Şimdi Ara

Colt, Fiesta, Rio karşılaştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: m@ni@c67

Tasarım fark etmez diyorsanız.. performans, yakıt, iç genişlik olarak her türlü Colt derim.

Normalde ben de Colt'u istiyorum ama Bagaj biraz problem olabilir buna ek olarak da sorduğum yerde kalmamış. Başka yerlere de bakmadım. Acaba Gebze (Kocaeli) yakınlarında nerede bulabilirim?..

EDIT: İç genişlik diyorsunuz da Rio Sedan'dan bahsediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheone -- 28 Mart 2009; 22:39:36 >
  • Sedan da olsa benim tercihim Colt olurdu.
    Sizin değer yargılarınızla benimki değişik. Benim kriterlerime göre ben alacak olsam ilk tercih Fiesta, ikinci Colt, üçüncü Kia olurdu.
    Anladığım kadarıyla siz görünüm, konsol,marka değerine pek aldırmıyorsunuz. O zaman vereceğiniz para- donanım/perfformans/yakıt tüketimi/genişlik oranına göre Colt- Rio arası karar verin bence. Ama hathcback araba düşünüp sedan da olur demek ileri de sıkıntı olmasın??
  • quote:

Orjinalden alıntı: sheone

quote:

Orjinalden alıntı: quiet_dead

rio dizel sıfır düşünüyorsanız kia cee'd dizel de aynı fiyat hatta 100 tl daha düşük

rio 27.300 tl cee'd 27.200

cee'd daha kaliteli bir araç ayrıca bir üst sınıf kia bayisine gittiginizde onada bakmışmıydınız?

rio 24500tl, cee'd 28500tl bugün sordum. ayrıca cee'd hiç kalmamış .

hmm ozaman kianın sitesindeki fiyatlar güncel değil oraya bakarak söylemiştim

rio dizel 24500 gayet iyi fiyat

• quote:

Orjinalden alıntı: 09nanometer

Colt u alabilirsin pişman olmazsın , Kia dan daha sağlam olacağını düşünüyorum...

Colt'un sağlamlığını bilmem fakat,kia'nın sağlamlığını yabana atma
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlackEdition

quote:

Colt u alabilirsin pişman olmazsın , Kia dan daha sağlam olacağını düşünüyorum...

onu da bz biliyoruz yabanaatılmaz. kia rio'nun sedanını düşünüyosan accent era alman daha iyi olur ortak plartform kardeşleri bide ikinci eli hyundainin daha iyi. ama hb düşünüyosan arkada sürekli oturma durumu oluşuyorsa colt, güçlü dizel motor istiyosan rio hb alınabilir. en azından getz'den biraz daha iyi bence

• quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

quote:

quote:

onu da bz biliyoruz yabanaatılmaz. kia rio'nun sedanını düşünüyosan accent era alman daha iyi olur ortak plartform kardeşleri bide ikinci eli hyundainin daha iyi. ama hb düşünüyosan arkada sürekli oturma durumu oluşuyorsa colt, güçlü dizel motor istiyosan rio hb alınabilir. en azından getz'den biraz daha iyi bence

+1

Güzel açıklama olmuş...

• öncelikle dizel alacaksanız elbet rio; coltun dizeli artık yok.

ama benzinli alacaksanız colt fiestadan çok daha ekonomik , 95 hp colt otomatik vitesli şeir içi 7,5 litre\100 km ( istanbul) tüketiyor.

ayrıca görüldüğü üzere ( hala riodaki donanımı bilmiyorum ) 24500 e fiestann boş modelini alabiliyorsunuz.

gebzede iseniz istanbuldakş bayileri aradım yerinizde olsam.

hayırlı günler.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

+1

Güzel açıklama olmuş...

kia, mitsubishi, daihatsu, suzuki aslında çok iyi kendini kanıtlamış markalar ama türkiyede kendilerini kanıtlayamamaları kötü.
    belli başlı modellerle yavaş yavaş yer edinmeye başlamaları güzel ama
    kia özellikle SUV'da iyi
    mitsubishi lancer'la atakta
    Daihatsu'da terios iddialı
    Suzukide de swift iyi çıkış yakaladı vitara zaten yıllardır biliniyor.

