Şimdi Ara

Egea İncelemem ve Karşılaştırma (Corolla, Focus, Astra, Yaris, Corsa, Fiesta)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Egea Gerçekten Çöp Mü? Başlıklı bir konu açmıştım, pek çok kullanan ve kullanmayan arkadaşımız yorumlarını yaptı. Hepsine teşekkürler. Şimdi başlıktaki yorumlardan, kendi araştırmalarımdan yola çıkarak bir derleme yaptım. Amacım gerçeten konuya objektif olarak yaklaşmak.

Burada C ve B sınıfından 5 adet araç seçtim. Bu araçları seçmemin iki temel sebebi var, B sınıfı araçlar için fiyatların Egea'ya yakın olması ve Egea'nın en çok vurulduğu noktalardan biri olan NCAP puanları. Ek olarak Corolla'yı ekledim Vision Paket fiyatından ötürü. Fiyatlar 2019 model mümkünse HB modeller için otomatik baz paket benzinli modeller için. Araç modellerinin yanında yazan yıllar NCAP test yılları.

Öncelikle verileri veriyorum, ardından yorumlarımı paylaşacağım.

Egea 2016
    Sıfır 1.6 Benzinli Otomatik HB Fiyatı 90.000 TL
    Adult Occupant: 82%
    Child Occupant: 60%
    Pedestrian: 62%
    Safety Assist: 25%

Focus 2018
    Trend X 4 Kapı _ 1.5L Ti-VCT 123PS 6 İleri Otomatik 156.000(Hurda dahil değil sanırım yeni yasayla birlikte 10-12 daha düşelim: 144.000, diğer araçlar için de geçerliyse onlar içinde düştüm varsayın lütfen.)
    Adult Occupant: 85%
    Child Occupant: 87%
    Vulnerable Road Users: 72%
    Safety Assist: 75%

Fiesta 2017
    Titanium 5 Kapı _ 1.0L EcoBoost 100PS 6 İleri Otomatik 139.000
    Adult Occupant: 87%
    Child Occupant: 84%
    Pedestrian: 64%
    Safety Assist: 60%

Astra 2015
    Astra HB 1.4 150 HP Otomatik Şanzıman AT-6 158.500
    Adult Occupant: 86%
    Pedestrian: 83%
    Safety Assist: 75%

Corsa 2014
    Essentia 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 101.300
    Adult Occupant: 79%
    Child Occupant: 77%
    Pedestrian: 71%
    Safety Assist: 56%

Yaris 2017
    MY 1.5 Fun Special Multidrive S 106.850
    Adult Occupant: 83%
    Child Occupant: 80%
    Pedestrian: 63%
    Safety Assist: 57%

Corolla 2019
    1.6 Vision Multidrive 109.450
    Adult Occupant: 95%
    Vulnerable Road Users: 86%
    Safety Assist: 77%

Şimdi yorumlamak istiyorum.
    NCAP:
    EGEA 3 yıldız almış bir araç, vuruyor da vuruyor bazı arkadaşlar. Tabut, kağıt vs diye. Benim çocuğum yok, benim gibi standart bir kullanıcı için NCAP'taki yetişkin koruması puanı önemlidir diye düşünüyorum. Bu bağlamda baktığımızda aradaki fiyat farkı 40 bin lirayı geçen focus 2019'un yetişkin koruma yüzdesi %85(ben çok şaşırdım.). Corolla hariç diğerleri de 79 ile 87 arası değişiyor. Hele Corsa, ki egea alacağıma corsa alırım diyen bir sürü insan çıkacaktır, puanı 79. Çocuk ve yaya korumaları konusunda yaklaşık %20 daha korumasız olmakla beraber, puana 4'te 1 oranında etkisi olan Safety Assist başlığındaki yetersizliği sebebiyle 3 yıldız alıyor Egea.
    Corolla haricinde diğer araçlar kaşısında standart kullanıcı olarak Egea'yı fiyatını da göz önünde bulundurarak eksik olarak nitelendirmezdim. Corolla hepsine karşı iyi bir sonuç almış, ek olarak onu kutluyorum.

Fiyat:
    Bir şey söylemeye gerek bile yok, buradaki araçların hepsinden en az 10 bin TL daha ucuz, kiminden 40 bin TL.

Genel artılar ve eksiler
    Yerli üretim(muhakkak ülkemize bir katkısı vardır diye düşünüyorum.), 5 yıl garantili. Parça, bakım maliyeti düşük.

