Şimdi Ara

Colt, Fiesta, Rio karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda baktığım kadarıyla Colt ve Fiesta ile ilgili tarafsız yorumlar yapılmış. Açıkcası kafama takılan birkaç nokta daha var; 2.el piyasası, yedek parça bulunabilirliği ve maliyeti, yakıt tüketim değerleri. Bu konular üzerinde pek durulmamış ancak benim en çok merak ettiğim noktalar bunlar. Arabalar ile ilgili hiçbir tecrübem yok ve yeni bir araba almak istiyorum.

Geçenlerde bir bankacı bana Colt'u çok kötüledi, özellikle yedek parça sıkıntısı yaşandığını falan filan söyledi. Kendisi Getz tavsiye etti fakat Getz de çok savruluyor. Fiesta'da ise Ford farkı olduğunu herkes vurguluyor.

Bu aralar kafam karma karışık, işin içinden çıkamıyorum. Bugün bir arkadaşımla Kia showroom'una gittim, orada da Rio için kötü olmayan izlenimler edindim. Ayrıca Sedan bir araba olduğu için bagaj hacmi de çok yeterli.

Kafamdaki karmaşayı ortadan kaldırmam lazım, bana detaylı açıklamaları ile yardım edebilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim. Araçlar neredeyse aynı fiyattalar. 24500TL civarındalar.

• Mitsubishi'de özellikle yeni modellerde parça sıkıntısı yaşanacağını hiç sanmam, Colt Türkiye'de son bir kaç yıldır çok tuttu.

Fiesta son zamanların Ford'larına uygun olarak ciddi yol tutuş ve buna bağlı olarak biraz kısıtlı konfora sahip, güzel bir araba. Fuarda arka koltukları bana biraz dar gelmişti. (boy 1.82 kilo 81)

Colt ise çok daha geniş bir iç mekana sahip. Motoru ekonomik ve iyi bir otomatik şanzımanı var.

Rio hakkında ise hiç bilgim yok.

Bir de, bankacı arkadaşına pek güvenme bence. Biraz sallamış.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Mitsubishi'de özellikle yeni modellerde parça sıkıntısı yaşanacağını hiç sanmam, Colt Türkiye'de son bir kaç yıldır çok tuttu.

Fiesta son zamanların Ford'larına uygun olarak ciddi yol tutuş ve buna bağlı olarak biraz kısıtlı konfora sahip, güzel bir araba. Fuarda arka koltukları bana biraz dar gelmişti. (boy 1.82 kilo 81)

Colt ise çok daha geniş bir iç mekana sahip. Motoru ekonomik ve iyi bir otomatik şanzımanı var.

Rio hakkında ise hiç bilgim yok.

Bir de, bankacı arkadaşına pek güvenme bence. Biraz sallamış.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Fiziksel olarak hemen hemen aynıyız, 183/81. Ben Colt'un teknik detaylarını da beğendim. Güzel donayılmış. Fiesta tasarım olarak daha çok ilgimi çekse de tasarım çok önemli değil. Dediğim gibi az yaksın, geniş olsun yeter.

• quote:

Orjinalden alıntı: sheone

Forumda baktığım kadarıyla Colt ve Fiesta ile ilgili tarafsız yorumlar yapılmış. Açıkcası kafama takılan birkaç nokta daha var; 2.el piyasası, yedek parça bulunabilirliği ve maliyeti, yakıt tüketim değerleri. Bu konular üzerinde pek durulmamış ancak benim en çok merak ettiğim noktalar bunlar. Arabalar ile ilgili hiçbir tecrübem yok ve yeni bir araba almak istiyorum.

Geçenlerde bir bankacı bana Colt'u çok kötüledi, özellikle yedek parça sıkıntısı yaşandığını falan filan söyledi. Kendisi Getz tavsiye etti fakat Getz de çok savruluyor. Fiesta'da ise Ford farkı olduğunu herkes vurguluyor.