• @_opeth;Hocam çok haklısın,bu aslında ülkemizle alakalı,bizde ne yazıkki belli markalar dışına çıkılmıyor,korkuluyor...Babam buna biniyordu,demekki bir bildiği var ben de bineyimMantığımız bu...Hep söylediğim gibi 10 yıl önce olsaydı bahsettiğiniz markalara bakmazdım fakat bugün durum değişti...
  • mitsubishi ve suzuki çok iyi markalar ama ülkemizde çok fazla tercih edilmemesinin nedeni türkiyeye getiren firmaların ürünleri iyi pazarlayamamalarıdan dolayı oluyor türkiyede bu pazarlama işini en iyi doğuş grubu yapıyor onlar kadar işin tilkisi olmuş şirket yok vallahi
  • kia ve hyundai'nin türkiyede gizli anlaşması gibi bişey mi var acaba? dün aklıma böyle bir şey geldi. binek araçlarda mesela hyundai araçları genel olarak daha donanımlı ceed'e gelince ise manuel vites olan bir donanım seçeneği var geri kalan hepsi otomatik dizellerinde i30'da hepsi var.
    SUV'larda ise kia'nın sportae ve sorentosunun aksesuar ve opsiyonlarıyla kişiselleştirmek mümkün ama hyundai'ninkiler biraz tekdüze kalıyor.
  • belki aynı ülkenin markaları olduğu için böyle bişey yapıyorlar olabilir
  • quote:

kia ve hyundai'nin türkiyede gizli anlaşması gibi bişey mi var acaba? dün aklıma böyle bir şey geldi. binek araçlarda mesela hyundai araçları genel olarak daha donanımlı ceed'e gelince ise manuel vites olan bir donanım seçeneği var geri kalan hepsi otomatik dizellerinde i30'da hepsi var.
    SUV'larda ise kia'nın sportae ve sorentosunun aksesuar ve opsiyonlarıyla kişiselleştirmek mümkün ama hyundai'ninkiler biraz tekdüze kalıyor.

Zamanında çok isyan ettim çelik motora,fakat dediğin durum tamamen gerçek.i30'un satışının engellenmemesi için cee'd böyle kısıtlı.Ama sportage vs sorento gerçekten de çok üst donanımlara sahip,binek araçlara göre.
  • colt performans,min. yakıt tüketimi,geniş iç hacim,donanım ve muadillerine göre konforlu olması açısından b sınıf alınacak güzel bir araç...uzun yolda beni hayli şaşırtmıştı...hiç yormuyor ve yolda sizi çakallara karşı mahçup etmiyor...amt şanzıman çok başarılı...yaklaşık 5 yıldır arıza veren bir şanzıman duymadım...amt kullanımı çok zevkli...çocuk oyuncağı gibi...benim ilk aracım ve şöförlüğüm ordan burdan öğrendiğim kadarıyla arabayı trabzondan alıp erzuruma rahatça geldiğim bir araç...colt temsa güvencesinde...toyotanın parça sıkıntısı ne ise coltunda odur...sıkıntı çekmezsin...servise 15000 km de bir uğrarsın...mitsunun tüm araçları sağlamdır.
  • Sizin sorduğunuz meselelere eğilinirse Fiesta nın 2. el de kolay elden çıkarılabilinirliği iyidir!Yedek parçada bulunabilirliği de iyidir!Fakat yedek parça ucuzluğu diye bir mesele en azından yeni fiesta için henüz yok!Diğer bahsini ettiğiniz markalarla aynı seviyelerde geziniyordur tahminim!Bunun dışında gerek yakıt tüketim değerleri gerekse ürettiği güce bakıldığı vakit hele ki benzinli model fiesta lar şahsen benim içimi fazla açmıyor! 1250 cc lik 82 beygir güce sahip bir araç için şehir içi 7,5 rakamı bile bence fazla!İç hacmi de doyurucu değil!Tasarımı harika, ona diyecek bir şey yok..Ama siz de tasarım benim için önemli değil diyorsunuz!!
    Rio ya gelince; hoş bir model; ama sadece dizel seçeneğinde düşünülmesi gereken bir model diye düşünüyorum ben şahsen benzinli de brz fazla yakıyor..Üstelik yedek parça-2. el meselelerinde (fiesta haricinde) bir Colt tan daha iyi performans gösterebileceğini düşünmüyorum şahsen!Colt ise gerek iç hacmi gerek Japon malı oluşu; gerekse de hoş standartları ve güzel iç hacmiyle içaçıcı bir otomobil!Kaskonuzu da yaptırırı binerseniz Mitsubishi nin Tr de yeterince yedek parça stoğu kesinlikle var!!Bunların yanı sıra üstte arkadaşlar Daihatsu dan da laf arasında bahsetmiş! Ben listeye Sirion u da dahil etmeniz taraftarıyım! Sebebi de şudur ki fiyatlar şu sıra cidden çok iyi bu araca göre! İç hacim noktasında da Colt tan eksiği kesinlikle yoktur!Gidip bir görmenizi tavsiye ederim!Otomatik istiyorsanız 1298 cc lik 91 beygir gücündeki Sirion 21990 TL şu anda! 4 havayastığı, yol bilgisayarı v.s. standart! Ama ben 24500 ü falan rahatça çıkarabiliyorum derseniz (Colt tan hareketle söylüyorum) o vakit Sirion 1,5 Sporty cidden hoş bir araç olarak karşınıza çıkar 23990 lık fiyatıyla!Hem yeterince güçlü bir motora sahip (103 beygirlik), hem yakıt tüketimi olarak sunduğu performans a göre iyi bir araçtır (şehir içinde 7,9); bunun yanında motor hacminin yüksek olması sebebiyle yüksek süratte daha az yakar düşük motorlu versiyonuna göre!Hem de standartları; özellikle güvenlik noktasında rakipsiz standartları bu fiyata müthiş! ESP standart bir kere herşeyden önce! ki bu çok önemli bir artıdır bir araç için! Ayrıca MTV olarak her yıl ödediğimiz vergilendirme noktasında Colt la Rio ile aynı vergiyi ödersiniz bu 1500 lük araçta!Tr de vergilendirme sistemi 1300 altı ve de 1600 altı şeklinde yükselerek gidiyor!!Adında 1,3 motor olarak geçse de Colt da teknik veriler noktasında 1300 üstü olduğu için ne yazık ki en düşük vergi diliminden yararlanamıyor,Sirion 1,5 ile aynı vergi diliminde oluyor! Bu durumda en düşük vergi diliminden Fiesta 1250 cc lik ve de Sirion 1298 cc lik yararlanabiliyor.. Ayrıntıları gerek Tr Daihatsu sitesinden alabilirsiniz; gerekse de forumumuzda ki paylaşım sayfasından alabilirsiniz:http://forum.donanimhaber.com/m_27668368/tm.htm Zaten iki sayfalık bir inceleme yazısı, bir çok kişinin olumlu olumsuz yorumu ve bunlara verilmiş cevaplar var!Okumanızı tavsiye ederim!