Eksi olarak herkesin hemfikir olduğu 3 konu var. Bunlardan ilki malzeme kalitesinin düşüklüğü, ikincisi sürüş zevki ve güvenliği, üçüncüsü yakıt tüketimi.
    Malzeme Kalitesi:
    Malzeme kalitesi hak verirsiniz ki tamamen görece bir değere sahip olmakla beraber beni en çok endişelendiren konu belli KM sonra oluşabilecek trim sesiydi. Bu konuda bir önceki başlıkta kullanan bir arkadaş 40 bin KM'den sonra trim seslerinin oluşmaya başladığını yazdı. Bir başka arkadaş da aktif olarak kullanmakta olduğu benzer KM'lerdeki Mercedes aracında trim sesi olduğunu ama Egea'da olmadığını söyledi.
    Kısacası, malzeme kalitesi benim için önemli değil, fakat trim sesinden nefret ederim. Bu da sanırım kullanıma ve biraz da şansa bağlı. Dolayısıyla ben bu konuyu fiyatını da göz önünde bulundurarak Egea'nın bir eksiği olarak görmüyorum. Keza Corsa, Yaris, Fiesta gibi B sınıfı baz model araçların da malzeme kalitelerinin ne düzeyde olduğu malum. Hatta 2019 Corolla başlığında corollaya saydıranlar da var. Çok uzatmayacağım.

Sürüş zevki ve güvenliği
    Bu konuda da kullanan birkaç arkadaşın yorumu vardı. Özellikle fren konusunda başarısız olduğunu söylen bir kullanan karşısında tam aksine bir problem olmadığını söyleyenler de vardı. Muhakkak bir Focus gibi, Corolla gibi yollarda, virajlarda, frenleme anında, yandan rüzgar alırken güvende hissettirmez Egea. Diğer B sınıfları içinde de geri kalabilir ama dev farklar olduğunu da düşünmüyorum. Yine fiyat göz önünde bulundurulduğunda Corolla karşısında(Yakın Fiyat sebebiyle) eksiklik olarak görsem de, genel olarak bunu da bir eksiklik olarak görmüyorum.

Yakıt tüketimi
    Egea fabrika verilerine göre fazla tüketiyor. Bu araçlar için dede muhtemelen en çok tüketen araç. Diğerlerinin durumunu bilmiyorum ama Egea'nın bu motorunun özellikle LPG'ye uyumlu olduğu söyleniyor. Yine de bu konuda egea fazla tüketmesiyle rakiplerinin gerisinde bence.

Sonuç
    Aracı büyük oranda krediyle alacak biriyim. Egea'yı ödeyebiliyorum. Corsa, Yaris gibi benzer fiyatlı araçlar gözümde aynı olduğu için bir kuruş fazla vermek istemiyorum. Corolla'ya çıkmak isterdim ama en az 15 bin TL fazla vermem gerekiyor, bu aradaki farkı ödeyebilecek olsam düşünmez verirdim ama beni zorlayacaktır. Kıscası, benim bütçem belli ve Egea'ya uygun, üstüne çıkamıyorum diyen arkadaşlar için günlerdir süren araştırmalarım neticesinde EGEA'yı ben öneririm, kendim de almayı düşünüyorum. 15 bin TL fazla veririm diyenler Corollayı değerlendirsin derim, genel güvenlik ve sürüş güvenliği sebebiyle.

• Bir ara Forum'da beni egea fanboy olmakta suçlayanlar vardı özelden yazıp fakat tamah etmedim Onların söylediklerine, Bu aracın Fiyatına göre sundukları Muazzam daha fazla paran vardır daha iyi arabayı alırsın ama bu fiyat bandını alabileceğini daha iyi bir araba yok yani ikinci eller devreye girmezse egea güzel tercih olur
    Egea kendisine C sınıfı diyor, genel kanı kalite olarak B sınıfı olduğu. Keza ölçüler C, fiyat B. Karşılaştırmada hem yaris gibi B sınıfı, hem focus gibi C sınıfı araçlar var. Yani basbaya karşılaştırıyorum.
    Hem 2 senelik focus dediğiniz araç için 90’dan başlanmış, 130’a kadar istenmiş malum sitede, otomatik vites için konuşuyorum. İkinci elin halinden de pek haberiniz yok sanırım. O kadar para verip, çıtır hasarlı ama 10 bin tramerli araçlar almaya meraklı değilim.
    Forumda egea konularını görmekten o kadar çok sıkıldım ki.
    Konu sahibinin ne yazdığını okumadım bile. Cidden o kadar sıktı.
    Şap parasına şap alıyorsun , sonra gelip burda şeker yapmaya çalışıyorsun. ( bu sözüm genel )
    Çöpte değil , uçakta değil.
    Parasının arabası o kadar , burda sayfalarca konuşulacak bir araçta değil.
    Harbi sıktı ya , egea egea
    Ben de 1.6 linea lounge var gayet memnunum ilk aracım yaş 27. Bunu satıp egea alacak param da var ama ekonomi kötü olduğundan israfa gerek yok. Fakat düşünmeden alırım 1.6 dizel ve en düşük urban olmak şartıyla.