Bu aralar kafam karma karışık, işin içinden çıkamıyorum. Bugün bir arkadaşımla Kia showroom'una gittim, orada da Rio için kötü olmayan izlenimler edindim. Ayrıca Sedan bir araba olduğu için bagaj hacmi de çok yeterli.

Kafamdaki karmaşayı ortadan kaldırmam lazım, bana detaylı açıklamaları ile yardım edebilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim. Araçlar neredeyse aynı fiyattalar. 24500TL civarındalar.

öncelikle; fiesta veya rio colt ile iç hacim olarak colttan dar araçlar.özellikle arka koltuğa oturduğunuzda bunu fark etmemeniz olanaksız zaten.

bende 1.78 100 kg biriyim; hatta forumda 1.96 lık araç arayıp coltta karar kılan arkadaşlar bile mevcut.

24500 e alacağınız araçlar arasında en donanımlısı colt olacaktır. fiestanın donanımlı modelleri 27-28 civarındalar. rioyu bilmiyorum siz kaça fiyat aldınız donanımları ne idi?

o coltu kötüleyen bankacı arkadaşınız kusura bakmasın ama boş konuşmuş. toyota-honda ne kadar sıkıntı çekerse mitsubishi de o kadar sıkıntı çeker.

ayrıca parça değiştirme sıklığı çok düşük bir araç colt.

colt jazz dan sonra en az yakıt tüketen otomatik vitesli benzinli 1.4-1.6 araçtır.

jazz ve note ile beraber B segmentinin en geniş iç hacmine sahip araçtır.

çıkmasından bu yana 5 yıl geçmesine rağmen motoru teknik veri olarak hala en iyi ilk 5 ,1.4-1.6 b segmenti motoru içindedir.

coltla ilgili sorunuz olursa sorabilirsiniz. ama colt almaya karar verirseniz AMT almanızı öneririm. nisan ayına kadar 24500 e hala kaldıysa bulabilirsiniz.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 28 Mart 2009; 18:35:23 >

• çıkma parça diyorsa o biraz zor olabilir. ama kasko yaptırıyorsun ense yapıyorsun en güzeli o
  • yakıt olarak fiestada fazla yakmıyor bende 1.25 fiesta var şehir içi 8-9 lt civarı yakıyor

fabrika veriside 7.5 litre araba yeni olduğu için şuan biraz fazla yakması çok normal ama zamanla fabrika verisinin bile altına inebilir sakin kullanımda

colt ve rio yu yakıt tüketimi olarak ne kadar bilmiyorum ama yinede ben fiestayı tercih ederdim 3nün arasından

çok memnunum araçtan yolda gören herkezin dikkatini çekiyor arabayı baya uzun uzun süzüyolar çok begeniyorlar sırf bunun için bile alınır bu araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: quiet_dead

yakıt olarak fiestada fazla yakmıyor bende 1.25 fiesta var şehir içi 8-9 lt civarı yakıyor

fabrika veriside 7.5 litre araba yeni olduğu için şuan biraz fazla yakması çok normal ama zamanla fabrika verisinin bile altına inebilir sakin kullanımda

colt ve rio yu yakıt tüketimi olarak ne kadar bilmiyorum ama yinede ben fiestayı tercih ederdim 3nün arasından

çok memnunum araçtan yolda gören herkezin dikkatini çekiyor arabayı baya uzun uzun süzüyolar çok begeniyorlar sırf bunun için bile alınır bu araç

alma amaçlarımız tamamen farklı.

Bu arada Rio için birşeyler söyleyebilecek yok mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Rio Sedan vs. Fiat Egea ???
    9 yıl önce açıldı
    swift ? rio ? Corsa? Ibiza?
    geçen yıl açıldı
    Hyundai i20 vs Kia Rio
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kia'cılar bu başlıkta, belki burada soruna yanıt bulursun.

http://forum.donanimhaber.com/forumid_442/tt.htm
  • Rio içlerindeki en atak araçtır.1.5 vgt crdi motor kullanıyor ve buda 110 ps güç üretiyor.Fakat aracın frenleri biraz kötü,ancak abs siz fiesta'ya göre daha iyi.Colt hakkında bir bilgim yok,fakat fiesta-rio deseydiniz,motor performansı+sessizliği sebebiyle rio tercih ederdim.Rio'da süspansiyonlar serttir,yol tutuşu iyidir,buna bağlı olarak konforu iyi diyemeyiz ama çok da kötü değildir.

