasyonuna bagli cpu hizinin ne kadar yukselecegi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yeterli.
    Solidworks ve türevi 3D tasarim; mimarlık programları kullanmadığın müddetçe gerek olmadığını düşünmekteyim.

4690 ile aralarındaki fiyat pek fazla değil aslında. aralarında 200mhz fark var almaya değer mi 4690?

i5 lerin arasında fiyat performans açısından en iyi olanı i5 4590.Bunu diyorum çünkü daha önce detaylı araştırmasını yapmıştım.

Onun dışında oc yapmanızı tavsiye etmiyorum.Çünkü şöyle bir durum söz konusu;
    Örnek vermek gerekirse i5 4690k+noctua dh-15 ortalama 1000-1050 tl lik parçalar oluyor.Bu hava soğutmasi ile i5 ortalama 4.8ghz 60 derecede çalışmakta.Maksimum olması gereken budur zaten.Üstünü intelde tavsiye etmiyor.
    Bu durumuyla i7 4790 seviyesine ancak ulaşmış oluyor.Yani sonuç olarak i5 4690k+noctua dh-15 almaktansa i7 4790 öneriyorum.Harcadığı enerji ve uzun ömürlülugu konusuda cabasi.

çok teşekkür ederim. çok doyurucu bir cevap oldu.

• quote:

quote:

quote:

Cpu sogutucuya ve kasa icindeki hava sirkulasyonuna bagli cpu hizinin ne kadar yukselecegi

kendi turbosuyla 4.4 yapıyormuş yanında COOLER MASTER SEIDON 120V PLUS SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ alırsam ne kadar çıkarım merak ettim doğrusu. işlemci yanmasında

• quote:

Istersen sana örnek kaliteli ve uzun ömürlü sistem dizebilirim.
    Bana elindeki parçaları ve bütçeni yazabilirsin.

Bütçem 4 bin lira ama esneklik payı var parçasına göre 4200 vb olur. Sıfırdan dizmek istiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Bütçem 4 bin lira ama esneklik payı var parçasına göre 4200 vb olur. Sıfırdan dizmek istiyorum.

alınan parça veya monitör var mı?

Hayır monitör dahil 4000

• Seidon sesli boşver onu.Overclock yapmayınca bence.4790k zaten yüksek frekanslı bir işlemci.

Soğutucu olarak xigmatek red scorpion filan yeterli olur.

Oc yapacaksanız noctua nh-u14s veya d15 olabilir hava soğutma olarak.Sıvı olarak da h105 filan olabilir.Tabi anakart da önemli biraz.

Ama oc yapmazsanız ucuzundan h97 bir anakart alıp kullanırsınız.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

alınan parça veya monitör var mı?

Hayır monitör dahil 4000

Tamam birazdan bakayım.
    Onun dışında monitörü kaç inch istiyorsun onuda yazman lazım.

23 düşünüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.