Gelelim niye parçası ucuz 1.6 motor ve şanzıman parçaları 1.3 e göre iki katı ama olsun verdiği beygir ve tork muazzam sınıfına göre.

Ustası çok. Kendi ustamda var hatta daha iyisi olduğunu düşünmüyorum fiat araçlarda. O kadar işin ehli ve dürüst biri. Yetkili servis seni zaten yolunacak kaz olarak görüyor özel servisler desen bilmediğini anladığı an geçirmeye çalışıyor. O yüzden egea bana cazip geliyor. 1.3'ünü kullanmıştım beni memnun etti. 75 bin civarı verilip alınacak güzel bir araç bence. 120hp 300nm motorun gücünü hissedin sırf onun için bile alırsınız.

Burda kötü diye atıp tutanları altlarındaki arabalara bakmak lazım veya araç sahibiler mi onu sormak lazım. Onu alacağıma adam gider 10 yıllık bmw mercedes alırımcılar var bir de. O yaştaki aracın yürütme masrafları kat kat fazla olacak nasıl altından kalkacaksın bakalım.
  • Bir ara Forum'da beni egea fanboy olmakta suçlayanlar vardı özelden yazıp fakat tamah etmedim Onların söylediklerine, Bu aracın Fiyatına göre sundukları Muazzam daha fazla paran vardır daha iyi arabayı alırsın ama bu fiyat bandını alabileceğini daha iyi bir araba yok yani ikinci eller devreye girmezse egea güzel tercih olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme ve araştırma yazısı olmuş eline sağlık.

30 yıllık bir sürücü olarak inip binmedim araç kalmadı desem yeridir. Murat 131 lerden reno tx lerden bu güne gelmiş biri olarak son zamanlarda iyice ince eleyip sık dokur hale geldik. Bence c sınıfı modeller arasında öyle aman aman bi fark yok (marka fanatikleri itiraz edebilir) Fazla kafaya takmadan dileyen dilediği modeli alsın binsin ve keyfini sürsün. Bence her şey bu kadar basit

• Egea'nın ciddi bir fiyat avantajı var lakin 2.eldeki değer kaybınıda göze almak lazım.
  • Egea al geç hocam, zaten değerlendirmende de oldukça mantıklı olduğunu anlamışsınız
  • Forumda egea konularını görmekten o kadar çok sıkıldım ki.
    Şap parasına şap alıyorsun , sonra gelip burda şeker yapmaya çalışıyorsun. ( bu sözüm genel )

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Madem sıktı madem miden bulandı okuma ( zaten okumamışsın ) tama sen ne istersen o konuyu açalım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic vs Octavia
    8 yıl önce açıldı
    Corolla Hatchback vs Leon
    5 yıl önce açıldı
    Civic vs corolla
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • K_Spartakus K kullanıcısına yanıt
    Egea İncelemem ve Karşılaştırma (Corolla, Focus, Astra, Yaris, Corsa, Fiesta)

• NazımHikmetRan kullanıcısına yanıt
    Çok şakacı gördüm seni afiyet olsun kardeşim

• K_Spartakus K kullanıcısına yanıt
    Sağol kardeşim , iyi bayramlar...

• Tespitlerde yanlışlar var

Corolla nin 5 yıldız aldığı araç safety sense paketi olan araç
    Ve safety sense sadece hibrit modellerde var
    Ve hibrit modeller 142.000 TL
    109.000 değil

İyi forumlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı sebeblerden dolayı 1.3 multijet egea aldım.(Bayramdan sonra teslim alıcam)

7-8 ay 2. el araç baktım çok sıkıntılı araçlarla karşılaştım 2. el almaktan vazgeçtim.

Yüksek km yapacağımdan, dizel şartım vardı sadece, paramın yettiği sıfır aracı aldım.

İmkanım olsa, sıfır, hibrit corolla alırdım, focus alırdım, opel alırdım, vw alırdım.

Bu tamamen tercih meselesi, ben egea yerine, 2013-2014 100bin km de bir corolla da alabilirdim, ama 2. elden sıtkım sıyrıldığı için, çok sıkıntılar yaşadığım, çok kazık yediğim için, benim tercihim sıfırdan yana oldu...