Eğer benzinli düşünüyorsanız rio hakkında pek bilgim yok.Ama colt'un iyi olduğu söyleniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sheone

quote:

yakıt olarak fiestada fazla yakmıyor bende 1.25 fiesta var şehir içi 8-9 lt civarı yakıyor

alma amaçlarımız tamamen farklı.

Bu arada Rio için birşeyler söyleyebilecek yok mu?

tamam siz alma amacınızı söyleyin öyle daha iyi yardımcı olabiliriz üst başlıkta sadece 2.el yedek parça yakıt tüketimi gibi konuları sormussunuz

aile için mi kullancaksınız yılda ne kadar km yaparsınız beklentileriniz nelerdir yazarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz

• Fiesta sanırım pek önerilmiyor, ayrıca aynı fiyattaki Colt ile Fiesta arasında Colt'un üstünlüğü söz konusu. Teknik donanımı daha fazla. Rio sedan ile Colt arasında bir tercih yapmam gerekebilir. Kriterlerimi belirtmiştim. Dizel olması benim için daha iyi olacaktır, arada bir şehirler arası kullanma durumum var. Bunun dışında aile için de olması gerektiğinden Rio sedan yüksek bagaj hacmi ile daha güçlü bir alternatif.

Colt ile Rio arasındaki teknik detay farkları nelerdir? Yani Colt seçmedim diye pişman olmak istemiyorum.
  • rio dizel sıfır düşünüyorsanız kia cee'd dizel de aynı fiyat hatta 100 tl daha düşük

rio 27.300 tl cee'd 27.200

cee'd daha kaliteli bir araç ayrıca bir üst sınıf kia bayisine gittiginizde onada bakmışmıydınız?
  • ayrıca rionun bagaj hacmi 390 lt cee'd 360 lt çok bir fark yok
  • kasa-model olarak en yenisi Fiesta..ancak 24 bine trend versiyonu alınabilir 1.2 82 ps motorlu..
    tüm paketler dahil 1.4 96 ps benzinli 29 bine geliyor..
    bence imkan varsa titanyum versiyonu çok iyi seçim olur her türlü donanım eklenmiş (Cruise Control,ESP,TCS....)
  • quote:

7.5 lt'ye iner o,ya da inmeli.Benim aracım özenli kullanımda 9 lt/100 km yakıyor.Bir kere çok uğraştım 8.6 lt/100 km.değerini yakaladım.

• kia rio

kia cee'd

resimlerden cee'd daha iyi olduğu belli oluyor bence bayiye gidip bakmanızda fayda var fiyatı çok çok uygun
  • quote:

Orjinalden alıntı: deserthawk

7.5 lt'ye iner o,ya da inmeli.Benim aracım özenli kullanımda 9 lt/100 km yakıyor.Bir kere çok uğraştım 8.6 lt/100 km.değerini yakaladım.

iner tabi ki 7.5 lt ye daha 1600 km de araç yeni açılıyor motor ve hep şehir içi kullanıldı daha hiç şehir dışı yol gitmedi
  • quote:

rio dizel sıfır düşünüyorsanız kia cee'd dizel de aynı fiyat hatta 100 tl daha düşük

rio 27.300 tl cee'd 27.200

cee'd daha kaliteli bir araç ayrıca bir üst sınıf kia bayisine gittiginizde onada bakmışmıydınız?

rio 24500tl, cee'd 28500tl bugün sordum. ayrıca cee'd hiç kalmamış .
  • Colt u alabilirsin pişman olmazsın , Kia dan daha sağlam olacağını düşünüyorum...
  • Tasarım fark etmez diyorsanız.. performans, yakıt, iç genişlik olarak her türlü Colt derim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.