Seçiminiz her ne olursa olsun sizi mutlu edecek bir sonuç olur umarım!

• colt kullandım iyiki almışım dersin : )) sesine gücüne sasıracaksın
  • colt ve rio kullanmadim fakat kardesimin 2006 dizel fiaetasi var onu kullandim. bir kere 1.4 olmasina ragmen aracinda fazla agir olmamasinin katkisi ile beraber arac performansli. klasik ford kalitesi var. kronik bir problemini ben ne forumdan ne de baskalarindan duydum. dizel iste kalkista nazli ama uzun yolda cok guzel hele rampalarda.

kia rio nunda bence tasarimiz cok guzel ulkemizde fazla yer edinenememesinin bence nedeni hyundainin satis politikasi (eranin satisini azaltmak istemiyorlar)

colt da seki itibasi ile guzel ve bana renault modus ile nissan note yi hatirlatiyor

siralamaya koymak gerekirse tum yonlerden

1. ford fiesta

2. mitsubishi colt

3. kia rio

edit : yazim hatasi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebituran -- 10 Nisan 2009; 8:46:54 >
  • ben colt ve fıesta arasında tercıh yapmanızı hatta mumkunse mazda 2 ve ıbızanın 1.2 sını yı lıstenıze mutlaka eklemenızı gorup test etmenızı onerırım.....
    ben fıesta kullanıcısıyım aracımdan son derece memnunum alırken asagı yukarı butun b sınıflarına baktım ve en kalıtelı gelen aklıma en yatan fıestayı aldım...
    ancak sızın soledıklerınız ve kullanım amaclarınız aracdan beklentılerınız dogrultusunda colt daha uygun gıbı gelıyo ama su darlık konusnda benım boyum 1.85 aracımda arka koltukda falan bı problem yasamadım problem yasayanlar olmus ama oyle barız darlık falan yok aracda ama fıestanın bıde fıestanın koltuk yapısı dıger b lerden farklı bunu alısmak lazım gercekten cok konforlu keyıflı hale getırıyo surusu ancak fıestanında bazı sorunları var su an bunlarıda goz ardı etmemek lazım...test edın bakın aklınıza hangsı yatarsa onu alın hepsı guzel araclar bu sınıfta...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ketcap98

colt kullandım iyiki almışım dersin : )) sesine gücüne sasıracaksın

bu yorumumu çiğniyorum arkadaşlar colt sesi var ama rio hem az yakıp hem cok kacıyormus harbiden cok güzel : )) bende şaşırdım. ben kia rio dizel aldım :D cok iyi tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketcap98

quote:

Orjinalden alıntı: ketcap98

colt kullandım iyiki almışım dersin : )) sesine gücüne sasıracaksın

bu yorumumu çiğniyorum arkadaşlar colt sesi var ama rio hem az yakıp hem cok kacıyormus harbiden cok güzel : )) bende şaşırdım. ben kia rio dizel aldım :D cok iyi tavsiye ederim

hort olacak ama olsun..

1.5 dizel Rio ile 1.3 benzinli Colt'u mu karşılaştırdınız..

kia rio 1.5 110hp crdi 0-100 11.5sn

Sahip olduğum 1.5 Colt AMT 0-100 9.9san

İstanbul- Sakarya güzergahında Sapanca'ya doğru düzlükte Rio ile kapıştım ordan da biliyorum.. Ben orta şeritte 2 kişi ile o sol şeritte tek kişi geçemedi.. 170'den sonra küçüldü minicik kaldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 21 Aralık 2011; 17:16:01 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.