Şimdi Ara

Çökmüş HDD den Veri Kurtarma Acil Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar maxtor 160 GB 3.5 inç bir disk.

XP kuruluymuş virüs bulaşmış temizleyelim dedik çöktü.

XP açılış ekranında kalıyor sürekli reset atıyor vs.. BIOS tan HDD hatalarını görmezden gelsin diye ayar bikr yaptım ama nafile açılmadı.

Başka bir diske yeniden Windows 7 kurdum.

Bu eski diskin içinde veriler var onları almam şart.

Bağlıyorum diski görüyor ancak içine giremiyorum.

Muhasebe programı ve verileri var cari hesap kayıtları var yani ne yapıp edip almam lazım.

Bilgisayarcı ya bıraktım uğraşmış alamamış verileri.

Tavsiyesi olan var mı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam yardımcı olamam ama çok geçmiş olsun umarım istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.

• lokkatto kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

En son çare veri kurtarma merkezine göndermek galiba

• veri kurtarma programları ile bir deneyin derim

• Veri kurtarma programları vs az biraz yalan ve eğer disk sağlam pert olmuş ise onlar da çözüm değil. HDD içindeki veriler çok çok önemli olsaydı buraya konu açana kadar bir veri kurtarma merkezine çoktan göndermiş olurdunuz diye düşünüyorum.

Daha önce buna benzer bir durum olmuştu. Bir tür OS gibi çalışan ve USB ye LiveOS gibi yüklenen veri kurtarma programı ile çözümüştüm. Programın adını bile unuttum. Hatta oldukça şanslıydım, çünkü OS üzerinden hdd ye eriştiğimde; normalde RAW görünen diskin içinde tüm verilerim duruyordu ve oradan başka hdd ye çekip almıştım. Aynı program sanırım ağır hasarlı olsa bile; direk küme kopyalama yöntemi ile bile veri kurtarabiliyordu.

Oldukça uzun bir zaman geçti üzerinden hatta keşke bir kenara alıp koysaydım diyorum OS ya da program için çünkü çok işlevseldi. Arayüz de MSDOS gibiydi aynı. Eğer programı bulursanız bana da haber edin hatta. Şimdiden kolay gelsin.

Bu arada bir ihitmal ama GPARTED Live olma ihitmali yüksek.

• Öncelikle harddiski cihaza eskisi gibi bağlayın sonra cd-dvd yada usb'den çalışan kurulumsuz linux sürümü ile sistemi açın o zaman harddisk'in içerisine tam olarak erişe bilirsiniz eğer harddisk fiziksel hasar görmedi ise verileri kopyalaya bilirsiniz linux sürümleri windows sürümleri gibi ikinci harddisk'i biçimlendirme yada tekrar yükleme istemez veriyi direk okur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 15 Mayıs 2022; 8:37:54 >
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt

Bu mantıklı geldi yarın HDD yi alıp deneyeceğim bakalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • live bir sistem ile;
    dosya sistemi yapısı sağlam ise direkt kopyalarsınız,
    bozuk ya da raw ise hdd nin markasına göre programıyla(Seatools vs) kurtarma imajı ya da direkt yüzey tarama ile veriler alınabilir.
    ufak tefek manyetik bad sector'ler var ise hdd regenerator ile tek seferlik düzeltme yapılıp imaj alınabilir ve o imajdan dosyalar çıkarılabilir

• hocam bu programla dener misin, benim için çok mühim olan fotoğraf, belge vs gibi dosyaları kurtardı o gün bugündür programın adını unutmuyorum muhteşem bir şey. umarım yardımcı olur.

www.easeus.com
    Professional data recovery software to restore formatted or deleted files, corrupted drives or any inaccessible data - EaseUS Data Recovery Wizard.
    https://www.easeus.com/ppc/data-recovery-bing.html?msclkid=b07eb1d5ff19159a1b84d3551478877a&utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=drw%20search%20-%20ee&utm_term=easy%20data%20recovery&utm_content=easy%20recovery

• + 20 yıllık işletimi sistemi

+ Antivirus yok sanırım

+ Muhtemelen 15-20 senelik harddisk

+ Yedekleme yok

(!) Ama içindeki veriler hayati.

"Bilgisayarcı" ile uğraşmayın, hatta diske dokunduğunuz sürece veri kaybı devam edecektir. Profesyonel bir veri kurtarma hizmeti veren kuruluş ile görüşün ama belki 100 harddisk parası bırakmanız muhtemel. Başarılar dilerim.

• ugur_yavuz kullanıcısına yanıt

Maalesef haklısınız sistem brbim değil, işyeri yan komşumuz.

Bilgisayar bilgisi sıfır.

İş bize patladı anlayacağınız.

Hayati kayıt şu ki müşteri bilgileri ve cari hesaplar.

Gerisi mühim değil deniliyor.

• Disk Drill di galiba, micro sd yi biçimlendirdikten sonra içindeki verileri kurtarmıştım.

• Arkadaşlar disketi aldım bilgisayarcı hiçbir müdahale etmemiş.

Disketi Kafa vurduğunu söylüyor veri kurtarma merkezine göndermek lazım dedi.

Var mı tavsiyesi olan

• Kafa vuruyorsa diski her eline aldığında bile hasar verme ihtimali var.

Profesyonellere bırakman lazım.

• root kullanıcısına yanıt

youtube de baktım açıp okuyucuyu park konumuna geri alıyorlar ama riskli iş deniliyor bilmem becerebilir miyiz ki

• Arkadaşlar şimdi disketi 2. Disk olarak taktım PC diski görmüyor. Diskten İnce sürtünme sesi geliyor takırtı yok

• Icini açtığında tamamen ölecek çünkü farklı basınç altında çalışıyor.

• HDD yi veri kurtarma merkezine gönderdim bakalım ne olacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.