Türkiye şartlarında f/p aracı egea, ekonomik durumu orta seviyelerde olanlar için bir basamak egea.

Ben 3 yıllık kredi çektim aracın yarısına yakınına, kredi bitince satıcam, hibrit corolla veya belki 3 sene sonra full elektrikli bir sıfır araç alıcam. Yani egea yı, daha iyi bir araca geçiş için bir basamak olarak kullanıcam. Araç ihtiyacım olmasa, egea ya ödediğim kredi parasını biriktirir 1-2 sene sabredip, daha iyi bir araç almayı da düşünebilirdim ama araca ihtiyacım var.

Egea ya bayıldığımdan almadım yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mixenon -- 6 Haziran 2019; 23:53:39 >

• Egea Egea Egea. Arkadaşım sen sıfır araba alacaksın bütçe belli. Daha çok bütçen olsa zaten Egea nasıl demezsin. Egea yı karşılaştırıyorsan accent ile clio ile karşılaştır. Ben 1.6 mj oto. 1.3 mj manuel egea kullandım 1.6 motor geçerli Mercedes kullanıcısı değilsen donanım yeterli. Karşılaştırmada ise elma ile armut birbirine karışmış. Yaris, focus ve egea aynı sınıf aracı değilki. Nasıl karşılaştırıyorsan? Ben o paralara çıktıkdan sonra egea ya binmem 2 yaşındaki focusa binerim. İlla sıfır alacaksam Egea, clio ve accenti siler atar. 80 90 bin TL paralar araba için çok para değil bunu artık kabullenin.

• quote:

Orijinalden alıntı: NazımHikmetRan

Forumda egea konularını görmekten o kadar çok sıkıldım ki.
    arabada araba olsa gam yemeyeceğim.
    2019 doğan şahin. 20 cm uzun linea.

milletin araba algısı bozuk. adam tertemiz passat focus kullansa egeaya dönüp bakmaz.
    keçinin olmadığı yerde
  • KSKcarpediem kullanıcısına yanıt
    Egea kendisine C sınıfı diyor, genel kanı kalite olarak B sınıfı olduğu. Keza ölçüler C, fiyat B. Karşılaştırmada hem yaris gibi B sınıfı, hem focus gibi C sınıfı araçlar var. Yani basbaya karşılaştırıyorum.
    Hem 2 senelik focus dediğiniz araç için 90’dan başlanmış, 130’a kadar istenmiş malum sitede, otomatik vites için konuşuyorum. İkinci elin halinden de pek haberiniz yok sanırım. O kadar para verip, çıtır hasarlı ama 10 bin tramerli araçlar almaya meraklı değilim.

• Ben de 1.6 linea lounge var gayet memnunum ilk aracım yaş 27. Bunu satıp egea alacak param da var ama ekonomi kötü olduğundan israfa gerek yok. Fakat düşünmeden alırım 1.6 dizel ve en düşük urban olmak şartıyla.

Gelelim niye parçası ucuz 1.6 motor ve şanzıman parçaları 1.3 e göre iki katı ama olsun verdiği beygir ve tork muazzam sınıfına göre.

Ustası çok. Kendi ustamda var hatta daha iyisi olduğunu düşünmüyorum fiat araçlarda. O kadar işin ehli ve dürüst biri. Yetkili servis seni zaten yolunacak kaz olarak görüyor özel servisler desen bilmediğini anladığı an geçirmeye çalışıyor. O yüzden egea bana cazip geliyor. 1.3'ünü kullanmıştım beni memnun etti. 75 bin civarı verilip alınacak güzel bir araç bence. 120hp 300nm motorun gücünü hissedin sırf onun için bile alırsınız.

Burda kötü diye atıp tutanları altlarındaki arabalara bakmak lazım veya araç sahibiler mi onu sormak lazım. Onu alacağıma adam gider 10 yıllık bmw mercedes alırımcılar var bir de. O yaştaki aracın yürütme masrafları kat kat fazla olacak nasıl altından kalkacaksın bakalım.

• Şu anda 2 tane aracım var. Biri 18 yaşında, diğeri 2. Yaşına girecek. İkisini de sıfır aldım. 10 yaşındaki 2. El BMW Mercedes diyen hele hele 15'li yaşlara çıkıp TR piyasasındaki 2. Elleri alacak olan babayiğit varsa helal olsun.

Son 1 senedir Alfa 159'lara bakıyorum, 1 senede yanına gitmeye değecek bir araba bulamadım. Alayı çöp arabaların. 10-12 senede arabalar bitmiş okeye dönüyor bizde. Avrupada olsam orada sıfırı bırak 2000 euro'dan 159,Golf1, W126 birer tane alırdım. Golf1 ilanına bakıyorum almanya'dan, araba tertemiz. Gel beni al 40 sene daha gezelim diyor. Sahibindene dönüyorum arabanın içine köpek bağlasan durmaz.

Arabaların nasıl bakıldığı, 2. Elde milletin birbirini silkelemeye(!) çalıştığı piyasada ben 2. El almıyorum. Uzun süre baktığım 0 km arabamı da satmıyorum. (18 yıldır sadece orjinal parça kullanılan kaç araba var?)

0 garantili (iyi niyet falan fıstık değil, harbi garanti) arabayı alır binerim, kafam rahat olur.

Egea için birkaç birşey yazayım. 1-2 kere binne fırsatım oldu. Bende de 2017 Fiorino var.

+Trim sesi bende 2 yıldır yok. Bindiğim Egea'da da yoktu. 2013 Focus'umuzda ise 2002 model Doblo'm gibi Trim Senfoni Orkestrası vardı. Focus'un arka kapısını kapatırken dandik plastiği elimi kesti. Focus plastik kalitesi anlamında baya bildiğin berbat bir araç. Egea'da hiç değilse elinizi kesecek keskin plastik yok.

Güncel Focus'un arka kapısındaki tweeter hoparlörüne bakmanızı tavsiye ederim. Böyle bir işçilik + kalite yok.

(Focus 3'ün ses sistemini de analım yeri gelmişken. Standardı bile efsaneydi. (USB'nin yeri hariç))

+ Fren konusunda çok zayıf olduğunu ben düşünmüyorum. Fiorino ile 110 ile önünmdeki E250'nin tamponunda giderken panik fren yapıp durdu. Ben ilk kazamız hayırlı olsun diye düşünürken vurmadan durdum. 2 yıldır da trafikte hiç tedirgin etmedi frenler. Arabanın en sevdiğim kısımlarından biri frenleri.

(Frensiz araba nedir onu da çok iyi biliyorum. Gidip 2002 model bir Fiat alırsanız freni unutun. Basıp basmamanız arasında bir fark olmuyor.)

- Yakıt tüketimi şöyle diyeyim italyan motorları nadiren az yakar. Muadil bir fransıza +2 minimum eklemen lazım. Benzinli Doblo'mda gazlayınca depodan gelen benzinin sesi içeride gayet net duyuluyor. yol bilgisayarı kandırmaz. Direk yaktığını gösterir. 2002 Doblo'mda %1'in altında hata payı. Fiorino'da net ölçmedim. Yakıt rekorum 1.3 MultiJet ile 14.9 LT. Gösteriyor yani.

- Egea'da farklımıdır bilmiyorum ama sürüş keyfi konusunda bu kadar geri gitmelerini ben ayakta alkışlıyorum. 17' Fiorino'da keyfin K si yok. Sürüşü ot gibi. Çimen suyuna benzer bir sürüşü var.

Son olarak neredeyse 20 yıldır Fiat kullanan biri olarak boş paketi tavsiye etmem. Kullanacaksanız Premio-Lounge Plus gibi donanımları güzeldir. Easy pop mop önermem. Konsol kalitesi bile değişiyor.

2 hava yastığı da sedan karoserde cabası. 2 ne? 2019'dayız.

• quote:

Orijinalden alıntı: atrix1212

arabada araba olsa gam yemeyeceğim.
    2019 doğan şahin. 20 cm uzun linea.

milletin araba algısı bozuk. adam tertemiz passat focus kullansa egeaya dönüp bakmaz.
    keçinin olmadığı yerde

Alıntıları Göster
    Bu mantıkla tertemiz E serisine binende Passat yada Focus'a dönüp bakmaz. Para sokaktan bedava mı toplanıyor?

• Korkmayin su ikinci elden bu kadar. Senin benim gibi orta direk memur muhendis doktor vs bir suru adam satiyor aracini. Onlar da senin benim gibi gozu gibi bakiyor. Aracin basina git, sahibiyle iki cumle konus anlarsin zaten cakal mi yoksa adam gibi adam mi diye. 90 bine egea alacagina git adam gibi C sinifi bir arac al 1-2 yasinda. Galeriden araba alip alip ikinci el araba alinmaz demekle olmaz bu isler. Biraz guvenin kendinize

• Bir Rind kullanıcısına yanıt
    Sıfır 2019 focus 130binden başlıyor. İkinci elde 130bin çeken adamın niyeti araba satmak değil zaten keriz silkmek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.